דלג לתוכן

5 צעדים לחיוך כובש ובריא

אומרים שהמראה החיצוני אינו חשוב, אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שהחיוך שלנו משפיע לא רק על איך שאחרים תופסים אותנו, אלא גם על הדימוי העצמי. הקפדה על 5 כללים פשוטים תאפשר לנו להגיע לחיוך יפה וחשוב מכך, בריא.

מאת: ד"ר רוני אמיד
תאריך פרסום: 20/10/2013 תאריך עדכון: 23/09/2014
2 דקות קריאה

אומרים שהמראה החיצוני אינו חשוב, אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שהחיוך  שלנו משפיע לא רק על איך שאחרים תופסים אותנו, אלא גם על הדימוי העצמי. הקפדה על 5 כללים פשוטים תאפשר לנו להגיע לחיוך יפה וחשוב מכך, בריא. 

 

מחקרים מראים כי במפגש ראשוני, 90% מהאנשים יבחינו בחיוך. לעומת זאת, 50% מהאנשים לא מרוצים מהחיוך שלהם ו-9 מכל 10 חושבים שהחיוך חיוני וחשוב והיו מעדיפים חיוך אטרקטיבי יותר לעצמם.

חיוך בריא אינו רק סיסמה, או דרך לעשות רושם טוב אלא גם צורך בריאותי, שכן חיוך בריא מראה על שיניים בריאות.

לכן, בטיפוח הפה יש להתייחס בתשומת לב למכלול האברים המצויים בחלל הפה בכדי להשיג את מטרתנו - שיניים צחורות, חניכיים בריאים, לשון נקיה והבל פה נטול ריחות לוואי. 

לשם כך, ישנם 5 צעדים פשוטים:

1.שמירה על ריח פה - אחד ממקדמי הטיפוח הבולטים לאזור הפה, הינו הריח. ריח רע מעיד לרוב על הזנחה וגורם לרתיעה טבעית. ריח רע מהפה ניתן למנוע על ידי ניקוי הפה מספר פעמים ביום במספר דרכים: 

• צחצוח השיניים, בעיקר באזור מפגש השיניים והחניכיים, אשר מסיע בהסרת משקעי מזון ותוצרי חיידקים (שהינם הסיבה השכיחה ביותר לריח רע). 

• הברשת הלשון מדי יום לקילוף עדין של משקעי חיידקים ומזון, על ידי מנקה לשון המיועד לכך - למראה לשון נקיה ובריאה. 

2. ניקוי הפה לאחר ארוחות - לאחר ארוחה, במידה ואין אפשרות לצחצח את השיניים, מומלץ מסטיק ללא סוכר או סוכרית מנטה לרענון הנשימה והגברת הפרשת רוק - אשר ישטוף את שאריות המזון מהשיניים. הרוק הינו חומר בסיסי אשר בין היתר מסייע בנטרול החומצה המופקת על ידי החיידקים ובכך מסייע גם להורדת רמת העששת וכן מכיל מנגנוני הגנה כנגד החיידקים.

3. שטיפת הפה עם תמיסה מתאימה -  שימוש בתמיסות שטיפה יכול לשמש למגוון מטרות. ישנן תמיסות המיועדות לסילוק ריחות רעים. תמיסות מסוג אחר מקטינות את רמת העששת ותמיסות אחרות להקטנת הרגישות בשיניים. ישנן תמיסות אשר מיועדות לחטא את חלל הפה, להקטין את דלקות החניכיים ולמנוע את התפתחות הכיבים או דלקות החניכיים. בחירת התמיסה הנכונה- בהמלצת רופא השיניים או השיננית, חשובה.

4. שמירה על שיניים לבנות – יש לבחור את המאכלים שלנו בתבונה. עישון, קפה, תה, יין או מזון המכיל צבעי מאכל טבעיים או סינטטיים גורמים לצביעת השיניים ולגוון עכור. ביקורת שגרתית אחת לשישה חודשים אצל שיננית, תאפשר בעזרת ליטוש השן הסרת כתמי הצבע החיצוניים ותשמור על מראה בוהק ומטופח.

5. העלמת כתמים מהשיניים - לבעלי שיניים אשר שינו צבען, כתוצאה מחדירת צובענים אל השכבות הפנימיות של השיניים, או שמראן הפך עכור, ניתן לבצע הלבנת שיניים לשכבות הפנימיות. הלבנת שיניים באופן עצמאי מתבצעת בעזרת תבניות מיוחדות, אשר לתוכן מכניסים חומרי הלבנה ומרכיבים על השיניים למשך מספר לילות, או מספר שעות במשך היום. לשיניים כהות במיוחד, סדוקות או שבורות, מומלץ טיפול באמצעות ציפויי חזית השיניים בעזרת עלי חרסינה דקים בשם "לומינירס" (LUMINEERS) אשר באמצעות הדבקה על גבי השן (ללא הרדמה וללא כאב) יקנו מראה בריא ומטופח וישמרו על מבנה השן.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מנחם דויטש
ד"ר מנחם דויטש רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"מצויינת"
פרופ' זיו מזור
פרופ' זיו מזור רפואת שיניים
מנהל מרפאה רב תחומית ומרכז לטיפולי חניכיים והשתלות שיניים בתל אביב
ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר רפואת שיניים
מנהל מרכז להשתלות שיניים ואסתטיקה במרכז יהלום
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום רפואת שיניים בלייזר

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו