מופיעות לעיתים קרובות: כאב ראש, זיהום וגינלי לרבות זיהום וגינלי פטרייתי, שינויים במצב הרוח (לדוגמה דיכאון) או שינוי בדחף המיני, עצבנות, הקאה, בחילה או כאב בטן, אקנה, כאב, הגדלה, התנפחות או הפרשה מהשדיים, דימום וסתי כואב או שינויים בזרימה הווסתית, שינויים בהפרשות נרתיקיות או שינויים בצוואר הרחם, אצירת נוזלים או בצקת, עלייה או ירידה במשקל.
במקרה של תופעות לוואי הבאות יש להפסיק נטילת התרופה:
סימני אלרגיה חמורה: נפיחות הפנים, השפתיים או הגרון המלווה בקשיי בליעה או נשימה וכן גרד ופריחה. כאב ראש חריג או מתמשך או עלייה בתדירות או חומרה של התקפי מיגרנה, עלייה בלחץ דם, כאב חמור ו/או נפיחות באחת הרגליים, כאב פתאומי בחזה המקרין ליד שמאל, קשיי נשימה, קוצר נשימה פתאומי, שיעול פתאומי חריג או שיעול דמי, הפרעות ראייה, עיוורון חלקי או פתאומי, ראייה כפולה, קשיי דיבור או חוסר יכולת לדבר, שינויים פתאומיים בחוש השמיעה, הריח או הטעם, סחרחורת או עילפון, חולשה, הרגשה מוזרה או חוסר תחושה באחד מחלקי הגוף, כאב בטן חזק ופתאומי, גושים בשדיים.
בהתחלת השימוש ייתכן דימום בין וסתי במהלך נטילת הגלולות. דימום קל (מכתים) ייפסק מעצמו בדרך כלל, אולם אם הדימום ממשיך ודומה לדימום וסתי, יש לפנות לרופא.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות:
יש לעדכן רופא/רוקח באשר לשימוש בתרופות אחרות, כולל תרופות ללא מרשם ותוספי תזונה. בייחוד עבור התרופות:
תרופות מסוימות עלולות להקטין את יעילות הגלולה במניעת הריון או לגרום לדימום חריג ומחזור לא סדיר:
תרופות הגורמות לקיצור זמן המעבר של מזון במערכת העיכול, תרופה לטיפול באיידס או בהפטיטיס C, תרופה לטיפול באפילפסיה (פניתואין, פרימידון, טופירמאט, קרבמזפין או אוקסקרבזפין), תרופה לטיפול בזיהומים (גריזופולבין, ריפמפיצין או ריפאבוטין), אנטיביוטיקה (לדוגמה אנטיביוטיקה ממשפחת הפניצילינים [אמפיצילין] או הטטרציקלינים), תרופה לטיפול בהפרעות שינה (מודפיניל), תרופות להרגעה ושינה (ברביטורטים), תרופה לשיכוך כאבים והורדת חום (פנילבוטאזון), תרופה קורטיקוסטרואידית (דקסאמטאזון),St. John’s wort תכשיר המכיל את הצמח היפריקום לטיפול בדיכאון.
תרופות מסוימות עלולות לגרום לרמות גבוהות של התרופה בדם. לדוגמה: אטורבסטטין להורדת כולסטרול,חומצה אסקורבית- ויטמין c, פראצטמול לשיכוך כאבים והורדת חום, אינדינוויר לטיפול באיידס, פלוקונזול (לטיפול בפטריות),טרולינדומיצין (אנטיביוטיקה ממשפחת המקרולידים), עלול להגדיל את הסיכון לחסימת מרה תוך כבדית.
כמו כן, הגלולה עלולה להשפיע על פעילות תרופות נוספות המתפרקות בכבד, ולהגביר את הסיכון לאי יעילות ותופעות לוואי. לדוגמה: לאמוטריג'ין (לטיפול באפילפסיה), ציקלוספורין (לדיכוי מערכת החיסון), תיאופילין (לטיפול באסתמה), קורטיקוסטרואידים.
פלונאריזין (לטיפול במיגרנות), עלול להגדיל את הסיכון לגלקטוראה (יצירת חלב בשד ללא קשר ללידה או להנקה).
נדרשת בדיקה גניקולוגית שגרתית כל 6 חודשים, וכן בדיקת תפקודי כבד.
יש מחקרים המעידים על עליית הסיכון לסרטן צוואר הרחם אצל נשים הנוטלות גלולות לתקופה ממושכת, אך לא ברור אם העליה בסיכון תלויה בגלולה.
סרטן השד שכיח מעט יותר בנשים הנוטלות גלולות לעומת לא נוטלות. עלייה קטנה זו במספר האבחונים של סרטן השד נעלמת בהדרגה במשך 10 שנים לאחר הפסקת נטילת הגלולות. לא ברור אם הגלולה גורמת לסרטן השד.