הריון

שאלה לרופאים
משלוח שאלות בנושאים רפואיים רבים ומגוונים מגינקולוגיה והריון ועד לטיפול פיזיותרפי



בדיקות רפואיות
לעמוד הביתחיפוש מתקדםאינפומד אישיבעיות נפוצותשאלות ותשובותחדשות רפואיותמילון מונחיםאינדקס תרופות
הפעלת החיפוש
:מיון מהיר
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בעיות ריאתיות בעקבות תרופות לבעיות בלב
אמא שלי, בת 74, עברה לפני שבע שנים ניתוח מעקפים. מאז היא סובלת מפרפור פרוזדורים עם טכיקרדיה ומטופלת בקומדין באופן קבוע. היא קיבלה סוטלול 240 מ"ג ליום, במשך 4 שנים. בעקבות זה התעוררה לה אסתמה שהיתה לה בילדות, עם התקפים מאוד קשים. הסוטלול הוחלף לפרוקור 200 מ"ג ליום + איקאפרס 240 מ"ג פעמיים ביום, אבל המצב החמיר עוד יותר.

לפני שנתיים היתה לאמא דלקת ריאות שנראתה בצילום רנטגן. אחרי טיפול בציפרוגיס זה עבר. אחרי 9 חודשים של טיפול עם פרוקור ואיקאפרס והתקפים אסתמטים חוזרים היא עשתה צילום חזה שתוצאותיו היו: "מצב לאחר סטרנוטומיה. תפליט פלאורלי מימין. צל הלב מוגדל. הודגמה הרחבת שער הימין, ייתכן עקב הרחבת עורק פולמונלי. בהשוואה לצילום מלפני 8 חודשים, החמרה. המלצה - בירור דחוף לשלילת תסחיף ריאתי".

היא אושפזה, וגם בבית חולים עברה צילום שבעקבותיו נכתב: "צל הלב מוגדל. הצללה וסתימת זוית הסרעפת מימין - תפליט ו/ או התעבות והידבקות הצדר". היא שוחררה הביתה עם טיפול בציפרוגיס 500 מ"ג ל-10 ימים, ואז עברה צילום נוסף. בתוצאות הצילום השלישי כתוב: "מצב לאחר סטרנוטומיה ו- CABG. אין עדות לתסנין או גודש ריאתי. סינוס סתום, תפליט פלאורלי קטן. צל הלב מוגדל. אאורטה מסויידת. קיפוזיס של ע"ש גבי".

אני רוצה לדעת מה זה יכול להיות, האם פרוקור יכול להסביר את כל זה? הצילום מלפני 9 חודשים היה לגמרי תקין, הכל התחיל אחרי לקיחת פרוקור. דלקת הריאות שהיתה לפני שנתיים היתה בצד ימין.


ראשית, אתחיל מהטיפול בחוסמי בטא. ידוע כי הם אסורים לשימוש בחולים עם קצרת הסימפונות (אסתמה) והם בהחלט הגורם לחזרת המחלה אצל אימך, לכן גם הוחלפו.

אני מבינה שלאימך הייתה דלקת ריאות שנפתרה על ידי ציפרוגיס וכנראה השאירה אחריה נוזל פלאורלי שלא הצליח להיספג. עורק פולמונלי מורחב מעיד על כך שיש לחץ מוגבר בריאות, אם בגלל גודש ריאתי, לחץ דם ריאתי מוגבר, או כל סיבה אחרת (תסחיף ריאתי למשל). אינני יודעת מהו תפקוד החדר השמאלי בלב של אימך (לפי בדיקת אקו לב). אם הוא ירוד (LVEF < 45%), הדבר יכול להסביר את הגודש הריאתי ואת הרחבת העורק הפולמונלי.

תפקיד האיקפרס והפרוקור הם לשמור על תגובה חדרית טובה לנוכח הפרפור העלייתי. הפרוקור היא תרופה בעייתית, ויש לה תופעות לוואי רבות ומגוונות, בין היתר יכולה לגרום לתמונה דמויית אסתמה. לכן, אם יש לך ולאימך הרגשה כי התרופה אינה נסבלת, יש לגשת לרופא המטפל ולשקול אלטרנטיבה לטיפול זה.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד

[20/02/2008]

Powered By Click for details
2000-2008 © כל הזכויות שמורות ל"היפוקרטס נט תיקשורת" בע"מ

סמנו לגרסה מותאמת להדפסה


לדף הבית