שאלה - שיעול טורדני על רקע אלרגי

השאלה:
אני בת 48, סובלת משיעול טורדני במשך כמה חודשים. עשיתי צילום חזה, הייתי בבדיקה אצל רופא ריאות, עברתי בדיקות אלרגיה, ואין ממצאים לא תקינים. הייתי אצל רופא עור לטיפול בפריחה בעור, והרופא רשם לי לקבל כדורי אריוס למשך 14 ימים, ולהפתעתי, כאשר נטלתי את הכדורים השיעול פסק, אך לאחר שהפסקתי ליטול אותם, השיעול חזר בדיוק כמו קודם. מה זה? מה עלי לעשות?




תשובה:


שיעול יכול להיות תסמין של דלקת אף אלרגית. נשאלת השאלה אם היו לך תסמינים נוספים של דלקת אף אלרגית כגון נזלת, או דמע בעיניים: האם היו לך בעבר תסמינים דומים או שזו הפעם הראשונה שאת סובלת משיעול כזה? האם בעבר הלא רחוק היתה לך הצטננות או שפעת? איזה בירור לאלרגיה עשו לך? האם עשו לך מבחן טלאי לאלרגיה או בדיקת דם? התשובות לשאלות אלו חשובות כדי להבין בדיוק מה יש לך ואיך אפשר לעזור לך.

משאלתך עולה שקבלת את התרופה אריוס לטיפול בפריחה בעור אך היא גם הקלה על השיעול. אריוס היא תרופה המשמשת לטיפול בדלקת אף אלרגית (Allergic rhinitis) ובאורטיקריה וייתכן מאוד שאת סובלת מאלרגיה שמתבטאת בשיעול ובפריחה בעור.

חזרי אל הרופא המטפל ובקשי לערוך בירור נוסף לסיבת השיעול אם זה לא יחלוף. אם אריוס עזר לך, את יכולה להמשיך לקחת אותו במידת הצורך.

בברכה,

ד"ר יצחק פרברוב - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
ד"ר גילת לבני ד"ר גילת לבני
מומחית בילדים ובמחלות זיהומיות בילדים קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל