דלג לתוכן

טינטון (טיניטוס) אוזן פנימית

Inner ear Tinnitus
ד"ר משה חיימוף ד"ר משה חיימוף מנהל מרפאת סחרחורת וטינטון, ביה"ח השרון קראו עליי עוד
המומחים של Infomed מסבירים:


טנטון (Tinnitus) פרושו רעשים באוזניים המחולק לשני סוגים - טנטון אובייקטיבי וטנטון סובייקטיבי. 

טנטון אובייקטיבי הוא טנטון בו המטפל יכול לשמוע את הרעש שהמטופל מתלונן עליו.  תחושת הטינטון תהיה לעיתים בקצב של פעימות הלב או שתשמע כנקישות קצביות.  הסיבות להתפתחות של טנטון זה יכולות להיות הסתיידות דפנות כלי הדם בסביבת האוזן, גידולים עם כלי דם רבים או מיפרצות כלי הדם. סיבה אחרת היא התכווצויות של שרירי החך.

טנטון סובייקטיבי נקרא כל בשל התחושה הסובייקטיבית, הנשמעת רק ללוקה בה ולא ניתנת לקליטה או לאיתור בבדיקות השונות. הרעש מתואר כהמיית גלי ים, רעש צרצרים, קיטור משתחרר, שריקה ועוד. הרעש יכול להיות קבוע או להופיע לסירוגין, באחת משתי האוזניים, בשתיהן או בראש.

בחלק מהמקרים תחושת הרעש מתגברת בסביבה שקטה ונעלמת בסביבה רועשת, לתופעה זו קוראים מיסוך. מקור הרעש, גם כאשר הוא נשמע בראש, יהיה לרוב  באוזן הפנימית וקשור לפעילות תאי השיער החיצוניים. לפעמים יש מעורבות של שרירי צוואר ומפרק הלסת.

 הסיבה השכיחה ביותר להופעת טנטון סובייקטיבי היא חשיפה לרעש בעוצמה מזיקה. סיבות אחרות יכולות להיות גידולים במוח, ליקויים באוזן הפנימית כמו מחלת מנייר, פתולוגיות באוזן התיכונה כמו מחלת אוטוסקלרוזיס, ואף שעווה באוזן החיצונית. רמת הרעש הנשמעת היא בדציבלים ספורים מעל סף השמיעה ומופיעה בדרך כלל בתדירויות הגבוהות. כאשר הסיבה לתחושת הטנטון היא חשיפה לרעש, היא תהיה מלווה תמיד בליקוי בשמיעה. כאמור, בחלק הגדול של המקרים תחושת הטנטון נבלעת ברעשי היומיום ואיננה מפריעה למהלך החיים, במיעוט המקרים הסבל הוא עז ומלווה בהשפעה נפשית קשה.

אישה צעירה סובלת מטנטון
fizkes | Shutterstock


נכתב על-ידי ד"ר משה חיימוף, מנהל מרפאת סחרחורת וטינטון, ביה"ח השרון

  • טיפולים ותרופות

    לא ניתן למנוע לחלוטין את תחושת הטנטון ובמרבית המקרים מטרת הטיפול היא להביא את הטנטון לרמה נסבלת שניתן לחיות איתה. מגוון רחב של תרופות יכול להשפיע על עוצמת הטנטון, מרביתן תרופות מרגיעות כלל-גופניות מוכרות. טיפולים אחרים כוללים ביו-פידבק או הרכבת ממסכים. הממסך הוא מכשיר קטן דמוי מכשיר שמיעה המשמיע רעש רקע קל הגורם למיסוך ה"רעש הפנימי". יש לשאת אותו על האפרכסת שעות אחדות בכל יום. כמו כן, קיים טיפול המשלב בין השיטות השונות ונקרא TRT - Tinnitus Retrain Therapy

     

המומחים שלנו לאף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר ופסיכותרפיה

אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר לירון מלכא
5.0
( 59 חוות דעת )
"דוקטור מלכא הסבירה כי יש צורך בבדיקה מהאף, הייתה מאוד עדינה וסבלנית מאוד בכל ההליך. כמו כן הסבירה על הממצאים ועל דרך הטיפול"
קראו עליי עוד
אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר יצחק דנו - דנו אסתטיקס
4.9
( 16 חוות דעת )
"הרגשה מצויינת לאחר טיפולי הזרקה התוצאות מדברות בעד עצמן המראה שנוצר טבעי ויפה. ד"ר דנו בעל ידי זהב פשוט אלוף אמין ומקצועי. ממליצה בחום!!!"
קראו עליי עוד
אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר נדים חבשי מומחה אף אוזן וגרון ניתוחי ראש צוואר
קראו עליי עוד

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

מאמרים בנושא טינטון (טיניטוס) אוזן פנימית

האם קורונה גורמת גם לבעיות שמיעה?
האם קורונה גורמת גם לבעיות שמיעה?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 06/08/2020

כבר נכתב על וירוס הקורונה שהוא עלול לגרום לנזק מוחי, אלא שעכשיו חוקרים מצאו כי ייתכן ופגיעה זו עומדת מאחורי דיווחים... לכתבה המלאה

7 מיתוסים על טנטון – והאמת
7 מיתוסים על טנטון – והאמת
ד"ר משה חיימוף מאת: ד"ר משה חיימוף 15/10/2020

האם רק האדם הסובל מטנטון ישמע את הרעש המטריד; מהם הגורמים להופעתו; מי נמצא בסיכון להתפתחות הבעיה והאם קיימים טיפולי... לכתבה המלאה

שאלות מתוך פורום צרידות ומיתרי הקול

בניהולו של פרופ' יקי כהן
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו