x סגור

שאלה - סטילנוקס, הפרעות שינה, הזיות והפרעות זיכרון

השאלה:
אני בת 44 ונוטלת ויאפקס XR במינון של 150 מ"ג ביום. במשך כחצי שנה אני נוטלת סטילנוקס על מנת להקל על נדודי שינה שנובעים ככל הנראה ממחשבות טורדניות ומחרדות ודיכאון, שנמשך אצלי כבר כמה שנים. לאחר נטילת סטילנוקס ועד למצב שינה אני חשה בהזיות ובמצב רוח מרומם, מעין תחושת "היי" מלאכותית, ומתנהגת ומדברת בצלילות, אך למחרת איני זוכרת דבר ממה שאירע מרגע נטילת התרופה, כל מה עשיתי ואמרתי מנטילת הסטילנוקס ועד שנרדמתי.

האם זהו כדור מסמם או הגורם לבעית זיכרון או תופעות פסיכוטיות? זה מטריד אותי מאד. אינני מצליחה לישון ללא כדור שינה ואין בידי לפתור בעיה זו.




תשובה:


סטילנוקס (zolpidem) הוא כדור שינה הקרוב למשפחת הבנזודיאזפינים. תופעות הלוואי שלו עלולות בהחלט לכלול הפרעות זיכרון, בלבול והזיות. תופעות לוואי אפשריות נוספות כוללות סחרחורת, עייפות יומית, וגם דיכאון. מוזכרים בספרות הרפואית מקרים נדירים שבהם השימוש בכדור גרם באופן זמני להתנהגות תוקפנית או מרוממת (מצב רוח טוב במיוחד ודיבור שוטף ומהיר).

אני ממליצה לך להפסיק את השימוש בכדור זה ולפנות בהקדם לפסיכיאטר. יתכן כי מינון הויאפקס שאת נוטלת אינו מספיק, ושהבעיה הבסיסית, הדיכאון והחרדה, איננה מטופלת כלל. המינון הטיפולי של ויאפקס נע בין 150 ל-300 מ"ג ליום. זה בפני עצמו עלול להחמיר את בעית השינה, ויש לבדוק אפשרות זו לעומק. יתכן גם שהשימוש בסטילנוקס (או בכדורי שינה אחרים בעבר) אינו תורם אלא אפילו מזיק לבעיה נפשית הבסיסית. יש להתייעץ עם פסיכיאטר/ית באופן אישי לגבי התאמת הטיפול האופטימלי עבורך.

בהצלחה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס





רופאים/מטפלים בתחום
פרופ' משה אנגלברג פרופ' משה אנגלברג
מומחה בניתוחי בקע (ה...קרא עוד
פרופ' רחל שטראוסברג פרופ' רחל שטראוסברג
מומחית לנוירולוגיית ...קרא עוד

שאל אותנו שאלה
בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל