דלג לתוכן
הסיבות האפשריות לבלוטות לימפה מוגדלות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/05/2008
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 16. כבר כ-4 חודשים מורגשת אצלי בלוטה מוגדלת בעורף העליון. הבלוטה קשה, לא כואבת ובעלת גבולות די ברורים. בגלל שאני יחסית רזה ניתן למשש אותה, אך היא אינה מורגשת במיוחד. אין לי שום סימני מחלה או שינויים. בבדיקות דם הכל נמצא תקין מלבד הפריטין, דבר שמטופל בעזרת כדורי ברזל שאני נוטלת מדי יום; והאאוזינופילים שהערך שלהם מעט גדול מהנורמה (0.8). ערך הלימפוציטים היה 3.6. בעקבות הפנייה מרופא הלכתי לעשות אולטרסאונד, שתוצאותיו "בצוואר דו צדדי: שרשרת גוגלארית ובאזורים האחוריים הודגם מספר רב של בלוטות לימפה תקינות בצורה בגודל עד 15-17 מ"מ. למעקב". דיברתי עם רופאים במשפחה, כולם טוענים שזה שום דבר, ושאנשים חיים עם בלוטות לימפה מוגדלות לעיתים קרובות. מה גם שאצלי הן קטנות יחסית ולא שינו גודלן ומרקמן ואין שום סימני מחלה. בכל זאת, אני דואגת מאוד בגלל שאני מודעת לסכנות ולאפשרויות. איך ניתן לדעת בוודאות, והאם עלי להמשיך בבירור או להירגע?

תשובה:
בלוטות לימפה נחשבות מוגדלות כאשר קוטרן גדול מ-1 ס"מ, אם כי בבני נוער הן עשויות להיות גדולות יותר בהשוואה לבלוטות לימפה של מבוגרים. יש סיבות אפשריות רבות להגדלת בלוטות לימפה. הסיבה המרכזית היא זיהומית (חיידקים, וירוסים וזיהומים אחרים). אולם קיימות סיבות נוספות, כמו שימוש בתרופות, מחלות אנדוקריניות, מחלות של מערכת החיסון, מחלות של מערכת הלימפה, ממאירויות ועוד. מרבית החולים הפונים אל הרופא עקב הגדלת בלוטות לימפה מוטרדים מן האפשרות שמדובר בממאירות, אולם לפי מחקרים שונים, הסיכוי לכך נמוך מאוד, ונמוך עוד יותר בגיל צעיר כגילך. הבירור הכרוך בהגדלת בלוטות לימפה כולל בדיקה מדוקדקת של ההיסטוריה הרפואית שלך: אם קיימים סימנים ממקמים, שעשויים להעיד על זיהום במקום כשלהו, אם קיימים סימנים נוספים כמו חום, ירידה במשקל, עייפות או הזעות לילה, אם ערכת טיולים לאחרונה, או נחשפת לשריטות חתולים, בשר לא מבושל ועוד, ואם את נוטלת תרופות. בהמשך עליך להיבדק בדיקה גופנית מדוקדקת, כדי לגלות אם יש סימנים נוספים או הגדלה של בלוטות נוספות. העובדה שאינך סובלת מסימני מחלה נוספים, שכל בדיקות הדם שלך תקינות ושהאולטרסאונד הראה בלוטות בעלות מרקם תקין, מוגדלות אך במעט, וכן העובדה שהבלוטות לא השתנו בארבעת החודשים האחרונים - מפחיתה עוד יותר את הסיכוי כי מדובר במחלה רצינית. עם זאת, נשמע שאת עדיין מודאגת. כדאי לך לפנות לרופא אף-אוזן-גרון עם תוצאות הבדיקות והאולטרסאונד כדי שיבדוק אותך, ועל סמך הממצאים, יחליט אם יש צורך בהמשך בירור. ד"ר ליה עשת - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר רפואה אסתטית
מומחה ברפואה אסתטית
 צמח החיים בע"מ
צמח החיים בע"מ רפואה משלימה
המרכז לבריאות העורקים
ד"ר תמיר וינברג
ד"ר תמיר וינברג עיניים
5.0
( 24 חוות דעת )
"לדר וינברג הגעתי במצב בעייתי של מספר 12 מינוס וקטרקט מתקדם לגילי. פגשתי רופא מקצועי מאוד, שירותי ורואה אותי ברמה האישית ברמת המתח והחרדה בה הייתי שרויה. לאחר בדיקות, חישובים והסבר מקצועי, עשה ניתוח מדהים. היום אני רואה בזכותו 6:6. מעריכה מאוד וממליצה בחום🌺"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו