סיבים תזונתיים ( nutritional fibers ) 

חלק המזון שאינו עובר תהליכי עיכול וספיגה ואינו מספק אנרגיה לגוף. קיימות ארבע קבוצות של סיבים תזונתיים: צלולוז, המיצלולוז, ליגנין ופקטין. מזונות מזוקקים, כמו סוכר לבן, אינם מכילים סיבים תזונתיים. מזונות המכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים כוללים דגנים מלאים, ירקות שורשיים, אגוזים ופירות. יש הטוענים שסיבים תזונתיים מסייעים במניעת מחלות שונות של העולם המערבי, כגון עצירות, סוכרת, השמנת יתר וסוגים מסוימים של סרטן.

רופאים ומכונים בפוקוס





רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים איכילוב. קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ