שאלה - נטילת חומצה פולית לפני הריון

השאלה:
אני בת 26. לאחרונה נתנה לי רופאת המשפחה כדורים שמכילים 100 מ"ג ברזל ו-400 מ"ג חומצה פולית, מכיוון שבכוונתי להיכנס להריון בקרוב והיות שבבדיקות שעשיתי, הערכים הקשורים לברזל היו נמוכים: פריטין 10 המוגלובין 11.2 RDW 15.8 הלכתי לגינקולוג ו




תשובה:


כמות עודפת של חומצה פולית אינה רעילה. הרופאה נתנה לך 400 מיקרוגרם, וזה מה שמקובל לתת בשלושת החודשים שלפני הכניסה להריון. הרופא נתן לך 5 מ"ג, וזה מינון שנותנים לטיפול בחוסר של חומצה פולית.

לא ציינת מהי הרמה של חומצה הפולית בדם. אם הרמה נמוכה או גבולית, יש מקום לטיפול שהרופא נתן. אם הרמה תקינה, אין בכך צורך, ומספיק מינון של 400 מיקרוגרם. אם מאגרי החומצה הפולית אצלך תקינים, גם לא נורא אם משך הנטילה יהיה פחות מ-3 חודשים. החומצה הפולית דרושה להתפתחות התקינה של העובר ומומלץ להמשיך לקחתה בזמן ההריון בערך במינון המומלץ לפני ההריון.

ראי גם תשובה זו:

http://www.infomed.co.il/questions/q_082709_9.asp









רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר יצחק פיינשטיין ד"ר יצחק פיינשטיין
מנהל המחלקה הגניקולוגית של קופ"ח מאוחדת במרכז... קרא עוד
הכי נצפים
דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

דורבן – האם הרגל תכאב לנצח?

להמשך קריאה >>


להמשך קריאה >>
"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

"בדיקת זרע אחת פשוטה העניקה לנו משפחה"

להמשך קריאה >>

יש לך שאלה?

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל