שאלה - טיפול ביוד רדיואקטיבי לאחר הסרת בלוטת התריס

השאלה:
אחותי בת ה-15.5 עברה ניתוח להסרת בלוטת התריס בעקבות גידול פפילרי - קרצינומה. תוצאות הניתוח הראו גידול קטן ללא גרורות. היא צריכה לעבור טיפול ביוד רדיואקטיבי, ורציתי לדעת אם יש צורך בטיפול זה למרות הממצאים הפתולוגיים. מה ההשלכות של טיפול כזה, והאם ההשל




תשובה:


80%-90% מכלל מקרי סרטן בלוטת התריס הם של גידול סרטני פפילרי של בלוטת התריס. הטיפול בסרטן כולל שלושה מרכיבים: ניתוח, מתן יוד רדיואקטיבי ומתן ההורמון תירוקסין. יוד רדיואקטיבי מחסל את שארית הרקמה הסרטנית שנותרה בצוואר, ובהמשך מחסל גרורות. תאי הסרטן הפפילרי יכולים לקלוט יוד, בדומה לתאי בלוטת התריס המקוריים. הם קולטים יוד רדיואקטיבי שיוצר אפקט הקרנה מקומי, ומביא לחיסול הרקמה הסרטנית.

התאים הסרטניים בבלוטת התריס יכולים לקלוט יוד ולהפריש תירוגלובולין (חלבון המוצא של הורמוני התריס). זאת יכולת המשמשת בכל שנות המעקב לאיתור גידולים חוזרים שעלולים להתפתח במקום. אם מתפתח גידול חוזר, אפשר לנצל יכולת זו למתן טיפולים נוספים ביוד רדיואקטיבי. אין בטיפול זה סכנה.

בהצלחה,

ד"ר עופר לימונד - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל