שאלה - ערכי קראטינין גבוהים

השאלה:
אני בן 45. התוצאות הבאות התקבלו בבדיקת דם לאחר צום של 14 שעות שבמהלכה רק שתיתי. האם רמת ה Creatinine הגבוהה מדאיגה? משקלי 71 ק"ג. GLUCOSE 80 (100-70) mg/dl UREA 40 (43-17) mg/dl CREATININE 1.21 (1.17-0.67) mg/dl URIC ACID 5.9 (7.2-3.5) mg/




תשובה:
אני בן 45. התוצאות הבאות התקבלו בבדיקת דם לאחר צום של 14 שעות שבמהלכה רק שתיתי. האם רמת ה Creatinine הגבוהה מדאיגה? משקלי 71 ק"ג.

GLUCOSE 80 (100-70) mg/dl
UREA 40 (43-17) mg/dl
CREATININE 1.21 (1.17-0.67) mg/dl
URIC ACID 5.9 (7.2-3.5) mg/dl
SODIUM 135.7 (145.0-135.0) mEq/L
POTASSIUM 4.0 (5.5-3.5) mEq/L
PROTEIN TOTAL 7.4 (8.3-6.6) g/dl
ALBUMIN 4.31 (5.20-3.50) g/dl
GLOBULIN 3.1 g/dl
GOT (AST) 16 (44-3) U/L
GPT (ALT) 25 (50-3) U/L
GGT 24 (55-5) U/L
LDH 253 (480-230) U/L
CK CREATINE KINASE 65 (200-20) U/L
AMYLASE 56 (100-28) IU/L
BILIRUBIN TOTAL 0.75 (1.20-0.30) mg/dl
BILIRUBIN DIRECT 0.13 (0.50-0.00) mg/dl
BILIRUBIN INDIRECT 0.62 mg/dl

ערכי הקראטינין שנמדדו בדמך מעט גבוהים. הקראטינין הוא חלבון שריכוזו בדם מאפשר להתרשם בעקיפין מתפקוד הכליות. ישנן נוסחאות המאפשרות להעריך את רמת תפקוד הכליות בהתבסס על ריכוז הקראטינין, המשקל, הגיל והמין. חישוב כזה מראה פגיעה קלה בתפקוד הכליות אצלך. יש לציין כי נוסחאות אלה אינן מדוייקות, ועלולות להיות מוטות על ידי משתנים שונים.

כדי למדוד את תפקוד הכליות באופן אמין, מומלץ לבצע איסוף שתן במשך 24 שעות ולמדוד את רמות הקראטינין בשתן ובדם. אם גם בדיקה זו תעיד על פגיעה בתפקוד הכליות, יהיה מקום לברר את הסיבות לכך.

איחולי בריאות,

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד

[17/01/2010]









רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר שלומית כהן ד"ר שלומית כהן
רופאה פסיכיאטרית מומחית קרא עוד
ד"ר אילן ברוכים ד"ר אילן ברוכים
מנהל הגינקולוגיה והיחידה לגינקולוגיה אונקולוגית... קרא עוד
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>
נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

נתפס לכם הגב? אולי ההסבר לכך נעוץ "באפקט הבצק"

להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל