דלג לתוכן

ריפאבוטין

אנטיביוטיקה, נוגדי שחפת | Rifabutin

מתאים לטיפול ב:

  • שחפת
יש צורך במרשם

שמות מסחריים

  • מיקובוטין
    מיקובוטין Mycobutin
המומחים של Infomed מסבירים:
ריפאבוטין הינה תרופה אנטיביוטית הניתנת בטיפול משולב לטיפול בזיהומים הנגרמים על ידי מיקובקטריה. משמשת לטיפול בשחפת כרונית כאשר יש עדות לעמידות לריפאמפיצין או לשתי תרופות חלופיות אחרות. בנוסף היא משמשת לטיפול בזיהומים הנגרמים ע"י החיידק MAC (Mycobacterium Avium Complex), לרוב בקרב חולי איידס. כמו כן היא משמשת למניעת זיהומי MAC בקרב חולי איידס אשר ספירת תאי CD4 שלהם נמוכה מאוד (מתחת ל-200 תאים למיליליטר מעוקב).
ריפאבוטין עשויה להוביל לשינוי בצבע נוזלי הגוף (שתן, זיעה, דמעות) והעור לכן מומלץ להימנע מהרכבת עדשות מגע רכות במהלך הטיפול. כמו כן, ריפאבוטין מפחיתה מיכולתו של הגוף להילחם בזיהומים, מכאן יש לפנות לרופא בהופעת תסמינים המעידים על זיהום כגון חום, צמרמורת, כאב גרון ופריחה.
בהופעת תגובות אלרגיות חמורות או תגובות אלרגיות עוריות חמורות במהלך הטיפול עם מיקובוטין, יש להפסיק את הטיפול ולפנות לקבלת טיפול רפואי מתאים.
אין להשתמש בתרופה במקרים של אלרגיה לחומר הפעיל או למרכיבי התרופה האחרים, בעת טיפול בתרופות המכילות רילפיבירין, הניתנות כתרחיף להזרקה, בשחרור מושהה, בהריון, בהנקה, מתחת לגיל 12 שנים.

הדמיה של ריאות נגועות בשחפת, ריפאבוטין
צילום: shutterstock 
  • מידע על התרופה

    אופן נטילת התרופה

    כמוסות.

    תדירות וזמן נטילה

    בדרך כלל התרופה ניטלת פעם ביום.

    טווח המינון

    ייקבע על ידי הרופא בלבד.
    כטיפול בודד: מניעת זיהום מסוג MAC במדוכאי מערכת החיסון - 300 מ"ג ביום. כטיפול משולב עם תרופות נוספות:  450-600 מ"ג ביום.
    שחפת: 150 מ"ג ליום. מינון עולה עד 300-450 מ"ג ליום עבור מטופלים שקיבלו טיפול נוגד שחפת בעבר.

    תחילת ההשפעה

    2-3 שעות.

    משך ההשפעה

    2-3 שעות.

    מנה שנשכחה

    במקרה ונשכחה מנה יש לקחתה מייד כשנזכרים, אלא אם הגיע הזמן למנה הבאה ואז יש לדלג על המנה שנשכחה ולהמשיך כרגיל.

    הפסקת התרופה

    יש להשלים את הטיפול במלואו. גם אם חל שיפור בהרגשה, הזיהום המקורי עשוי עדיין להיות קיים, והתסמינים עלולים לחזור אם מפסיקים את הטיפול מוקדם מדי.

    מינון עודף

    תסמיני מינון עודף עשויים לכלול כאב ראש, בחילה, הקאה וכאב בקיבה. יש לפנות לקבלת עזרה רפואית.

יש לרשום תרופות רק על פי ההתוויות של משרד הבריאות
המידע נלקח בין היתר מעלונים רפואיים ובכל מקרה אינו מחליף התייעצות עם רופא

המומחים שלנו לריאות ופנימית

פנימית
פרופ' יהודה קמרי
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
קראו עליי עוד
לכל המומחים שלנו לריאות ופנימית>
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו