שאלה - החמרה באלצהיימר שדורשת בירור

השאלה:
אימי, בת 88, חולת אלצהיימר בדרגה בינונית, ונוטלת ממוריט. לפני מספר חודשים היא התעלפה כתוצאה מדופק נמוך והחליפו לה את הניפדיפין שלקחה נגד יתר לחץ דם בקאדקס.

יש לנו הרושם שהאלצהיימר התקדם מאז. האם יכול להיות שהקאדקס סותר את פעולת הממוריט? הממוריט מנסה לעכב את פירוק האצטילכולין הדרוש למערכת העצבים, ואילו הקאדקס, בתור חוסם אלפא, מנטרל את פעולתו?




תשובה:


אם אמך איטית יותר מאז האירוע, יש לשלול אצל נוירולוג שלא מדובר באירוע מוחי, לבדוק שאין פרפור פרוזדורים, לעשות דופלר של עורקי הצוואר, ולוודא שאין זרימה מערבולתית, ולוודא שהיא מקבלת אספירין. בעיות כאלה סבירות יותר מאינטרקציות הבין-תרופתיות שהעלית. אנשים מבוגרים שוכחים לשתות בחורף!

ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומומחה ברפואת ספורט





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר רועי הוד ד"ר רועי הוד
רופא בכיר ביחידה לאף-אוזן-גרון וניתוחי ראש-צוואר... קרא עוד
הכי נצפים
דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל