דלג לתוכן

שיניים רגישות - איך מרגיעים את הכאב?

סובלים מכאב שיניים מצמרר עד משתק עם כל אוכל חם או קר שאתם מכניסים לפה? בין אם מדובר באי נוחות קלה, או רגישות שפוגעת באיכות החיים, אפשר לשים סוף לסבל. קבלו את הדרכים להיפטר מרגישות בשיניים

מאת: עדי חגין, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/02/2014 תאריך עדכון: 31/08/2014
3 דקות קריאה

סובלים מכאב שיניים מצמרר עד משתק עם כל אוכל חם או קר שאתם מכניסים לפה? בין אם מדובר באי נוחות קלה, או רגישות שפוגעת לכם באיכות החיים, אפשר לשים סוף לסבל. קבלו את הדרכים להיפטר מרגישות בשיניים.


מה גורם לרגישות בשיניים?


רגישות בשיניים נגרמת כשאמייל השן (זגוגית השן) נשחק ואינו מגן על הדנטין (שנהב השן), וכשהחניכיים נסוגות ורקמת האחיזה נעלמת וחושפת את צוואר השן (החלק הקרוב לחניכיים שבהמשכו נמצא שורש השן) שאינו מכוסה באמייל. הרגישות מחמירה בשעת דיבור, כשהפה פתוח ואוויר קר זורם לתוכו, או כששותים ואוכלים קר או מתוק. 

הכאב בשיניים הם עניין אינדיבידואלי ואנשים עם סף כאב גבוה יכולים לא לחוש ברגישות בשיניים, גם כשהיא כבר במצב מתקדם שמצריך טיפול. רגישות בשיניים מאפיינת לרוב מבוגרים. כשילדים סובלים מרגישות, לרוב מדובר כבר במצב של עששת

מה הסיבות שעלולות לגרום לרגישות בשיניים?

יותר מדי מי פה


הימנעו משימוש יתר במי פה במהלך היום. מי פה מכילים חומצות שונות שעלולות להחמיר לכם את הרגישות בשיניים אם יש לכם נטייה לרגישות. הפתרון: שאלו את רופא השיניים שלכם על שטיפות פלואוריד טבעיות.

מאכלים חומציים שגורמים לכם נזק


הימנעו מאכילת עגבניות, פירות הדר, מיצי פירות ושאר מאכלים עתירי חומציות. אם תאכלו הרבה מאכלים חומציים אתם עלולים לשחוק את האמייל שמגן על שיניכם, ולחשוף את הדנטין (שנהב השן). אם קשה לכם להימנע ממאכלים כאלה, נטרלו את החומציות עם חתיכת גבינה או כוס חלב אחרי מאכלים אלו.

המחיר הגבוה של מלביני שיניים 


התייעצו עם רופא השיניים שלכם לפני שתבחרו במלביני שיניים ומשחות שיניים מלבינות המבוססות על על-תחמוצת. חומרים מלבינים אלו עלולים ליצור רגישות בשיניים, שבדרך כלל חולפת ברגע שמפסיקים להשתמש בחומר המלבין.

אם הרגישות ממשיכה, אתם יכולים להשתמש במשחות שיניים מיוחדות לטיפול ברגישות, המבוססות על פוטסיום ניטר (חומר שחודר לתעלות ההולכה שמעבירות את התחושה העצבית בדנטין ואוטם אותן).

נסיגת חניכיים


שורשי השיניים מכילים אלפי צינורות שמובילים למערכת העצבים המרכזית של השיניים. לרוב, השורשים מוחבאים תחת שכבת הגנה של רקמת חניכיים. אם אתם סובלים ממחלת שיניים, החניכיים עלולות לסגת ולחשוף את השורשים הרגישים. במקרה כזה, כדאי שתבקרו אצל רופא השיניים שלכם. במקרים קיצוניים אפשר לערוך שחזורים או ציפויים של צוואר השן, ולעתים אף להשתמש בחומרים שמשחררים פלואוריד באופן מבוקר.

מצחצחים חזק מידי


הימנעו מצחצוח אינטנסיבי מדי (או שימוש במברשת שיניים בעלת סיבים נוקשים מדי) שעלול לגרום לנסיגת חניכיים ולחשיפת הדנטין בשן. חורים שנוצרים בשכבה זו של השן הם צינורות מיקרוסקופיים שעלולים לאפשר לאוכל חם, קר או מתוק לגרות את מערכת העצבים שלכם.

טיפול מוגזם בשיניים


זה אולי נשמע לא הגיוני, אבל לפעמים שמירה על שיניים במצב טוב על ידי טיפולים שגרתיים עלולה לגרום לשיניים רגישות. ניקוי שיניים, שחזור שן, החלפת כתרים וטיפול שורש יכולים להוביל לרגישות יתר זמנית. אם אתם מודאגים מכך, דברו עם רופא השיניים שלכם לפני הטיפול. שיננית או רופא שיניים יכולים גם להקל על רגישות בשיניים באמצעות משחות שיניים עם חומרים ייעודיים בריכוזים גבוהים הנמרחות על המקום הרגיש (כמו ג'ל פלואוריד). 

סדקים בשיניים גורמים לרגישות בעצבים


הימנעו מלעיסת קרח, מאכילת ממתקים קשים ומסתימות גדולות – כל אלה יכולים להוביל לשיניים סדוקות ושבורות. ברגע ששן נסדקת, העצבים במעמקי השן יכולים להיות רגישים ללעיסה שמשפשפת את חתיכות השן הסדוקות זו לזו. סדק כזה יכול להתמלא בחיידקים, שעלולים לגרום לדלקת שתגרום לכם עוד כאב.

חורקים שיניים ושוחקים את האמייל


האמייל הוא החומר החזק ביותר בגוף, אבל הוא לא משתווה לכוחו של חיכוך או חריקות. במהלך הזמן, שני הרגלים מגונים ולא מודעים אלה יכולים לשחוק את האמייל, ולהשאיר את עצבי השיניים פגיעים יותר. כדי להילחם בהרגלים רעים אלה השתמשו במגני שיניים, שנו את התזונה ואורח החיים שלכם.

ריקבון בשיניים חושף את השורשים


ריקבון חושף את שורש השן לשורה של גורמים מכאיבים כמו קור, חום, מתוקים ואפילו אוויר. בכדי למנוע ריקבון בשיניים הקפידו על היגיינת פה טובה, איכלו נכון ובקרו אצל רופא השיניים באופן שגרתי.

תהיו טובים לפה שלכם

בכל מקרה בו אתם חשים אי נעימות, דברו עם רופא השיניים שלכם כדי לגלות מה גורם לשיניים שלכם להיות רגישות. יכול להיות שכדי לחזק אותן תצטרכו לערוך שינויים נוספים לשגרת הטיפול בשיניים, כמו מעבר למברשת שיניים רכה יותר, למשחת שיניים בעלת מרכיבים שונים או מעבר למי פה עשויים פלואוריד. 

מאת: עדי חגין, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר קובי איסקוב
ד"ר קובי איסקוב רפואה אסתטית
4.9
( 83 חוות דעת )
"חוויה מעולה מאוד ממליצה על דר קובי"
ד"ר יעקב פטש
ד"ר יעקב פטש רפואת שיניים
5.0
( 8 חוות דעת )
"הגעתי לד״ר פטש מאחר וסבלתי ממיגרנות בעקבות נעילת לסתות בלילה. מה שגם יכול לפגוע לי בשיניים וגם גרם לסבל מכאבי ראש רבים. ד״ר פטש המליץ לי על סד לשיניים מסוג NTI שפשוט עזר פלאים!! אחרי שנים של טיפול תרופתי , משככי כאבים והמון בדיקות - הסד הקטנטן הזה פתר את המיגרנות הנוראיות שלי. מדובר על אביזר ממש קטן שמתלבש על 2 שיניים בלבד, לא מפריע ולא מציק, וזה מונע ממני לנעול את הלסתות בלילה בחוזקה, גורם לי לישון טוב יותר עם לסת משוחררת ורגועה, וכמובן לקום בלי כאבי ראש! באמת שבהתחלה הייתי סקפטית, אבל אני יכולה להגיד שכבר מעל שנה שאני משתמשת בזה בלילות, וזה ממש עובד כמו קסם ואני הכי מרוצה בעולם. ממליצה על זה בחום. גם חברות שלי הלכו אליו בעקבותיי ומרוצות גם הן."
ד"ר חוסאם עמאשה
ד"ר חוסאם עמאשה רפואת שיניים
4.6
( 12 חוות דעת )
"הגעתי לטיפול בהרגשה מפוחדת, יצאתי בהרגשה טובה, שעברתי את זה בלי פחד ובצורה נעימה..."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום רפואת שיניים כללית

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו