דלג לתוכן
כיצד מפחיתים התגברות של קנדידה בהשפעת אנטיביוטיקה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כשנה לקחתי כמות גדולה של אנטיביוטיקה. לאחרונה נמצא אצלי במשטח וגינלי סטרפטוקוק GRF וכן קנדידה גלברטה. הרופא נתן לי מוקסיפן פורטה ל-10 ימים, 3 פעמים ביום, ולאחר מכן טיפול בדקטרין. ידוע לי שאנטיביוטיקה מחמירה את מצב הקנדידה, לכן אני לוקחת פרוביוטיק פמינה כשעתיים אחרי לקיחת האנטיביוטיקה. מה עוד עלי לעשות כדי לא להחמיר את מצב הקנדדידה עד גמר הטיפול באנטיביוטיקה? האם טוב לאכול יוגורט חלב? אני מקפידה לא לאכול סוכרים, קמח לבן ושמרים.

תשובה:
כפי שנראה שאת יודעת - אנטיביוטיקה אכן מעלה את הסיכוי להחמרת מצב הקנדידה, וזאת מכיוון שהיא פוגעת בחיידקים המצויים בנרתיק ומגינים על האזור. טיפול בפרוביוטיק אכן עוזר, כמו כן, אכילת יוגורטים או מוצרי חלב המועשרים בחיידקים פרוביוטים מומלצים מאוד. את יכולה לעשות גם טיפול מקומי אגרסיבי ויעיל מאוד: קחי מזרק ריק, ערבבי יוגורט עם קפסולה של פרוביוטיק, והחדירי לנרתיק. אני יודעת שזה נשמע מוזר ולא קונבנציונלי, אך זה טיפול יעיל מאוד. אני ממליצה! בהצלחה ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר
ד"ר ולדימיר וייסרטרייגר רפואה אסתטית
מומחה ברפואה אסתטית
 צמח החיים בע"מ
צמח החיים בע"מ רפואה משלימה
המרכז לבריאות העורקים
ד"ר גיל לוי
ד"ר גיל לוי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה לרפואת רצפת האגן בבית החולים האוניברסיטאי, אסותא אשדוד
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו