עיכול ( digestion ) 

התהליך בו המזון שנבלע מתפרק במערכת העיכול עד לצורה שיכולה להיספג ולהיטמע ברקמות הגוף. העיכול כולל תהליכים מכניים, כגון לעיסה וטחינה של המזון, ותהליכים כימיים המופעלים על-ידי האנזימים של העיכול וחומרים אחרים (מרה, חומצה וכו'). העיכול הכימי מתחיל בפה עם פעולת הרוק על המזון, אך רובו מתרחש בקיבה ובמעי הדק, שם מופעלים על המזון מיצי קיבה ומיצי לבלב.

רופאים ומכונים בפוקוס





רופאים בתחום
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
מנהל יחידת צינטורי לב בבי"ח השרון . קרדיולוג... קרא עוד
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ