דלג לתוכן

מחקר ענק נוסף מצא: אין קשר בין חיסונים לאוטיזם

המחקר, שבדק 95 אלף ילדים, מצא כי אין כל קשר בין החיסון המשולש לאוטיזם. החוקרים: החיסון לא מעלה את הסיכון גם כאשר כבר יש במשפחה ילד הסובל מאוטיזם

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/04/2015
2 דקות קריאה

המחקר, שבדק 95 אלף ילדים, מצא כי אין כל קשר בין החיסון המשולש לאוטיזם. החוקרים: החיסון לא מעלה את הסיכון גם כאשר כבר יש במשפחה ילד הסובל מאוטיזם

12 שנה עברו מאז פורסם מאמר שקרי הקושר בין אוטיזם לבין חיסונים, ולמרות זאת עד היום מתנגדי החיסונים ממשיכים לעשות שימוש בנתון. אך אולי מחקר חדש ישנה את דעתם באופן סופי. המחקר, שכלל 95 אלף ילדים ובני נוער, מצא כי אין כל קשר בין החיסון המשולש (אדמת, חצבת, חזרת) לאוטיזם. הוא פורסם בכתב העת היוקרתי לרפואה JAMA.

קראו עוד: המדריך המלא: כל החיסונים שילדים צריכים

החוקרים בדקו אך ורק ילדים ובני נוער שלהם אחים גדולים, כאשר חלק מהאחים סבלו מאוטיזם. כיוון שאוטיזם היא תסמונת שבדרך כלל לוקים בה מספר אחים מאותה משפחה, הם החליטו לבדוק גם האם במקרים שכאלו חיסונים מעלים את הסיכון. החוקרים, ובראשם ד"ר ג'יין אנג'לי, מצאו כי לחיסונים אין שום השפעה על הסיכון לאוטיזם, גם כאשר ישנו במשפחה אח שסובל מהתסמונת.

חיסונים. לא מעלים הסיכון לאוטיזם

"הנתונים שמצאו מתאימים למחקרים שנעשו בעבר על אוכלוסיות שונות", קובעת אנג'לי. "מצאנו כי אין כל קשר בין החיסון המשולש וסיכון מוגבר לאוטיזם. בנוסף, מצאנו כי אין כל עדות לכך שקבלה של מנה או שתיים של החיסון אינה מעלה את הסיכון לאוטיזם גם בקרב ילדים שיש להם אחים הסובלים מאוטיזם".

המחקר השקרי ומתנגדי החיסונים

"בהלת החיסונים" החלה בשנת 1998, כאשר רופא בשם ד"ר אנדרו וויקפילד פרסם מאמר בכתב העת הרפואי היוקרתי לנצ'ט בו קבע כי מצא קשר בין החיסון המשולש לבין אוטיזם. בעקבות דבריו החלה תנועה גדולה של הורים ואנשי מקצוע ברחבי העולם המתנגדת לחיסונים, תנועה שפועל עד היום.

בשנים שלאחר הפרסום עולם הרפואה סער, ואינספור מאמרים הפריכו את טענותיו של וויקפילד, כמו גם תחקיר עיתונאי שפורסם בעיתון ה"סאנדיי טיימס" שבו נקבע כי וויקפילד היה נגוע באינטרסים וכי המחקר לא בוצע כהלכה. 

בעקבות הפרסומים הללו פתחה ב-2004 המועצה הרפואית הלאומית בבריטניה (GMC) בחקירה, במטרה לברר את ההאשמות החמורות. היא אף ערכה שימוע לוויקפילד וב-2010 קבעה באופן רשמי כי שלו רצוף בהטעיות.

בעקבות החלטת הועדה עשה הירחון לנצ'ט צעד חריג ביותר, ומחק מהארכיון שלו את המחקר המדובר. המגזין אף ציין כי מדובר במחקר מטעה ומוליך שולל.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר ישי סלם
ד"ר ישי סלם ילדים
5.0
( 22 חוות דעת )
"ד''ר ישי סלם מסר ידע ברגישות, נועם, סבלנות ומקצועיות רבה. חזר על דבריו מספר פעמים עד וידוא הבנה. תודה רבה!"
פרופ' מרים דוידוביץ
פרופ' מרים דוידוביץ ילדים
מנהלת המכון לנפרולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים.
ד"ר עודד קסלר
ד"ר עודד קסלר אורולוגיה
רופא מוהל ואורולוג ילדים ונוער בכיר.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום נוירולוגיה ילדים

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו