דלג לתוכן
תרופות נוגדות קרישה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אמי בת ה-88 החלה לפני שלושה ימים לקבל קלקסאן בזריקות 60 מ"ג. אבקש לדעת אילו בדיקות יש לבצע כדי לעקוב אחר מספר הטסיות בדם וכל כמה זמן יש לבצע את הבדיקות. בנוסף לתרופה זו מקבלת אמי גם פלאויקס אחד ליום וגם סוטלול 80 מ"ג במינון של כדור וחצי ליום בשלושה חצאים.

תשובה:
לא כתבת את ההתוויה (הסיבה) לטיפול בקלקסאן ולא סיפקת מידע על מחלות הרקע של אמך, ולכן אי אפשר לתת לך תשוב מדויקת. מערכת הקרישה מושתתת על פעילותם של כמה מרכיבים: טסיות היכולות להיאגר בצברים וכן ולגייס טסיות נוספות לאזור מדמם. תאי הציפוי בכלי הדם - תאי האנדותל באזור הפציעה משחררים חומרים, ציטוקינים, הפועלים לגיוס טסיות ופקטורי קרישה למקום שבו הם נדרשים. גורמי קרישה (פקטורי קרישה) המשפעלים את הטסיות וגורמים לאגירתן בצברים ולהיווצרות קרישי דם. הפעלה של מנגנון הקרישה מתאפשרת בכמה מסלולים, חלקם קשורים בפעילות הטסיות (יכלותן להיאגר, יכולתן לגייס טסיות נוספות לצורך קרישה, פעילות אנזימטית בתוך הטסיות). אחרים תלויים בפעילות גורמי הקרישה. טיפולים נוגדי קרישה בדרך כלל אינם משפיעים על מספר הטסיות, אלא פועלים לשיבוש מנגנוני הקרישה השונים. חלק מהתרופות הניתנות לדילול הדם מצריכות ניטור קבוע של בדיקת תפקודי הקרישה (תרופות כדוגמת ורפארין - קומדין). קלקסאן, לעומת זאת, בדרך כלל אינו מצריך ניטור של תפקודי הקרישה, וזה יתרונו. בכל מקרה, יש להימנע מחבלות ופציעות ולהקפיד על ביקורת אצל הרופא המטפל. בברכה ד"ר תהילה חג'ג' - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר דוד מילאטינר
ד"ר דוד מילאטינר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה לרפואת נשים וכירורגיה גינקולוגית
ד"ר הלנה מרטינז
ד"ר הלנה מרטינז עור ומין
4.5
( 13 חוות דעת )
"הייתי מאוד מרוצה מהיחס והמיקצועיות של ד"ר מרטינז."
ד"ר גיל באר
ד"ר גיל באר ילדים
5.0
( 3 חוות דעת )
"זמינות מלאה לתורים בטווחי זמן קצרים, ד״ר גיל באר היה נעים ונוח, הסביר לעומק מה הוא בודק ובדק דברים נוספים מעבר לנושא לשמו הגעתי, נתן חוות דעת ברורה ומקצועית ובעיקר השרה תחושה טובה ורגועה"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו