דלג לתוכן
מה יכולה להיות הסיבה לקשיים בבליעה של מאכלים מסוימים (כגון אורז, בשר יבש
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/02/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

מה יכולה להיות הסיבה לקשיים בבליעה של מאכלים מסוימים (כגון אורז, בשר יבש וכד'), בעוד שמאכלים אחרים שמנוניים יותר נבלעים בקלות ?

תשובה:
ישנם מספר סוגים של קשיי בליעה: 1. קושי ממקור הפה והלוע העליון - תחושה שהמזון נתקע מייד עם הבליעה, השתנקות, ושיעול. 2. קושי ממקור הוושט - מספר שניות לאחר בליעת המזון. כאשר הקושי בבליעה הוא למוצקים ולנוזלים, סביר להניח שמדובר בהפרעה לתנועתיות התקינה של הוושט, תופעה שנגרמת ע"י מספר מחלות וגורמים. כאשר הבעיה היא בבליעת מוצקים, יש לעשות בירור בשאלה של דלקת בוושט, היצרות הוושט על רקע דלקת כרונית וצרבות חוזרות וכן בשאלה של גוש / תהליך תופס מקום בוושט. גורמים אחרים נדירים יותר עשויים להיות הגדלת הלב או הרחבת אב העורקים העשויים ללחוץ על הוושט. מומלץ לפנות לרופא המשפחה על מנת להתחיל בירור. הבירור המומלץ כולל ביצוע אנדוסקופיה, צילום ,שיקוף בליעת בריום ובדיקה לתנועתיות הוושט ששמה מנומטריה.
רופאים בתחום
ד"ר שי מנחם
ד"ר שי מנחם אורתופדיה עמוד שדרה
מנתח גב ועמוד שדרה, מומחה בכירורגיה אורתופדית
ד"ר אנה וסילביצקי
ד"ר אנה וסילביצקי רפואה אסתטית
4.9
( 100 חוות דעת )
"חוויה טובה מאוד, אנה מקצועית אמינה ורגישה בתחומה."
ד"ר בוריס סחנוביץ
ד"ר בוריס סחנוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופא בכיר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו