דלג לתוכן

קנדידה

קנדידה היא אחת המחלות הנפוצות ביוצר בעולם המערבי המתועש, גם אם רבים מאלו הסובלים ממנה אינם מודעים לקיומה.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/02/2011
2 דקות קריאה
קנדידה היא אחת המחלות הנפוצות ביוצר בעולם המערבי המתועש , גם אם רבים מאלו הסובלים ממנה אינם מודעים לקיומה. הקנדידה היא פטרייה מסוג שמר , ממש כמו השמרים שבלחם או במאפים, אשר חי במעי האדם. מדובר באחד מני מאות חיידקים ופטריות ידידותיים אשר חיים בו ומסייעים בתהליך פירוק ועיכול המזון הנצרך על ידינו מדי יום. הבעיה הרפואית מתחילה כאשר כמות נבגי הקנדידה במעי גדלה יתר על המידה. במצב שכזה הנבגים נודדים למקומות אחרים בגוף ומתחילים להשפיע על בריאותנו לרעה.


סימפטומים
המצב של קנדידה אלביקס מאופיין בשורת סימפטומים אשר וודאי יהיו מוכרים לרבים מאיתנו – עייפות, כאבי ראש, דיכאון, גזים, כאבי חזה, שרירים ומפרקים, זיהומים, השמנה ועוד. היא אפילו מביאה את האדם הלוקה במצב זה למעין מצב של קלות ראש המזכירה שכרות, אשר מקשה על הריכוז והתפקוד היום-יומי. הקנדידה אף אחראית להיווצרות שורת מחלות חמורות, כמו סוכרת, אסטמה, טרשת נפוצה, תשישות, ומומחים מסוימים אפילו יאמרו סרטן.


סיבות וגורמי סיכון
מדוע יוצאת קנדידה משליטה מלכתחילה? מומחים רבים מפנים את האצבע המאשימה להיווצרות מצב זה באורח החיים ומנהגי העולם המערבי המתועש. השימוש הרב באנטיביוטיקה הוא אחת הסיבות הראשיות לכך, שכן היא פוגעת באיזון בין שלל החיידקים שבמעי, ובנוסף גם משבשת היווצרות אנטיביוטיקה טבעית הנוצרת במעי על ידי חיידקים שונים. שימוש נרחב בתרופות הורמונאליות (כגלולות למניעת הריון) או כאלו המבוססות על סטרואידים אף הוא מגדיל את כמות נבגי הקנדידה במעי, וכך גם מאכלים מעובדים, דלי סיבים, עשירים בסוכרים ופחמימות ריקות.


אבחון ובדיקות
קיימות מספר דרכים לאבחון קנדידה . שורת סימפטומים, אשר רובה פורט לעיל, יוכלו להעיד בפני מטפל מיומן על חשש לזיהום שכזה. אבחון מהימן נוסף כולל ספירת נבגי קנדידה בבדיקות צואה. בנוסף לאלו, משטחים שונים יוכלו אף הם להעיד על התפתחות מצב שכזה, כמו למשל משטחי אף, אוזן, גרון, ואף עור או משטח ווגינאלי לנשים.


מניעה
הטיפול המומלץ ביותר עבור קנדידה הוא מניעתה מלכתחילה. מניעה שכזו אפשרית בראש ובראשונה על ידי אימוץ תפריט נאות. תפריט שכזה הינו תפריט דל במזונות מעובדים, שמרים, סוכרים ומאכלי חלב, ועשיר בירקות, דגנים מלאים, סיבים ושומנים וחומצות טבעיים (כדוגמת שמן זית ולימון). פעילות גופנית, אשר משפיעה על תהליך חילוף החומרים של הגוף, אף היא מומלצת במיוחד.


טיפול
במידה ואתם חוששים שאתם סובלים ממצב של קנדידה, השלב הראשון בטיפול הוא בדיקה אשר תאשר או תשלול את חששותיכם. במידה ואתם אכן סובלים ממצב שכזה, ניתן לפתור את הבעיה באמצעות טיפול אשר כולל מספר שלבים. תחילה יש לדלל את אוכלוסיית פטריית הקנדידה, וזאת על ידי שמן אורגנו, מי כסף, טינקטורת צמחי מרפא ייעודית .כמו כן יש ליטול פרוביוטיקה לשיקום אוכלוסיית החיידקים הידידותיים שבמעי. במקביל יש להרכיב תפריט תזונתי המותאם אישית למטופל, למיגור הקנדידה.
מרכז לרפואה טבעית בהנהלת ד"ר ראול רודריגז.
ניתן להפנות שאלות לד"ר רודריגז בפורום מערכת העיכול >>>

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר נתן גלוק
ד"ר נתן גלוק גסטרואנטרולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"ד״ר גלוק היה זמין טלפונית לכל שאלה והיה מאוד נעים ורגיש. הצליח לתאם לי תור מאוד מהר."
ד"ר נדב אילני
ד"ר נדב אילני גסטרואנטרולוגיה
רופא בכיר במכון לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד. הדסה עין כרם ומכון הגסטרו של קופת חולים כללית בירושלים
ד"ר ריטה ברון
ד"ר ריטה ברון גסטרואנטרולוגיה
מנהלת שירות נוירוגסטרואנטרולוגיה במכון הגסטרואנטרולוגי בקריה רפואית רמב''ם
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו