דלג לתוכן

10 סיבות לכך שאתם לא מצליחים להיפטר מהכרס

אתם בדיאטה, עושים ספורט, מצמצמים במתוקים – ובכל זאת סובלים מכרס קטנה? 10 סיבות למה זה קורה - והפתרונות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/03/2015
4 דקות קריאה

אתם בדיאטה, עושים ספורט, מצמצמים במתוקים - ובכל זאת סובלים מכרס קטנה? אלו הסיבות לכך שזה קורה - והפתרונות


נתחיל בעובדה שלא רבים יודעים: מעט שומן בטני דווקא טוב לנו. הסיבה: הוא מגן על הקיבה ועל איברים פנימיים נוספים. אבל יותר מדי שומן בטני, בעיקר כשמדובר בנשים, כבר יעשה נזק לבריאות שלכם. תאי שומן עודפים באזור הבטן מייצרים הורמוני אדיפוז, כימיקלים שמטיילים בכלי הדם ובאיברים וגורמים לדלקת, שיכולה להוביל למגוון בעיות, החל ממחלות לב ועד סוכרת.

החדשות הטובות? כל קילו שאתם יורדים יכול להפחית את רמת השומן הבטני שלכם. בנוסף, הבחירות שאתם מבצעים מדי יום יכולות להשפיע בצורה ניכרת על שריפת השומן הבטני.

אז הנה 10 סיבות שגורמות לכך שאתם לא מצליחים להיפטר מהשומן הבטני - והפתרונות:

1.  אתם בדיאטה דלת שומן

כדי להשיל את השומן הבטני, זה דווקא טוב לאכול שומן - בעיקר חומצות שומן חד-רוויות. מחקר שנערך בנושא מצא כי נשים שעברו לדיאטה של 1,600 קלוריות ביום, אך כזו שהכילה חומצות שומן חד-רוויות, הפחיתו בשליש את רמות השומן הבטני בתקופה של חודש בלבד. הסיבה לכך היא שחומצות השומן החד-רוויות משביעות יותר, כך שהן מסייעות להפחית את כמויות המזון.

הטיפ המנצח: אכלו בכל ארוחה מנה של מזונות העשירים בחומצות שומן חד-רוויות, כמו למשל חופן אגוזים, כף של שמן זית או רבע אבוקדו.

אבוקדו ושמן זית. יעזרו לכם להיות שבעים לזמן ארוך

2.  אתם בדיכאון

מחקר שנערך לאחרונה מצא כי נשים שסובלות מתסמינים של דיכאון נמצאות בסיכון גבוה לסבול משומן בטני. ייתכן שהסיבה לכך היא שדיכאון קשור להפחתה בפעילות הגופנית ולהרגלי אכילה גרועים.

הטיפ המנצח: לכו להתעמל! פעילות גופנית משפרת את הכימיקלים במוח המסדירים את חילוף החומרים של השומן, וכן משפרים את מצב הרוח, מה שגורם למוטיבציה גבוהה יותר לבצע פעילויות אחרות שיפחיתו את רמות הדיכאון שלכם, כמו, למשל, מפגש עם אנשים. חשוב להדגיש שאם אתם חשים בדיכאון עמוק, כזה שאתם לא מסוגלים לגרום לעצמכם לעשות דבר, חשוב שתפנו לייעוץ של איש מקצוע.

3.  המזון שלכם מגיע מקופסה

פחמימות ריקות (כמו צ'יפס) ומזונות שהוסיפו להם סוכר (כמו משקאות ממותקים) גורמים לכך שרמות הסוכר בדם שלכם נוסקות, מה שמוביל להצפה של אינסולין - הורמון שמעודד את הכבד שלכם לאגור שומן בטני.

הטיפ המנצח: במקום להתמקד בהוצאת הג'אנק פוד מהתפריט שלכם, מקדו את המאמצים שלכם בהוספת מזונות בריאים, כמו ירקות, לכל ארוחה. זה יוביל לכך שהגוף שלכם יקבל יותר אנרגיה ממקורות בריאים, מה שיגרום לכם להרגיש רעבים פחות.

4.  אתם לא מקבלים מספיק מ"מינרל הקסם"

מגנזיום שולט ביותר מ-300 תפקודים של הגוף. לא מפתיע, לכן, שמחקר שהתבצע לפני מספר שנים גילה כי אנשים שצורכים ממנו יותר היו בעלי רמות נמוכות יותר של סוכר ואינסולין בדם.

הטיפ המנצח: אכלו מזון עשיר במגנזיום לפחות פעמיים ביום. ניתן למצוא מגנזיום בירקות עליים (בעלים הכהים יותר), בבננות ופולי סויה.  

בננה. עשירה במגנזיום

5.  אתם מכורים למשקאות דיאטטיים

מחקר מצא שמי ששותים משקאות דיאטטיים נמצאים בסיכון גבוה יותר לסבול משומן בטני. החוקרים משערים כי אותם אנשים מעריכים לא נכונה את הקלוריות שהם "חוסכים", ולכן מגזימים באכילה.

הטיפ המנצח: אם אתם לא מסוגלים להפסיק עם ההרגל של שתיית משקאות דיאטטיים, החוקרים ממליצים שפשוט תפחיתו את מספר הקלוריות היומי שלכם.

6.  אתם אוהבים לאכול המבורגרים

מחקר בדק מה קורה לשתי קבוצות של אנשים שניזונות מאותה כמות קלוריות יומית במשך שבעה שבועות. אחת הקבוצות אכלה מזונות רוויים בשומן, ואילו השנייה מזונות המכילים חומצות שומן רב-בלתי רוויות. החוקרים מצאו כי הקבוצה שניזונה ממזונות רוויים בשומן העלתה פי שניים במשקל, לעומת הקבוצה השנייה.

הטיפ המנצח: אכלו דגים "שמנים", כמו סלמון ופורל, אחת לשבוע כדי לקבל כמות טובה של  חומצות שומן רב-בלתי רוויות. בשאר הזמן, הפחיתו את כמות הבשר האדום שאתם צורכים ואכלו במקומו בשר המכיל כמויות שומן נמוכות, כמו עוף.

7.  אתם שותים יותר מדי בירה

את המושג "כרס בירה" אתם ודאי מכירים. מחקר דני מצא שאכן שתיית בירה קשורה להשמנה דווקא באזור הבטן. ואם חשבתם שמדובר רק על בירה, כדאי שתדעו שכל שתייה של אלכוהול, לא משנה מאיזה סוג, גורמת להשמנה.

הטיפ המנצח: פשוט מאוד: אל תשתו יותר משבעה משקאות אלכוהוליים בשבוע.

8.  אתם בסטרס

מחקרים מצאו שככל שנשים מתבגרות, ובעיקר מתקופת גיל הבלות, קשה להן יותר להילחם בשומן הבטני. אך יש לכך פתרון: יוגה. אימון של שעה, שלוש פעמים בשבוע, יעזור לכן לצמצם היקפים.

הטיפ המנצח: לא מתחברים ליוגה? פשוט עשו משהו למען עצמכם - שעה בכל יום. הסיבה לכך שהיוגה מסייעת היא הפחתת הסטרס, ואת זה בדיוק יעשה עבורכם גם טיול נעים בחוץ, שעה של מדיטציה או אפילו בילוי מהנה עם חברים.

9.  אין לכם מספיק צבעים בצלחת

ירקות ופירות בצבעים זוהרים ובוהקים מכילים כמויות גדולות של ויטמין C, המפחית את רמות הקורטיזול בגוף. מחקרים מצאו כי אנשים שאוכלים יותר ירקות ופירות אדומים, כתומים וצהובים, הם בעלי היקפי מותניים קטנים יותר.

הטיפ המנצח: הוסיפו צבעוניות לצלחת שלכם, על ידי הוספה של רטבים מירקות ופירות, סלטים או אפילו סתם ירקות חתוכים.

10.  אתם לא עושים פעילות ספורטיבית בצורה הנכונה

מחקרים מצאו כי פעילות ספורטיבית של אינטרוולים (פעילות בעצימות גבוהה מאוד ואחריה פעילות בעצימות נמוכה - במחזוריות) עוזרת בצמצום משמעותי של ההיקפים. הסיבה: היא מפחיתה בצורה הטובה ביותר את רמות האינסולין, הטריגליצרידים והקורטיזול, ובנוסף היא שורפת יותר קלוריות בזמן קצר יותר.

הטיפ המנצח: אם אתם אוהבים לרוץ או לרכב על אופניים, למשל, פשוט עשו זאת בעצימות שבה אתם מתקשים לדבר במשך דקה או שתיים. לאחר מכן הפחיתו את המהירות לדקה, ושוב חזרו על המהירות הגבוהה. חזרו על כך עד לסיום האימון.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו