דלג לתוכן
המלצות לגבי ביצוע בדיקת מי שפיר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אשתי בת 34. היא אישה בריאה, ויש לנו ילדה בריאה. עברנו שתי הפלות כתוצאה מזיהום. בשבוע ה-22 ביצענו סקירת מערכות מורחבת. התוצאה היא שהעובר קטן לגילו בשבועיים באופן פרופורציונאלי באבריו. כיום אנו בתחילת השבוע ה-24 של ההריון, וההריון מוגדר כהריון בסיכון גבוה. היינו אצל מומחה גנטי והוא המליץ לנו לבצע בדיקת מי שפיר בשבוע ה-27. האם ישנה סכנה לבריאותו ולגורלו של העובר? האם מדובר במקרה חריג או שכיח? מה נהוג לעשות במצב שכזה? האם מומלץ לעבור כבר כעת בדיקת מי שפיר?

תשובה:
מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר בשבועות ה- עד ה-20 של ההריון. ביצוע הבדיקה בשבועות מתקדמים יותר כרוכה ביותר סיכון לפגיעה בעובר, אך במקרים חריגים, שבהם מתעורר חשד לבעיה כרומוזומלית בעקבות ממצא בבדיקת אולטרסאונד, או כאשר ישנו חשד להדבקה במזהמים המסכנים את העובר, ניתן לבצע את הבדיקה גם בשבועות מתקדמים מאוד של ההריון, אפילו בשליש השלישי. לדבריך התגלה באולטרסאונד עובר קטן לגיל הריון, וככל הנראה, המומחה לגנטיקה חושד בבעיה כלשהי. איני יכולה לייעץ לכם איך לפעול, מכיוון שאין לי מספיק פרטים לגבי הממצא והעבר הבריאותי והגינקולוגי של אשתך. אמליץ לכם לדון בנושא עם הגינקולוג המטפל, ולקחת בחשבון את הסיכון מול הרווח בביצוע הבדיקה בשבועות הריון מתקדמים. שיהיה בהצלחה! ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר נתנאל הורוביץ
ד"ר נתנאל הורוביץ המטולוגיה
יושב ראש האיגוד הישראלי להמטולוגיה ורפואת עירויים ומנהל היחידה לטיפול יום במערך ההמטולוגי, הקריה הרפואית רמב"ם
ד"ר מיקי הר-גיל
ד"ר מיקי הר-גיל נוירולוגיה
5.0
( 4 חוות דעת )
"ד"ר הר-גיל מקצועי מאוד, רגיש לסיטואציה, אמפתי ויסודי."
ד"ר יעל מוזר גלזברג
ד"ר יעל מוזר גלזברג ילדים
5.0
( 8 חוות דעת )
"הגעתי די לחוצה עם התינוקת בת ה5 חודשים ואני מרגישה בזכות הטעפול ובמענה המסור והמלא של יעל שהוקל לי ויכולה להיות רגועה לגבי הטיפול בבתי"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו