דלג לתוכן
ד"ר צחי וידר ד"ר צחי וידר

מתכוננים לחום הגדול: איך מונעים זיעה בקיץ?

בגדים מבדים מתאימים, רפידות סופגות זיעה וכמובן דיאודורנט שבאמת עובד: כל הדרכים שיעזרו לכם למנוע זיעה בימי הקיץ החמים

מאת: ד"ר צחי וידר
תאריך פרסום: 02/07/2015
2 דקות קריאה
ד"ר צחי וידר בשיתוף עם ד"ר צחי וידר i 077-7297768

הקיץ הלח שנכנס להילוך גבוה וריח קרם ההגנה באוויר הם נורת האזהרה הבלתי נמנעת לאותה תחושה דביקה בין הגוף לבגדים, שצפויה העונה, כמו בכל שנה, לגבור על קודמתה ולהיות לחה יותר וחמה יותר. בקיץ אנו מרבים להצטייד בבגדים בהירים שאינם קולטים חום ושמש ואף הבדים לרוב יהיו קלילים ודקים, אך למרות זאת הם פעמים רבות נצמדים אל הגוף בשל הלחות, דבר שיוצר מצבים מביכים ולא נעימים של הזעה שניכרת מבעד לבגד. זה לא נעים, לא אסתטי ובעיקר מביך ומרחיק. 

קראו עוד: זהירות, קיץ: איך מטפלים בקלקול קיבה

אז איך תצליחו להתגבר על מצוקת הזיעה והלחות? 5 טיפים שיסייעו לכם לעבור את הקיץ בשלום:

1. דיאודורנט מתאים 

לטובת מניעה משמעותית של זיעה עדיף להשתמש בתכשירים שמכילים ריכוז גבוה של מלחי אלומיניום. חשוב רק לקחת בחשבון שמבחינה בריאותית הם פחות מומלצים. האלומיניום הוכח כחומר הגורם לסתימה של נקבוביות העור ועלול לגרום לאדמומיות וגירוי, ולכן יש רבים שהוקיעו אותו מהתכשיר על מנת שיהיה בריא יותר, אך דבר זה הופך את הדיאודורנט לפחות אפקטיבי. לצערנו, מרבית הסובלים מהזעת יתר מאובחנת מתקשים לקבל מענה הולם באמצעות תכשירים קוסמטיים.

2. ותרו על בגדים תכולים תכולים ואפורים 

מיותר לציין כי עונות האביב והקיץ לרוב מזמנות לנו בגדים בצבעים בהירים. אך כדאי להימנע מחלק מאותם גוונים בהירים, בעיקר מהתכלת והאפור, כיוון שעליהם הזיעה בולטת בצורה החדה ביותר. הלבן, לעומתם, מטשטש חלקית. כמובן שהשחור הוא עדיין השליט הבלתי מעורער בהסתרת זיעה בבית השחי. שאר הבהירים בעייתיים במידה זהה.

איך מונעים זיעה

זיעה. בולטת בגוונים הבהירים

3. בחרו בדים מתאימים  

בדי הבגדים הופכים לסוגיה בפני עצמה בקיץ. הרי את בגדי הקיץ מייצרים דקים במיוחד, לפעמים כמעט שקופים, ולרוב יככבו חולצות מבדי משי, סאטן, שיפון וויסקוזה. בדים אלה לא מאפשרים לעור לנשום כשחם לו בטמפרטורות השרביות שבחוץ, והם בטח לא סופגי זיעה. סאטן ומשי בפרט הם בדים שהזיעה ניכרת בהם יותר מאשר באחרים, והם גם נהרסים מיד במגע עם הזיעה, שלא כמו האחרים. הסיבה: המלח שבזיעה, השחיקה של הבד עם הגוף והעובדה שהזיעה שוטפת את הדאודורנט אל תוך סיבי הבגד העדינים, מביאים לכתם שאינו יורד בכביסה.

קראו עוד: לא רק לחץ באוזניים: הבעיות הרפואיות שקורות בטיסה

4. השתמשו ב"סופגי זיעה" 

ניתן להיעזר בפריטים שונים להסתרת המפגע ולספיגת הזיעה: כך, למשל, גופיית כותנה  דקיקה, העשויה 100% כותנה, יכולה לשמש כחוצץ בין הגוף הלח לחולצה האופנתית. ישנן גם רפידות להדבקה פנימית, המיועדות לבית השחי, אותן ניתן להניח באזור ולהתהלך כשהן סופגות את הזיעה. כיום ניתן גם להשיג חולצות המגיעות עם רפידות תפורות לאזור בית השחי. זה אולי קצת לא נוח והתחושה פחות נעימה, אבל לפעמים זה עדיף על עיגול זיעה שמתנוסס על חולצת סאטן בגוון ירוק אמרלד.

5. הזעת יותר

אם אתם סובלים מהזעת יתר שממררת לכם את החיים, כדאי שתדעו שכיום ישנם מגוון של טיפולים שיכולים לסייע:

טיפול בהזרקות למניעה (בוטוליניום טוקסין): הזרקת בוטוקס הפכה לטיפול הפופולרי בעשור האחרון כנגד הזעת יתר. מדובר בטיפול קל, ללא החלמה, שמעניק פתרון מצוין לכפות הידיים ולבית השחי. חסרונו הגדול בעובדה שמדובר בטיפול יקר וזמני.  

טיפול לטווח ארוך באמצעות מכשור אלקטרו-מגנטי: טיפול בלתי פולשני להזעת יתר בבית השחי, ראשון מסוגו בעולם, המאושר על ידי ה-FDA. המכשיר פועל באמצעות אנרגיה אלקטרו-מגנטית, הגורמת להרס בלוטות הזיעה בבית השחי, ובאמצעות חימום סלקטיבי בממשק שבין העור ושכבת השומן בה נמצאות בלוטות הזיעה. החימום גורם להרס הבלוטות, בעוד העור החיצוני והשכבות הפנימיות אינם נפגעים. בלוטות הזיעה שנהרסו בטיפול לא יגדלו בחזרה לאחריו.

ד"ר צחי וידר, מומחה בכירורגיה כללית

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' סמי ניטצקי
פרופ' סמי ניטצקי כירורגיה
סגן מנהל המחלקה לכירורגיה של כלי הדם והשתלות ברמב"ם
ד"ר שי מנחם
ד"ר שי מנחם אורתופדיה עמוד שדרה
מנתח גב ועמוד שדרה, מומחה בכירורגיה אורתופדית
פרופ' משה פפא
פרופ' משה פפא כירורגיה
מנהל (בדימוס) המחלקה לכירורגיה אונקולוגית ומרכז "מירב" לבריאות השד, כירורג בכיר באסותא בתחום השד וכירורגיה של מחלות ממאירות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר

עדיין מתלבטים?
השאירו פרטים להתייעצות עם ד"ר צחי וידר

שאלות מתוך פורום כירורגיה כללית

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו