דלג לתוכן
היפותירואידיזם ראשוני ומשני והטיפול במצבים אלה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקות דם שעשיתי התגלתה רמת TSH גבוהה של 31.15 עם רמת FT4 נמוכה, 8.8. אני מבין שערכים אלה מתארים תת-פעילות של בלוטת התריס, ושהטיפול המתבקש הוא מתן תירוקסין. המצב הבריאותי שלי הוא תקין בדרך כלל, והסימפטומים היחידים שנראה לי שיש הם עייפות והשמנה בשנה האחרונה (עלייה של בסביבות 10 ק"ג, אותה ייחסתי לחיים הטובים שלי). בדיקות הדם המקיפות בוצעו עקב רמה גבוהה של GPT במשך כמה חודשים. ערכי בדיקות האימונולוגיה (TransGlutaminase Antinuclear Immunoglobulin) תקינים. האם מתן תירוקסין הוא לתקופה מוגבלת? הוא הרי מחליף את התירוקסין שמייצרת הבלוטה ואינו מטפל בבלוטה עצמה. האם יש תופעות לוואי לטיפול זה, והאם כדאי לשקול טיפול אלטרנטיבי (כמו דיקור) לפני התרופה? אילו עוד בדיקות עלי לדרוש על מנת למצוא את הגורם, במקום לטפל בסימפטום?

תשובה:
היפותירואידיזם נובע מחסר בהורמון התריס. זהו בדרך כלל תהליך ראשוני שבו בלוטת התריס מייצרת כמויות בלתי מספקות של הורמון התריס. הסיבה השכיחה ביותר להיפותירואידיזם ראשוני היא אוטואימונית: יצירת נוגדנים עצמיים כנגד תאי הבלוטה, במחלה הנקראת Hashimoto thyroiditis. במחלת השימוטו מוצאים נוגדני תריס במעל 95% מהחולים. הנוגדנים נקראים Antimicrosomal, antithyroid peroxidase (anti-TPO)
רופאים בתחום
ד"ר אלי קפלן
ד"ר אלי קפלן נפרולוגיה
ד"ר אביטל גלאובך
ד"ר אביטל גלאובך יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופאה מומחית ברפואה אסתטית , מומחית ברפואת נשים, פתולוגיה צוואר הרחם, פוריות
פרופ' פרנסיס סרור
פרופ' פרנסיס סרור כירורגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"פרופ׳ סרור דאג להסביר לנו על המצב של הילד שלנו, ענה על כל השאלות וחששות שלנו. הוא התייחס לילד בגובה העיניים, היה נעים ומקצועי ביותר. יצאנו מהייעוץ כשכל השאלות שלנו נענו ומרוצים מאוד. בהחלט נמליץ עליו!"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו