דלג לתוכן

10 החלטות בריאות לשנה החדשה

הנה הגיעה שנה חדשה ועמה גם החלטות חדשות, אך מדוע אנו מתקשים ליישם אותן ולעמוד בהבטחות שלנו לעצמנו? אספנו עבורכם כמה החלטות חשובות, שיהפכו את השנה שלכם לבריאה ומאושרת יותר וגם את הדרך הנכונה לבצען

מאת: אמילי האודי, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/01/2015
4 דקות קריאה

הנה הגיעה שנה חדשה ועמה גם החלטות חדשות, אך מדוע אנו מתקשים ליישם אותן ולעמוד בהבטחות שלנו לעצמנו? אספנו עבורכם כמה החלטות חשובות, שיהפכו את השנה שלכם לבריאה ומאושרת יותר וגם את הדרך הנכונה לבצען



החלטות לשנה החדשה הן קצת כמו להביא תינוק לעולם, כיף לעשות אותן, קשה קצת יותר לשמור עליהן. מחקר משנת 2002 מראה כי בכל חודש ינואר, אחד מתוך שלושה אמריקנים מקבל החלטה לשפר את עצמו בצורה כלשהי. אחוז קטן הרבה יותר של אנשים עושה משהו עם ההחלטה הזו. בעוד 75% מהאנשים עומדים במטרה זו בשבוע הראשון של השנה, פחות ממחציתם עומדים בהחלטה חצי שנה לאחר קבלתה.  נכון, זה קשה להמשיך בהתלהבות חודשים אחרי שמסיבת הסילבסטר נגמרה, אך זה לא בלתי אפשרי. קבלו עשר הצעות להחלטות שיהפכו את השנה שלכם לבריאה יותר. בחרו אחת לפחות מתוך המטרות הראויות הבאות ותופתעו לגלות שאתם מצליחים לעמוד בה. ושתהיה לכם שנה בריאה!


1. הורידו במשקל השנה – העובדה שהחלטה זו מתקבלת בידי רבים מצביעה רק על כמה קשה לעמוד בה, אך ניתן להצליח בה אם לא נצפה שהכל יקרה בין לילה. "אנשים רוצים תוצאות אתמול ואז הדיכאון משתלט עליהם", אומרת ד"ר פמלה פיק, מחברת רב המכר Body for Life for Women, "היזהרו מתרופות הפלא של בין רגע".


התכוננו למכשולים שעלולים להופיע בדרך. השתמשו ביומן כדי לתעד את מה שאתם אוכלים ושמרו על מערכת תומכת. "בערך בשבוע הרביעי עד השישי אנשים מתחילים לתרץ לעצמם תירוצים" אומרת ד"ר פיק "זו הסיבה שחשוב שיהיה מישהו שם עבורם שיעזור להם לעבור את הזמנים הקשים הללו".

2. שמרו על קשר השנה – אם אתם מרגישים שהחברים הקרובים או המשפחה נדחקה לצד, דעו לכם שיצירת קשר מחודשת איתם טובה לבריאותכם. מחקרים מראים שאנשים עם קשרים חברתיים ענפים חיים שנים רבות יותר מאחרים. מחקר משנת 2010 שפורסם במגזין PLOS Medicine טוען שחוסר בקשרים חברתיים עשוי לפגוע בבריאותכם בדיוק כמו התמכרות לאלכוהול או עישון, ואף יותר מהשמנת יתר או חוסר בספורט. בחברה טכנולוגית כמו שלנו קל ביותר להישאר בקשר או לחדש מערכות יחסים ישנות עם משפחה וחברים, אז היכנסו לפייסבוק ותכננו את הפגישה הבאה שלכם.


קשרים חברתיים מאריכים חיים

3. הפסיקו לעשן השנה – האם אתם מרגישים שנכשלתם יותר מידי פעמים ואתם מפחדים לנסות שוב? דברו עם אנשים שהפסיקו לעשן ותראו שכמעט כולם ניסו להפסיק מספר פעמים עד שהצליחו, זהו תהליך בלתי נפרד מהפסקת העישון. נסו שיטות שונות כדי לגלות מהי השיטה הנכונה עבורכם וחישבו על כל הכסף שתחסכו! (אנחנו יודעים שאתם מודעים כבר לכל היתרונות הבריאותיים של הפסקת העישון)


4. חסכו כסף השנה – אפשר לחסוך כסף על ידי מעבר לאורח חיים בריא. לכו או רכבו על אופניים לעבודה או בדקו את האפשרות של להצטרף למישהו אחר בנסיעות (זה אומר יותר כסף בכיס שלכם ופחות זיהום באוויר).

הורידו את ההוצאות שלכם על מכון הכושר והתאמנו בבית. תכניות כושר רבות נמצאות על מערכות משחקי וידאו או אפליקציות שונות בסמרטפון.  בדקו מהו מלאי המזון שיש לכם במקרר ועשו רשימה למכולת. קניות ללא מטרה עלולות להוביל לבחירה לא נכונה הן מבחינת הדיאטה והן מבחינת הארנק.

5. הורידו את רמת המתח השנה – מעט מתח מידי פעם לא יהרוג אתכם, למעשה הוא יכול לתת פרצי אנרגיה, אבל מתח כרוני עלול ליצור או להחמיר מצבים של חוסר שינה, דיכאון, השמנת יתר, מחלות לב ועוד. 

שעות עבודה ארוכות, שינה מועטת, חוסר אימון, תזונה לקויה ובילוי מועט מדי בחיק המשפחה והחברים עלולים לתרום להיווצרות מתח. רגיעה, שינה, בילוי עם חברים וחופשות הם הדברים שאנו אומרים שמגיעים לנו, אבל איננו מרשים אותם לעצמנו.

6. התנדבו השנה – "אנו נוטים לחשוב שהאושר שלנו טמון בכך שנהפוך את עצמנו לטובים יותר, אך האושר שלנו גדל גם כשאנו עוזרים לאחרים", אומר ד"ר לפילוסופיה פיטר קנריס רכז חינוך מהאיגוד הפסיכולוגי של מדינת ניו יורק. ואושר הינו טוב לבריאותכם. מחקר משנת 2010 מצא כי אנשים חיוביים הינם בעלי סיכוי הנמוך ב-20% למחלות לב בהשוואה לאנשים דיכאוניים. מחקר נוסף מציע כי רגשות חיוביים עשויים לגרום לאנשים להיות עמידים יותר ובעלי תושייה במצבים שונים.

האושר שלנו גדל גם כשאנו עוזרים לאחרים

7. חזרו לבית הספר השנה – לא משנה מה גילכם, חזרה לכיתת הלימוד יכולה להקפיץ עבורכם את הקריירה, לעזור לכם להכיר חברים חדשים ואף לחדש את כוח המוח שלכם. מחקר משנת 2007 הראה כי מבוגרים שחזרו ללמוד הינם בעלי יכולות ורבליות וזיכרון טובים יותר מאלה שלא חזרו ללמוד. מחקרים נוספים הראו כי קיים קשר בין אנשים בעלי השכלה גבוהה וסיכון נמוך יותר לחלות באלצהיימר.

8. הורידו בכמות האלכוהול השנה – רבות נכתב על יתרונות שתייה מועטת של אלכוהול אך השתייה הכבדה היא בעיה גדולה. שתייה מופרזת של אלכוהול משפיעה על המוליכים העצביים (נוירוטרנסמיטרים) שבמוח ועלולה לגרום לדיכאון, לאובדן זיכרון ואף להתקפים. שתייה כבדה כרונית עלולה לגרום למחלות כבד ולב, יתר לחץ דם, שבץ, התדרדרות במצב הנפשי ואפילו לסרטן הפה, הגרון, הכבד והשד.

9. יותר שעות שינה השנה – אתם ודאי יודעים ששינה טובה משפיעה על מצב רוחכם ועל המראה שלכם, אך לשינה גם השפעה רבה על בריאותכם. חוסר בשינה מקושר לסיכון להשמנת יתר ולסוכרת מסוג 2 בנוסף הוא חיוני לחיזוק הזיכרון (קונסולידציה). תפסו תנומה ואל תרגישו אשמים.


10. מצאו זמן לטייל – האושר שמביאה אתה חופשה טובה נשאר זמן רב אחרי שפרקתם את המזוודות. לעיתים אנחנו נתקעים בתלם החיים ולא מצליחים למצוא דרך מילוט והכל הופך למוכר ושגרתי, אך נסיעה או טיול מאפשרת לנו להתחבר לחיים ממקום של הרפתקה, ואנחנו יכולים לעשות שינויים בחיינו מבלי להיות יותר מידי נועזים או דרמטיים. זה עשוי לגרום לנו להרגיש מחודשים, זו דרך אחרת ליצור גילויים ולמידה ומעולה לגוף ולנשמה".

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר טלי וישנה
ד"ר טלי וישנה פסיכיאטריה
ד"ר כוכבי גלנטי
ד"ר כוכבי גלנטי פסיכולוגיה קלינית
פרופ' מיכל קרמר
פרופ' מיכל קרמר עיניים
מנהלת שרות אוביאיטיס, כולל מרפאת אוביאיטיס ילדים בשניידר, מחלקת עיניים, מרכז רפואי רבין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו