מה יכולה להיות הסיבה לקשיים בבליעה של מאכלים מסוימים (כגון אורז, בשר יבש
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/02/2005
1 דקות קריאה
שאלה:
מה יכולה להיות הסיבה לקשיים בבליעה של מאכלים מסוימים (כגון אורז, בשר יבש וכד'), בעוד שמאכלים אחרים שמנוניים יותר נבלעים בקלות ?
תשובה:
ישנם מספר סוגים של קשיי בליעה: 1. קושי ממקור הפה והלוע העליון - תחושה שהמזון נתקע מייד עם הבליעה, השתנקות, ושיעול. 2. קושי ממקור הוושט - מספר שניות לאחר בליעת המזון. כאשר הקושי בבליעה הוא למוצקים ולנוזלים, סביר להניח שמדובר בהפרעה לתנועתיות התקינה של הוושט, תופעה שנגרמת ע"י מספר מחלות וגורמים. כאשר הבעיה היא בבליעת מוצקים, יש לעשות בירור בשאלה של דלקת בוושט, היצרות הוושט על רקע דלקת כרונית וצרבות חוזרות וכן בשאלה של גוש / תהליך תופס מקום בוושט. גורמים אחרים נדירים יותר עשויים להיות הגדלת הלב או הרחבת אב העורקים העשויים ללחוץ על הוושט. מומלץ לפנות לרופא המשפחה על מנת להתחיל בירור. הבירור המומלץ כולל ביצוע אנדוסקופיה, צילום ,שיקוף בליעת בריום ובדיקה לתנועתיות הוושט ששמה מנומטריה.