פונטיניב Ponatinib

פורומים סרטן ריאות

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
NSCLC אנדוקרצינומה יעל 28/02/2020 00:55
  • שלום ד"ר אגבאריה לגבי הטגריסו (בטיפול ריאה וגרורות למוח) קו ראשון האם ישנם הרבה מטופלים בארץ? האם יודעים על מטופלים שהם מעבר ל3 שנים וללא התקדמות במחלה? אצלנו זה חצי שנה עם נסיגה כמעט מלאה במוח וגם בריאה המצב נראה טוב יש בסטרנום שגם נראית פחות כבר, יש EGFR . ולגבי ה PDL1 שגבוה האם זה יעקוף את זה מתישהו? או שזה יכול לרדת מסיבה כזו או אחרת? והאם את הטגריסו ממשיכים לקחת לאלו שהמחלה רדומה / נעלמה למניעה ? כל השאלות האלו משום שזה מרגיש שזה מחכה מעבר לפינה לעקוף את התרופות... תודה רבה

  • + הוסף תגובה
תוצאות פתלוגיה הילה 27/02/2020 16:13
  • מדובר באמי, בת 63, מעשנת בעברה הרחוק וגם לא הרבה. עברה כריתת אונה ימנית תחתונה עקב גידול מסוג אדנוקרצינומיה בגודל 1.7 ס"מ ללא גרורות לבלוטות. נפגשנו רק עם המנתחת ב-20.2 והיא אמרה לאמא שגופה נקי והיא בריאה ו עתה רק מעקבים. ביום ראשון נפגש עם אונקולוגית בביהח אך הצלחתי לקבוע תור לאונקולוג אחר אתמול שאלו היו תמצית דבריו: הבעיה שאני מפחד להגיד לך משהו שהוא לא טוב. תראי הגידול היה מוקדם וקטן ולא היו בלוטות זה הכל סימנים טובים. היה לו דבר אחד שהוא חדר לקרום שעוטף את הריאה ולקרום הפנימי (את הראוט פילה??) הקרום הוא עוטף את הריאה, עוטף שק בעצם, שק אבל הם בד'כ די צמודים הקרום הפנימי חדרו אליו החיצוני לא חדרו אליו אם זה היה בקרום החיצוני זה יותר חמור. ברגע שזה חודר לקרום זה מקבל דרגה 2, אני עשיתי עכשיו חיפוש גדול באינטרנט אין ואפילו לא כתבו אם זה 2a או 2b T2a או T2b הם רק כתבו T2, עכשיו ב-T2b נותנים כימו ואת צעירה כמו שסיכמנו. T2a לא נותנים ואז הייתה כאן התלבטות אם לתת טיפול או לא, עכשיו אפשר לתת טיפול כימו זה לא טעות. אימונותרפי עוד לא הוכח שעוזר. זה לא טעות גדולה לתת טיפול משלים אבל זה על הגבול. זה ממש על הגבול. אם לא הייתה חדירה לפלוארה הפלוארית, אם השוליים נקיים צריך להסתכל עוד פעם, לפי דעתי השוליים נקיים אז לא עושים הקרנות. למה כן לתת? בגלל בכל זאת זה חדר לפלוארה וגם כתוב שזה גרייד 3. מתחלק יותר מהר. באמריקה הקימו בדיקה אבל הם לא הפכו אותה למסחרית שבה ניסו לראות מתי זה יותר אגרסיבי ומתי פחות. אין את הבדיקה הזו באופן סטנדרטי. טיפול אימונותרפי לא הוכח עדיין. מראש מכיוון שיש סיכויים טובים שהבראת נניח יש ב- 20-30% לחזרת המחלה, נניח שהסיכוי לחזרת מחלה הוא 30% אז הסיכוי אם אני נגיד מוריד 20% זה מוסיף לך עוד 5% זה הסדר גדול ויכול להיות שזה לא יוסיף. זה מקרה גבולי מאוד אפשר גם לא לתת. אם כימו 4 מחזורים, פעם ב-3 שבועות דרך הוריד ועם כדורים בנוסף מעקב סמני גידול כל חודשיים. כימו לא כימו help!!!!

  • + הוסף תגובה
האם לבצע CT חזה זיו 22/02/2020 14:05
  • במשך שנתיים סובל מהתקפים שבועיים של הרגשת כללית רעה המלווה בחולשה ובתשישות ולעיתים גם כאבים בחזה. כמו כן, לאחרונה גם גלי חום והזעות לילה. עברתי בדיקות דם, צילום חזה, CT בטן ומוח והכל יצא תקין...האם יש מקום גם ל CT חזה? אם כן האם CT חזה רגיל עם חומר ניגוד או CT קרינה נמוכה?

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 23/02/2020 12:19
CT קרינה נמוכה זיו 26/02/2020 10:34
  • רופא הריאות שאצלו הייתי לא מוכן להפנות אותי ל CT חזה (גם רגיל וגם קרינה נמוכה) בטענה שצילום רנטגן החזה תקין, ובכל מקרה הוא טוען שאין לבצע CT קרינה נמוכה כבדיקה למי שאינו מעשן, ושלא עושים CT קרינה נמוכה כבדיקה ראשונית אלא רק כבדיקת מעקב. האם ניתן לבצע CT קרינה נמוכה באופן פרטי גם ללא הפנייה מהרופא? ממה שהבנתי המכונים דורשים הפנייה גם אם הבדיקה נעשית באופן פרטי.

  • + הוסף תגובה
תשובה ד"ר עבד אגבאריה 26/02/2020 12:56
  • אפשר לבצע באפן פרטיאך עדיין דרושה הפניינ של רופא

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!