x סגור

שאלה - תופעות לוואי רבות עם נטילת ליריקה לכאבים ביד

השאלה:
אני לוקחת ליריקה מינואר 2008 לטיפול ב- CRPS ביד ימין. כרגע המינון הוא 150 מ"ג בבוקר ובערב, בסך הכל 300 מ"ג ביום. בהתחלה, בזמן העלייה האיטית ממינון נמוך, סבלתי מפריחה, בעיקר בפנים אבל גם בשאר הגוף, נקודות אדומות קטנטנות ובולטות; ועליתי במשקל מ-52 ק"ג, משקלי הקבוע, ל-59 ק"ג. גובהי 170 ס"מ.

היו תופעות לוואי נוספות: סחרחורות, כאבי בטן, שלשולים ועצירויות, וכולן ממשיכות. אני נלחמת בעיקר בהשמנה, והצלחתי להוריד כשני קילו, אבל כל העור שלי נראה רפוי ושמן. מה עושים?

בזכות הליריקה אני יכולה להשתמש שוב ביד שלי, שהיתה מושבתת לפני כן, וגם הכאבים פחתו משמעותית, אך לא נעלמו לחלוטין. רופא המשפחה שלי לא ממש עונה על שאלותי, ואני כבר מתחילה להתייאש מהתופעות ובעיקר מאיך שאני נראית מאז שהתחלתי ליטול את התרופה. חשוב אולי לציין שאני משתמשת גם במליאן למניעת הריון.




תשובה:


שם המחלה שבגללה את סובלת מן הכאבים, CRPS, הוא קיצור של Complex Regional Pain Syndrome. תופעות הלוואי שציינת אכן קשורות לתרופה שאת נוטלת. סחרחורת מופיעה ב-8% עד 45% מהמטופלים, עלייה במשקל בעד 16% מהמטופלים, עצירות בעד 10% מהמטופלים, כאבי בטן בכאחוז אחד מן המטופלים. יכולה להיות לתרופה גם תגובה אלרגית המתבטאת בפריחה, אך זו לא תופעת לוואי שכיחה. תופעות הלוואי תלויות מינון, לכן אפשרות אחת היא להוריד את המינון לחצי (75 מ"ג בבוקר ובערב, סך הכל 150 מ"ג).

אני מבינה את הבעיה ואת הכאב הכרוך בה. יש תרופות נוספות לטיפול בכאב, כמו נוגדי דלקת ממשפחת הסטרואידים (להם תופעות לוואי לא פשוטות) וממשפחת ה- NSAIDs. ניתן להזריק לידוקאין מקומי או להשתמש במדבקות לידוקאין בשחרור מושהה.

אני ממליצה שתפני לאורתופד או למומחה בטיפול בכאב במרפאת כאב. נשמע שהתרופה לא מתאימה לך, ושנחוץ לך פתרון אחר.

לליריקה אין אינטראקציה עם מליאן.

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס





רופאים/מטפלים בתחום
ד"ר נחום זילבר ד"ר נחום זילבר
אורולוג מנתח. מומחה ...קרא עוד
ד"ר אמיר רבהון ד"ר אמיר רבהון
מומחה במיילדות, גינק...קרא עוד

שאל אותנו שאלה
בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל