דלג לתוכן

כיצד מתכוננים לטיול?

בין אם מדובר בנסיעת עסקים, נופש או מסע תרמילים – לכל טיול בחו"ל יש להתכונן בהתאם, ובעיקר מבחינה בריאותית. מחלה או הרגשה פיזית רעה יכולות להרוס כל שהייה בחו"ל, וכאשר אנו נמצאים במקום זר ולא מוכר תחושת חוסר האונים גוברת. כמובן שבלתי אפשרי לצפות כל מצב, אבל יש פתרונות שאפשר ורצוי להכין מראש.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/06/2012 תאריך עדכון: 15/01/2013
4 דקות קריאה
בין אם מדובר בנסיעת עסקים, נופש או מסע תרמילים – לכל טיול בחו"ל יש להתכונן בהתאם, ובעיקר מבחינה בריאותית. מחלה או הרגשה פיזית רעה יכולות להרוס כל שהייה בחו"ל, וכאשר אנו נמצאים במקום זר ולא מוכר תחושת חוסר האונים גוברת. כמובן שבלתי אפשרי לצפות כל מצב, אבל יש פתרונות שאפשר ורצוי להכין מראש.

בעיות רפואיות יכולות להתעורר בכל מקום. בין אם אתם נמצאים בטיול בעיר מתועשת ומודרנית או בכפר נידח, לא תמיד אפשר להימנע מבעיות בריאותיות. להרגשה הפיזית הרעה מתלווים לעתים גם פחד וחוסר אונים מעצם העובדה שאנו נמצאים במקום זר, בו אנו לא שולטים בשפה ופעמים רבות היכרותנו עם מערכת הבריאות המקומית אינה עמוקה.

לפיכך, מומלץ ליוצאים לחו"ל לנסות ולהכין טרם הנסיעה כמה שיותר פתרונות לבעיות בריאותיות אשר יכולות להתעורר, זאת על ידי התנהגות נכונה שמטרתה מניעה של הופעת בעיות בריאותיות שונות ועל ידי הכנת ערכת עזרה ראשונה, מצוידת בתרופות וציוד רפואי מתאים לטפל בכמה שיותר סוגי פציעות.

גם ההתנהלות בנסיעה וגם ערכת העזרה הראשונה צריכות להיות מותאמות ליעד אליו אתם נוסעים. במידה ואתם טסים ליעד טרופי, או מדינה הידועה כבעלת רמה סניטרית ירודה, הסיכון להתפתחות מחלות, זיהומים או דלקות עולה ולכן יש להסב יתר תשומת לב לפרטים כמו מים ומזון אותם אתם צורכים וכן בערכה לכלול תרופות המיועדות לטיפול בזיהומים שונים, הקשורים לרמה הסניטרית של המקום.

יציאה לטיול סקי למשל, תדרוש הכנה פיזית מתאימה, ווידאו כי אתם אכן שולטים בספורט ואם לא – לוודא כי קיבלתם הדרכה מתאימה וכן ערכת עזרה ראשונה הכוללת מענה לבעיות שרירים, כוויות קור וכיוצא בזה.

התאמת ההכנה ליעד ומטרת הטיול תעזור לכם להגיע מוכנים לכל בעיה שעלולה להתעורר ולהתמודד טוב יותר עם פציעות, מחלות ובעיות רפואיות אחרות.

הנה מספר טיפים שיעזרו לכם להתכונן לטיול בצורה שכל בעיה בריאותית (כמעט) תהיה ברת פתרון מהיר ויעיל:

חיסונים – לאחר שהחלטתם על היעד אליו תרצו לנסוע, ראשית חשוב לוודא כי אתם מחוסנים בחיסונים הרלוונטיים לאותה המדינה / מדינות בהם תבקרו. חשוב להתחיל את החיסונים כמה שיורת מוקדם טרם הנסיעה, שכן חלק מהחיסונים (כמו חיסון דלקת כבד נגיפית מסוג A ו-B) נדרשים להינתן במנות בהפרשים של חודש, כך שאם לא הספקתם לקבלם, לא תהיו מוגנים לחלוטין.

ישנם חיסונים כמו אנטי-טטנוס למשל, אשר אפקטיביים לתקופה של 10 שנים. לכן, טרם נסיעתכם בדקו מתי ואילו חיסונים קיבלתם והאם אתם צריכים חידוש לחיסונים אלה.

זיהומים – זיהומים בדרך כלל מגיעים ממקור מים או מזון. בטיול במדינות לא מפותחות יש להיזהר במיוחד בכל מה שקשור במים – בין אם מדובר במי שתייה, מי ברז לצחצוח שיניים או מקלחת, מי שחייה, קוביות קרח או אפילו במשקאות כמו מיצי פירות (שיכולים להיות מדוללים במים).
אלא אם כן נאמר לכם באופן מפורש כי מי הברז הינם בטוחים לשימוש - אל תשתו או תשתמשו בהם לכל צורך אחר. בקשו תמיד מים מבוקבקים ובדקו כי המכסה אכן אטום וחדש, והקפידו לנהוג כך בכל מקור מים אשר אתם באים אתו במגע. כמו כן, הימנעו ממיונז, שמהווה מקור נפוץ להרעלות מזון, והפחיתו משמעותית את הסיכון להרעלת מזון על ידי אכילת מאכלים טריים, מבושלים וחמים.

מחלות כרוניות – במידה ואתם סובלים ממחלה כרונית ונוטלים תרופות באופן קבוע (כמו למשל נגד לחץ דם גבוה, סוכרת, אסטמה ועוד), הביאו אתכם לטיול מלאי מספק של תרופות שיספיקו למשך הטיול ועוד שבוע ליתר בטחון. כמו כן, מומלץ טרם היציאה לטיול, לבקש מהרופא לצייד אתכם בשמות הגנריים של כל התרופות שאתם נוטלים (או שייתכן ותזדקקו להן).

את הרשימה הקפידו להחזיק יחד עם הדרכון ומסמכי הנסיעה. במידה ואתם אלרגיים לפנצילין או לתרופה אחרת, או אם אתם סובלים מאפילפסיה, סוכרת או מחלת לב, הקפידו לשאת אתכם בכל זמן הטיול מידע כתוב על המצב הרפואי שלכם.

עבור חולי לב מומלץ לשאת בנוסף גם את תוצאות ה-א.ק.ג האחרונות. חולי סוכרת מומלצים לשאת קוביית סוכר או דברי מתיקה אחרים.

כמו כן, כל מצב רפואי ידוע לכם שעלול להוביל אתכם חלילה למצב של חוסר הכרה, צריך להיות מתועד וכתוב וצמוד אליכם בכל זמן.

הנחיות רפואיות – אם אתם מתכננים לעבור בין מדינות במהלך הטיול, עליכם לברר אילו הנחיות רפואיות רלוונטיות אליכם. כמו כן, קחו בחשבון כי ייתכן ותהיינה התרעות "עונתיות" למחלות כמו למשל מלריה. לכן הקפידו לקחת אתכם תרופות רלוונטיות בהתאם לאזור אליו אתם נוסעים ותעדכנו לגבי אזהרות המסע הרפואיות ליעד זה.

ערכת עזרה ראשונה – כאמור, את ערכת העזרה הראשונה יש להתאים ליעד. יחד עםזאת ישנם מספר פריטים בסיסיים שיכולים להיות מאוד שימושיים בכל מצב. תיק עזרה ראשונה צריך להכיל פלסטרים במגוון צורות ומידות, משחה מחטאת, תרופות ללא מרשם כגון משככי כאבים, מורידי חום, כדורים נגד כאבי גרון, כדורים נגד צרבת, תחבושות, צמר גפן ותחבושת אלסטית.

למי שממש רוצה להשקיע בערכה שלו, אפשר להוסיף גם סיכות בטחון, כפתורים, 2-3 חוטי תפירה, מחטים ומספריים קטנות.

בריאות השיניים – אחד הנושאים שאנחנו נוטים להתעלם ממנו לפני טיול (ולעיתים להתחרט על כך), הוא בריאות השיניים. כאב שיניים או חלילה בעיה אחרת בשיניים יכולה בהחלט להרוס כל סוג של טיול, בעיקר אם אתם נמצאים במדינה מתפתחת. לכן, על מנת להימנע ממצבים מאוד לא נעימים, קודם כל מומלץ לגשת לרופא שיניים לבדיקה כללית כחודש לפני היציאה לטיול. כמו כן, אפשר למצוא כיום ערכות עזרה ראשונה מוכנות לשיניים בבית המרקחת. ערכות אלו יעזרו לכם להחליף סתימה, כתר או גשר שנפלו גם באמצע הג'ונגל עד שתוכלו להגיע למרפאת שיניים.

היכרות עם מוסדות בריאות מקומיים - יש לקחת בחשבון שלא בכל פציעה או מחלה ניתן לטפל באופן עצמאי ובמקרים חמורים יהיה עליכם לפנות לעזרה רפואית במקום בו תימצאו. בעיקר אם אתם נוסעים ליעד נידח או לא מפותח, רצוי לברר מבעוד מועד היכן נמצאים בתי חולים / מרפאות מטיילים במקומות בהם תטיילו ולהצטייד במידת האפשר בטלפונים וכתובות של מוסדות בריאות בכל מקום אליו תגיעו. גם כאשר נוסעים ליעד מרכזי ומפותח, תמיד מומלץ לדעת היכן ניתן למצוא בתי חולים / מרפאה רק על כל מקרה...


לרכישת ביטוח נסיעות לחול On-line>>

למידע נוסף>>

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יבגני פרבר
ד"ר יבגני פרבר נפרולוגיה
5.0
( 23 חוות דעת )
"אדם משכמו ומעלה וכרופא ניכר עליו כבעל ידע נרחב אפשר להוסיף גם על צורת דיבורו המרגיע גם אם לא נהגתי לפי הנחיותיו הוא שב ומסביר עליהם ועל חשיבותם לבריאותי בצורה נעימה ובונה"
פרופ' יעקב ג'ריס
פרופ' יעקב ג'ריס פנימית
מנהל מחלקה פנימית באיכילוב ומכון רקנאנטי לחקר מערכת העצבים האוטונומית, מטפל בלחץ דם לא מאוזן
ד"ר ריבה פיינמן
ד"ר ריבה פיינמן המטולוגיה
מנהלת השירות להמטולוגיה אמבולטורית רמב"ם, חיפה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו