שאלה - האם אנשים שסובלים מתסמונת נונן יכולים להגיע לגובה נורמלי?

השאלה:
אני בת 16 ולפני שנה עברתי ניתוח סקוליוזיס. יש לי תסמונת נונן ואני נמוכה משאר חברותי. האם יש סיכוי שאני אגבה?




תשובה:


לצערי, ל-80% מהסובלים מתסמונת נונן (Noonan) יש קומה נמוכה. ישנו ניסיון לטפל בהורמון גדילה, אך התוצאות אינן מצביעות על שיפור בגובה הסופי. מחצית מהחולים בתסמונת מגיעים לטווח הנמוך של הנורמה, לאחוזון ה-10 או ה-25.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר אנדרי אופק ד"ר אנדרי אופק
מומחה בכירורגיה פלסטית במרכז לכירורגיה פלסטית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל