שאלה - דימומים בעת נטילת שתי חפיסות גלולות ברצף

השאלה:
אני נוטלת גלולות מליאן במשך כחודשיים. בעקבות נסיעה שהיתה לי, לקחתי 2 חפיסות ברציפות, כדי למנוע הגעה של המחזור לחודש אחד. במשך החודשיים האלה יש לי דימומים לא פוסקים (בצבע חום), ולאחרונה, 4 ימים לפני סיום החפיסה השנייה, החל לי מחזור, או דימום הרבה יותר חזק, שנראה לי יותר כמו מחזור, וצבעו השתנה לאדום. האם זה משהו תקין? ממה זה יכול לנבוע?




תשובה:


כאשר מעוניינים בדחיית הדימום הווסתי או בביטולו בחודש מסויים, הפתרון הוא אכן נטילת גלולות למניעת הריון ברצף, ללא הפסקה בת שבוע. הדבר מקובל ולא אמור לגרום לנזקים או שינויים במחזור. למרות זאת, ישנם מקרים בהם, כתוצאה מהשינויים ההורמונליים, מופיעים דימומים קלים במשך החודש. אין סיבה לדאגה. ממכתבך אני מבינה שסיימת את החפיסה השניה. אם כך, ערכי הפסקה של 7 ימים בנטילת הגלולות (כרגיל), והמשיכי ליטול את החפיסה הבאה בהמשך.

אם ימשיכו הדימומים, פני לרופא הנשים, אולי יש מקום לשקול החלפה של סוג הגלולות.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר שלומית כהן ד"ר שלומית כהן
רופאה פסיכיאטרית מומחית קרא עוד
חדרי המלח חדרי המלח
מרכז לטיפול בבעיות נשימה קרא עוד
הכי נצפים
דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל