דלג לתוכן
טיפול לאחר עקיצת זבוב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

יום לאחר עקיצת זבוב בשוק הרגל החלו להופיע בה סימני דלקת: היא התנפחה, היתה חמה, אדומה ובצקתית, וכאבה מאוד. רופא המשפחה אבחן את המצב כהידבקות בשושנת יריחו, ורשם לי את האנטיביוטיקה צפורל בבליעה. אולי בגלל שאינו בטוח לגמרי, ומכיוון שהיו סימני דלקת ברורים בגוף, הוא רשם אנטיביוטיקה זו. האם כדאי לבצע בדיקות נוספות לאימות המחלה? האם בבדיקת דם ניתן לאתר נוגדנים? המצב השתפר מעט לאחר כמה כדורים שלקחתי.

תשובה:
יש להדגיש את ההבדל בין שני מצבים רפואיים, הראשון הוא שושנת יריחו והשני הוא אריסיפלה (שושנה) או צלוליטיס. בעוד שהראשון (שושנת יריחו) הוא זיהום על ידי טפיל, והטיפול בו כולל טיפול באמפוטריצין B (תרופה נגד טפילים ופטריות), האחרונים (אריסיפלה וצלוליטיס) נובעים מזיהום חיידקי של העור ומטופלים באמצעות אנטיביוטיקה המכסה את חיידקי העור (כמו צפורל). המידע שמסרת, וכן מהלך המחלה לאחר התחלת הטיפול אנטיביוטי, מתאימים למצב שבו מופיע זיהום חיידקי לאחר פגיעה בשלמות העור (בזמן העקיצה), אשר מובילה לפלישת חיידקים וזיהום האזור. בנוסף לטיפול אנטיביוטיקה חשוב לתת לרגל מנוחה ולשמור עליה מורמת. מידע נוסף על שושנת יריחו תמצאי כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_110807_23.asp
רופאים בתחום
ד"ר קלוד מסיקה
ד"ר קלוד מסיקה עיניים
רופא עיניים בכיר במרכז הרפואי שערי צדק
ד"ר איתן ראט
ד"ר איתן ראט עיניים
5.0
( 5 חוות דעת )
"תמיד קשוב מגלה מקצועיות סבלנות טיפול יסודי ומסור. אין עוד רופאים מסוגו. אבל ההמתנה מייאשת לפעמים יש לדלל את התורים לא יתכן שתמיד אתה נכנס לרופא שעה ואפילו יותר מהזמן שנקבע לך."
פרופ' עמירם ניר
פרופ' עמירם ניר קרדיולוגיה
מנהל היחידה לקרדיולוגית ילדים ומומי לב במבוגר, המרכז הרפואי שערי צדק, ירושלים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו