שאלה - פענוח צילום חזה

השאלה:
אני כותבת את שאלתי לאחר שקראתי שאלות קודמות בנושא, אך לא קיבלתי מענה מדויק. אבקש עזרה בפענוח צילום חזה שאלה תוצאותיו:

ציור פריברונכיאלי מוגבר בבסיסים.
ללא עדות לתסנין אלוואולרי, תפליט או גודש.
צל הלב בגדר הנורמה.
צל קטן מושלך על צלע 5 מימין - אי גרמי? מוקד ריאתי?




תשובה:


מה הסיבה שצילום החזה בוצע? חום ושיעול? שיעול ממושך? כאבים בחזה? בכל מקרה, אין עדות לתסנין, תפליט או גודש, כלומר הצילום אינו מראה בצורה מפורשת סימנים לדלקת ריאות או גודש על רקע מחלת לב.

ציור פריברונכיאלי מוגבר משמעו שישנה התכהות של החלק ליד הברונכים בצילום, מה שיכול אולי להעיד על דלקת באזור הזה, או על בלוטות לימפה מוגדלות. לא תמיד ניתן לדעת על פי צילום בלבד במה מדובר, ולעיתים הדבר הוא חסר משמעות וחולף.

גודל הלב בגדר הנורמה, וישנו איזשהו ממצא בצילום מעל הצלע החמישית מימין, דבר הדורש בירור או מעקב.

אני מציעה שתפני לרופא המשפחה עם הפענוח, והוא יפנה אותך הלאה לרופא המתאים להמשך הבדיקות, אם יש בכך צורך.

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר דוד בן מאיר ד"ר דוד בן מאיר
אורולוג ילדים בכיר בי"ח שניידר קרא עוד
ד"ר דפנה מרום ד"ר דפנה מרום
רופאת ילדים קרא עוד
הכי נצפים
דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל