דלג לתוכן
תסמינים של אי-סבילות ללקטוז לאחר אכילת פירות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 39. זה כ-4 שנים אינני צורכת מוצרי חלב כתוצאה מאי-סבילות ללקטוז. טבליות לקט-אייד אך הן אינן מסייעות לי. לאחרונה אני חשה סימפטומים דומים לאלה של צריכת מוצרי חלב לאחר אכילת פירות. האם ייתכן שחסר בגופי האנזים לפירוק סוכר פירות? אם כן, האם אפשר לבדוק זאת?

תשובה:
לקטוז, סוכר חלב, הוא החומר שאינו מפורק אצל הסובלים מאי-סבילות ללקטוז, ונמצא בעיקר בחלב, אך גם בסוגי מזון שונים שאליהם הוא מוסף כחלק ממרכיבי ההכנה. הוא אינו נמצא בפירות. הסוכר הנמצא בפירות נקרא פרוקטוז. סוכר זה מתעכל בקלות ואינו מצריך פירוק. לכן החסר באנזים המפרק לקטוז אינו קשור לתסמינים שאותם את מתארת לאחר אכילת פירות. לא ציינת באילו תסמינים מדובר וכן באילו פירות, אם זה קורה באכילת פירות ספציפים או כל פרי. אמליץ לך לפנות לבדיקת רופא גסטרואנטרולוג אם התסמינים ממשיכים. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר גיל נרדיני
ד"ר גיל נרדיני כירורגיה פלסטית
5.0
( 5 חוות דעת )
"היה קל וכל מה שאמר נעשה מאד לשביעות רצוני אני נראה צעיר ב30 שנה !!!"
ד"ר זאב הורוביץ
ד"ר זאב הורוביץ אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
כירורג אף אוזן גרון, ראש-צוואר, אוזן תיכונה, שקדים אדנואידים
ד"ר אנה וסילביצקי
ד"ר אנה וסילביצקי רפואה אסתטית
4.9
( 65 חוות דעת )
"דר. אנה וסילבצקי מקצועית ביותר, עדינה וקשובה לצרכי המטופל. יודעת בדיוק מה היא עושה ולא דוחפת טיפולים שלא צריך. נותנת שירות מקצועי במלוא הסובלנות. לא מחליפה אותה בשום רופא."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו