שאלה - הפסקת הווסת בעת ירידה במשקל

השאלה:
אני בת 18. הגובה שלי 1.57 מטר. לפני כמעט שנה עשיתי דיאטה, לא דיאטה חריפה אלא אכילה מאוזנת והרבה התעמלות, ובמשך חצי שנה ירדתי קצת יותר מ-12 קילו. משקלי לפני הדיאטה היה 67 ק"ג בערך.

בשלב הזה הפסקתי פחות או יותר לרדת במשקל. בנוסף, פתאום הפסיק לי המחזור למשך כמה חודשים. זה קרה די בפתאומיות, ולפני כן הוא הגיע באופן סדיר וכרגיל בלי שיבושים. הלכתי לרופאת נשים והיא שלחה אותי לאולטרסאונד, ובינתיים אמרה לי לעלות לאט במשקל. בינתיים קיבלתי שוב מחזור, ועכשיו הוא מגיע באופן סדיר כרגיל.

אם אוכל, מבחינה בריאותית, להרשות לעצמי לרדת עוד במשקל, עד למשקל של 50 ק"ג, האם אני יכולה להמשיך בדיאטה, ואם הווסת מפסיקה - לעלות קצת שוב? ובכלל, האם אי פעם יהיה לי מותר לרזות יותר מבחינה בריאותית? עכשיו משקלי הוא 55 ק"ג.




תשובה:


על פי מה שכתבת, ירדת 12 קילו בחצי שנה, כלומר 2 ק"ג בחודש, שזה קצב ירידה סביר ולא מהיר מידי. כעת את שוקלת כ-55 ק"ג, כלומר ה- BMI שלך הוא 22.3, ואת רוצה לרדת ל-50 ק"ג כלומר, להגיע ל-BMI של 20.2. טווח הנורמה הוא 18.8-25, ולכן אין סיבה שלא תוכלי לרדת ל-50 ק"ג, ובלבד שאת עושה זאת בהשגחה של דיאטנית.

המחזור שלך לא נפסק בגלל המשקל עצמו. כנראה שהדיאטה שעשית לא היתה מאוזנת, או שהפעילות הספורטיבית היתה מאומצת מידי. שני דברים אלה יכולים להסביר את הפסקת המחזור, אך ישנן עוד סיבות אפשריות להפסקת מחזור.

אני מייעץ לך לפנות לדיאטנית על מנת לבנות דיאטה מאוזנת ולהיות בפיקוח במהלך הירידה הנוספת במשקל אותה את רוצה לעשות. במקביל, פני לגינקולוג לבירור סיבות אפשריות נוספות להפסקת המחזור.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד

עוד באינפומד
חישוב מדד מסת הגוף




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר אושרי וסרצוג ד"ר אושרי וסרצוג
רופא בכיר ביחידה לאף אוזן גרון ילדים, ביה"ח... קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל