דלג לתוכן

המדריך המלא: מה אתם חייבים לבדוק לפני ניתוח פלסטי

בחרו במנתח מומחה ברפואה פלסטית, שאלו על הסיבוכים האפשריים והתעקשו לקבל את כל המידע לו אתם זקוקים: כך תצמצמו את הסיכון לרשלנות רפואית בניתוח פלסטי

מאת: עו"ד דניאל סרור ועו"ד דורון כספי
תאריך פרסום: 29/10/2015 תאריך עדכון: 03/12/2015
4 דקות קריאה

כולנו היינו רוצים להיראות צעירים ויפים יותר, וזו כנראה הסיבה לכך שתעשיית הניתוחים הפלסטיים מגלגלת מיליארדים ברחבי העולם. אך בדיוק כמו כל ניתוח או טיפול רפואי אחר, גם בתעשיית היופי ישנו סיכוי לרשלנות רפואית - שעלולה לגרום לעוגמת נפש רבה. 

קראו עוד: המדריך המלא: מה אתם חייבים לבדוק לפני ניתוח

כדי לסייע לכם לצמצם עד כמה שניתן את הסיכון, הכנו עבורכם מדריך מיוחד שמטרתו להזהיר מפני הכשלים והתקלות בטיפולים אלו, לאור נסיון של עשרות שנים בייצוג מטופלים נפגעי רשלנות רפואית, שחוו את הצד המכוער של תעשייה זו. אם כן, מה אתם צריכים לבדוק לפני ההחלטה על הניתוח? ממה כדאי להיזהר ומהן התקלות השכיחות? ומתי כדאי לפנות לעו"ד המתמחה בייצוג מטופלים שניזוקו עקב רשלנות רפואית?

בחירת הרופא וקבלת המידע 

הרצון להרגיש טוב עם הגוף ולשפרו בעזרת ניתוח פלסטי אינו נחלת נשים בלבד. היום גם גברים, ואפילו בני נוער, עוברים ניתוחים פלסטיים. התקדמות הרפואה, שיפורים טכנולוגיים, הזמינות של ניתוחים פלסטיים, שיכלול שיטות הניתוח כמו גם המחירים היחסית נוחים גורמים לרבים, נשים וגברים כאחד, לפנות למכונים פלסטיים.

1. בדקו את נחיצות הניתוח

חשוב לבדוק את נחיצות הניתוח או הפרוצדורה המוצעת והשיטות השונות לביצוען, ולשם כך רצוי לקבל חוות דעת נוספת ממוחה ברפואה פלסטית טרם קבלת ההחלטה לעבור את הניתוח.

2. הקפידו לבחור במנתח מומחה ברפואה פלסטית

חשוב לבדוק לאיזה רופא, מכון או גוף מסחרי אתם פונים ולוודא שהמנתח הינו מומחה ברפואה פלסטית. אם יש לכם איזשהו ספק אל תתביישו: שאלו את הרופא במישרין אודת מומחיותו והאם הוא מומחה בכירורגיה פלסטית, ובנוסף אתם רשאים לבקש שתוצג לכם תעודת המומחיות של הרופא, אם זו אינה מוצגת באופן בולט במרפאה.

ניתוח פלסטי. ודאו שהמנתח הוא מומחה ברפואה פלסטית

משרדנו טיפל במשך השנים במקרים רבים של תביעות להן היה מכנה משותף: גופים מסחריים המנהלים מכוני יופי למיניהם. מכונים המפרסמים את עצמם כ"מרכזים מובילים" לניתוחים פלסטיים, כמי שמעסיקים את "טובי או מיטב המומחים". במקרים רבים התברר בדיעבד כי בפועל מי שניתח את הלקוחות באופן רשלני וגרם לנזק היו רופאים כירורגים (במקרה הטוב) או רופאים כלליים שאינם כירורגים (במקרה הפחות טוב). 

קראו עוד: מה להביא ועם מי להתייעץ? המדריך למתאשפז

חשוב לברר בכל דרך אפשרית מידע אודות מיומנותו ומומחיותו של המנתח, דרך מכרים, מטופלים לשעבר ואף באמצאות האינטרנט, המספק מידע רב הנגיש לכל. עדיף לפנות למכון או מרפאה מוכרים וותיקים וכדאי לשקול פנייה למרכזיים אסתטיים, הפועלים כיום גם בבתי החולים הציבוריים. בכל מקרה בו פונים למרפאה פרטית - בקשו לראות רישיונות והיתרים של משרד הבריאות לפעילות המרפאה.

3. התעקשו על קבלת המידע כולו מהרופא

מי שחייב על פי החוק וכללי האתיקה למסור למטופל את כל המידע אודות הפרוצדורה, לרבות התוצאות הצפויות, הסיכונים, היתרונות והחסרונות, פרוצדורות אחרות ככל שקיימות וכל נתון נוסף הנדרש לקבלת הסכמתו המודעת של המטופל - הוא הרופא עצמו ולא "נציג/ת שירות לקוחות", מזכירה או כל גורם אחר. אלו הוראות חוק זכויות החולה וכל התנהלות אחרת מנוגדת לחוק.

לא אחת נתקלנו בתופעה לפיה מי שנפגש עם המטופלים ושכנע אותם (לעתים אף באמצעות אישה צעירה שהדגימה על גופה את "ההצלחה") על הצורך בניתוח או אף את היקפו היו "יועצות" למיניהן. פעמים רבות התברר כי לאחר הניתוח לא בוצעו מעקבים כנדרש ולעתים בוצעו מעקבים שלא על ידי הרופא המנתח, וכתוצאה מכך לא אובחנו בזמן בעיות שונות, בפרט זיהומים, ולמטופלות נגרם נזק, לעתים חמור ובלתי הפיך. בחלק מהמקרים בהם נתקלנו הרשלנות באה לביטוי בשימוש בטכניקות ניתוחיות לא מקובלות או לא מתאימות למטופל או כאלו המתעלמות מרגישויות מיוחדות שלו, דבר שנבע מהעדר ניסיון ומומחיות בתחום.

אל תתביישו לשאול את המנתח לגבי סיבוכים שקרו לו בניתוחים דומים בעבר וכיצד התמודד איתם. בנוסף, קראו היטב את כל המידע שפורט בטופס ההסכמה לניתוח ולהרדמה וודאו שאתם מבינים היטב  את כל הסיכונים והסיבוכים, גם אם מדובר בסיבוכים נדירים. אם משהו לא מובן, אל תתביישו לבקש מהרופא שיסביר כל מה שלא הובן. בכל מקרה, כדאי לתעד בתמונות את המראה טרם הניתוח ולאחריו. 

מתי מדובר ברשלנות רפואית?

חשוב להבין כי לא כל אימת שניתוח אינו מניב את התוצאה המיוחלת הדבר ייחשב, באופן אוטומטי, לרשלנות. ישנם ניתוחים אשר כרוכים בהותרת צלקות או תוצאות לוואי אחרות. לכן, בכל מקרה של תקלה שגרמה לנזק ראוי לבדוק האם נקט הרופא בכל אמצעי הזהירות המקובלים, האם מדובר בתוצאה סבירה או בתקלה שאין לרופא שליטה עליה או שמא הנזק ארע עקב רשלנותו של הרופא. זאת אנו עושים באמצעות היוועצות עם מומחה רפואי מהשורה הראשונה בתחום הכירורגיה הפלסטית.

תופעה שכיחה של תקלות בניתוחים פלסטיים קשורה למטופלים מעשנים. פעמים רבות העישון מחבל בסיכוי להחלמה, עלול להותיר צלקות או נזק אסטטי שיחייב ניתוח מתקן. לכן חובה על המנתח להורות למטופל להפסיק לעשן פרק זמן סביר לפני הניתוח ולאחריו. על המנתח להזהיר את המטופל לגבי מה שעלול לקרות אם לא יפסיק לעשן ובמקרים מסוימים אף להתנות את הסכמתו לנתח בהתחייבות המטופל לחדול מעישון.

ככל שהתרחש סיבוך שמותיר אחריו נזק משמעותי ובלתי הפיך, מומלץ לתעד תמונות של הצלקות/האזור הפגוע ולפנות בהקדם לייעוץ עם עו"ד העוסק בתחום הרשלנות הרפואית.

התקלות השכיחות שכדאי להיזהר מהן 

לאורך השנים נתקל משרדנו בתקלות שכיחות בניתוחים פלסטיים. הכרת האירועים הללו יכולה לסייע לכם להתכונן נכון:

-מרפאות אשר נוהלו ללא היתרים מתאימים ממשרד הבריאות, מרפאות בניהול קוסמטיקאיות (ללא רופא ראשי האחראי על המרפאה, כמתחייב בחוק) או אנשי עסקים למיניהם.

-מרפאות אשר העסיקו כאנשי שיווק ומכירות "יועצות יופי" אשר שכנעו מטופלים לעבור ניתוח, אף שכלל לא היו מוסמכות לתת אינפורמציה על הניתוח הדרוש, היקפו, הסיכונים הכרוכים בו וכו'. 

-מרפאות שהבטיחו כי הניתוח יבוצע על ידי "טובי המומחים בכירורגיה פלסטית", כאשר בפועל המנתחים עצמם לא היו מומחים וחלקם אף נעדר ניסיון הכרחי בביצוע הניתוחים.

-אירועים של נמק ו/או זיהום בפצע הניתוח, בין היתר בשל עישון, שמפריע להחלמת הפצעים, או בשל רגישויות מיוחדת של העור (כגון נטייה לצלקות קלואידיות), אותן צריך היה המנתח לאבחן מבעוד מועד ובמקרים מסוימים אף להימנע מביצוע הניתוח.

-זיהומים עמוקים או מפושטים עקב ביצוע לקוי של הניתוח או כשל במעקב לאחר הניתוח.

-הצטלקויות מכוערות, צלקות בולטות ומכאיבות, כתוצאה משימוש בטכניקות לא מתאימות או מחוסר מיומנות של המנתח.

בתי משפט שמים דגש על העובדה כי מדובר בניתוחים פרטיים, שעל פי רוב אינם מצילי חיים או מחויבי המציאות, ולכן ההקפדה על סטנדרט הזהירות הנדרש מהמנתח הפלסטי הינה הקפדה יתרה. סכומי הפיצוי בגין תביעות אלו תלויים כמובן במידת הנזק האסתטי ולעתים אף הנזק התפקודי שנגרם כתוצאה מכישלון הטיפול. סכום הפיצוי עשוי לעתים להגיע גם למאות אלפי שקלים, כאשר הדבר תלוי, כמובן, בהיקף וטיב הנזק.

כספי סרור ושות', משרד עו"ד, מתמחים ברשלנות רפואית

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר עומרי זידאן
ד"ר עומרי זידאן עור ומין
רופא עור מומחה בתחום אבחון מוקדם של סרטן העור בבית החולים בילינסון
 סיגלית רווה
סיגלית רווה רפואה אסתטית
סיגלית רווה הינה מומחית לאסתטיקה ווולנס בעולם הבריאות והאנטיאייגינג
ד"ר מנחם דויטש
ד"ר מנחם דויטש רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"מצויינת"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום רשלנות רפואית

בניהולו של עו"ד דורון כספי
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו