שאלה - תופעות לוואי של ליפיטור להורדת כולסטרול

השאלה:
אני בת 61 ונוטלת זה כמה חודשים את התרופה ליפיטור בלילה, לפני השינה. שמתי לב לתופעה שחוזרת על עצמה: אי יכולת להירדם, הגוף כאילו בטורים גבוהים, ולקראת 4-5 בבוקר אני מתעוררת עם כאב ראש חד. אני לוקחת ריזאלט 10, שבזמנו אושר לי בגלל כאבי ראש. הנוירולוג טען שכאבי הראש (מיגרנות) נובעים מהתכווצויות שרירים. הכאב עובר ומאפשר לי לישון מספר שעות. לפני הליפיטור קבלתי סימבאסטאטין - שגרם לי, לדעתי, לכאבים בכפות הרגליים.

רמת הכולסטרול ירדה, רמת ה- LDL עומדת היום על 90.1 ורמת ה- HDL על 73.2, הכולסטרול הכללי הוא 184 ורמת הטריגליצרידים - 105. האם אפשר להפסיק עם הליפיטור או להחליף אותה לתרופה אחרת? אני שומרת על תזונה נכונה ונמצאת במגמת ירידה במשקל. אני גם מקבלת את התרופה פוסלן פעם בשבוע.




תשובה:


ראשית אציין כי פרופיל השומנים שלך מצוין. איני יודעת מאילו ערכים התחלת, אבל נראה כי התרופות משפיעות באופן חיובי. לגבי הפסקת התרופה, העניין אינו חד-משמעי. את יכולה להפסיק ליטול את התרופה בתנאי שאת במעקב צמוד אחר רמת הכולסטרול, היות שהפסקת התרופה יכולה לגרום לרמת הכולסטרול לעלות שוב.

הערכים שעליהם את מדווחת כעת תקינים, וייתכן שתצליחי לשמור על איזון כולסטרול עם פעילות גופנית ודיאטה נכונה. על כך, התייעצי עם רופא המשפחה שלך.

ליפיטור אכן גורם לכאבי ראש, אולם הפרעת שינה אינה מתופעות הלוואי המתועדות, ולכן לא בטוח כי זהו הגורם לכך שאינך מצליחה להירדם. על אפשרות של החלפת הטיפול התרופתי או הפסקתו התייעצי עם רופא המשפחה.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר עבד אגבאריה ד"ר עבד אגבאריה
מנהל את המכון האונקולוגי החדש בבית חולים בבני ציון קרא עוד
ד"ר אנדרי אופק ד"ר אנדרי אופק
מומחה בכירורגיה פלסטית במרכז לכירורגיה פלסטית קרא עוד
הכי נצפים
דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

דורבן: מהו הטיפול שישים סוף לכאב?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל