דלג לתוכן
איך מטפלים בסינוסיטיס?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/05/2009 תאריך עדכון: 24/09/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

איך מטפלים בסינוסיטיס?

תשובה:

הטיפול בסינוסיטיס תלוי בחומרת המצב.

סינוסיטיס חריפה. אם יש לכם זיהום סינוס פשוט, רופא קופת החולים שלכם עשוי להמליץ על טיפול בתרופה מפחיתת גודש כמו סודפד או פסודואפדרין אחר ואינהלציה של אדים בלבד. שימוש בטיפות אף או תרסיסים מפחיתי גודש עשויים אף הם להועיל בשליטה בתסמינים. עם זאת, אין להשתמש בתרופות אלה מעבר למומלץ על גב האריזה, לרוב ארבעה עד חמישה ימים, אחרת הם עלולים למעשה להחמיר את הגודש. אם נרשמת אנטיביוטיקה, הרי זה לרוב למשך 10 עד 14 יום. עם הטיפול, התסמינים נעלמים לרוב ולא נותר עוד צורך באנטיביוטיקה.

סינוסיטיס כרונית. אוויר חם ולח עשוי להקל על גודש בסינוסים. שימוש במכשיר אידוי (וייפורייזר) או שאיפת אדים מסיר של מים רותחים (שהוסר מעל האש) עשויים לעזור אף הם. רטיות חמות מועילות בהקלת כאב מן האף והסינוסים. טיפות אף על בסיס תמיסת מלח ללא מרשם יכולות אף הן להועיל בשליטה בתסמינים, אולם אין להשתמש בהם מעבר לתקופת השימוש המומלצת. ייתכן שתירשם גם אנטיביוטיקה.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דוד מילאטינר
ד"ר דוד מילאטינר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה לרפואת נשים וכירורגיה גינקולוגית
ד"ר נסיה לנג פרנקו
ד"ר נסיה לנג פרנקו יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
4.9
( 43 חוות דעת )
"ד"ר נסיה לנג היא רופאה מדהימה, מקצועית ומלאת רגישות. אני נוסעת אליה מרחוק כי אין כמוהה- שילוב של מקצועיות שיא ואנושיות מדהימה. תודה על האפשרות להיות מטופלת שלה."
ד"ר תמר פדות קלויזמן
ד"ר תמר פדות קלויזמן עיניים
4.9
( 39 חוות דעת )
"נותחתי ע"י ד"ר פדות, מרגע ההגעה קבלתי הסבר מקצועי על כל תהליך הקבלה הניתוח והשחרור וכן הסבר לאורך כל תהליך הניתוח, בגמר הניתוח המוצלח קבלתי הסבר מפורט על המשך הטיפול בבית כולל תאריך לביקורת."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו