שאלה - בדיקת HCG חיובית לאחר גרידה

השאלה:
לפני כחמישה שבועות עברתי גרידה בשבוע ה-11 כיוון שלא נצפה דופק עוברי. לאחר הגרידה סבלתי מדימום חלש לסירוגין במשך כשלושה שבועות. היום ביצעתי בדיקת הריון ביתית והתוצאה היתה חיובית חלשה. האם זו אינדיקציה להריון חדש, או שמא מדובר בשיירי ההורמון מן ההריון




תשובה:


אני מצטערת לשמוע על אובדן העובר. לאחר גרידה, רמת ה- HCG אמורה לרדת בהדרגתה, ובסופו של דבר להתאפס. במקרה שלך, סביר יותר שאכן מדובר בשאריות מההריון הקודם. קחי בחשבון כי עברת את הגרידה בשבוע ה-11, שבו ערכי הבטא יכולים להגיע לאלפים, ולכן לוקח יותר זמן להגיע לאיפוס.

אמליץ לך לחזור על הבדיקה בעוד כמה ימים ולוודא שיש ירידה ברמת הורמון הבטא. במקרה של תוצאה גבוהה יותר, פני לגינקולוג מטפל.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד










רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר אנדרי אופק ד"ר אנדרי אופק
מומחה בכירורגיה פלסטית במרכז לכירורגיה פלסטית קרא עוד
חדרי המלח חדרי המלח
מרכז לטיפול בבעיות נשימה קרא עוד
הכי נצפים


להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
לא סתם טיפול שיניים: הצערת הפנים על ידי דנטל פייס ליפטינג

לא סתם טיפול שיניים: הצערת הפנים על ידי דנטל פייס ליפטינג

להמשך קריאה >>

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל