שאלות ותשובות

  חיפוש שאלות/תשובות  
טקסט לחיפוש נושא
מחלה טיפול/ניתוח
בדיקה
אנטיביוטיקה וגלולות למניעת הריון
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 16/01/2010

היעילות של גלולות למניעת הריון המכילות אסטרוגן עלולה להיפגע כאשר גם נוטלים אנטיביוטיקה. בנוסף, גלולות למניעת הריון עלולות לשבש את ספיגת האנטיביוטיקה בגוף. בטיפול קצר טווח באנטיביוטיקה מומלץ להפסיק עם הגלולות ולהשתמש באמצעי מניעה אחר. לאחר סיום האנטיביוטיקה ניתן לחזור ליטול את הגלולות, אך מומלץ
המשך »

ביוץ מוקדם
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 17/12/2009

במהלך גיל הפוריות של האישה אכן יכולים להיות שינויים באופי המחזור עקב התנודות ההורמונליות המתרחשות בגוף. אצל נשים רבות מופיע "מחזור קצר" או "ביוץ מוקדם", דבר המהווה בעיה עבור נשים ששומרות נידה. למזלנו, הרפואה המודרנית מצאה דרכים להתגבר גם על קושי זה מבלי לפגוע בדרך החיים של הנשים הללו. באמצעות
המשך »

השבחת זרע
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 12/12/2009

תהליך השבחת זרע הוא תהליך שבו בוחרים את הזרעונים הנעים בצורה הטובה ביותר בדגימת הזרע. את הזרעונים האלה מחדירים ישירות לרחם בתהליך הנקרא הזרעה תוך-רחמית, Intra Uterine Insemination או IUI. היתרונות של שיטה זו הם שהיא מאפשרת לבחור הזרעונים "הטובים" ביותר, לדייק בזמן החדרה ולעשותה בזמן הביוץ,
המשך »

השימוש בטמפונים בגיל צעיר
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/07/2008

אין כל בעיה להשתמש בטמפונים החל מהמחזור הראשון. מומלץ להשתמש בטמפונים מסוג "מיני". אני מצרפת קישור לתשובה שלי, לשאלה דומה הכוללת הסבר מפורט בנושא: http://www.infomed.co.il/questions/q_111907_23.asp
המשך »

הקדמת המחזור בעת נטילת גלולות למניעת הריון מסוג מינס
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/06/2008

מה שאת מתארת הגיוני מאוד, וזאת משום שבגלולות מינס יש 4 כדורים שהם פלצבו, כלומר כדורים ללא הורמונים. ניתן לקבל מחזור בזמן שלוקחים אותם. לא כתבת כמה מוקדם קיבלת את המחזור, אך אני משערת שמדובר רק במספר ימים לפני המועד המצופה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
המשך »

מחזור שהופיע רק פעם אחת
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/06/2008

בשלב זה אין צורך בבירורים רפואיים. נפוץ מאוד שהמחזור אינו סדיר אצל נערות, ושלאחר ההופעה הראשונה שלו, הוא לא מופיע שנית, אלא רק אחרי זמן רב. אני מאמינה שהוא יגיע. בתך עוד צעירה ואין זה חריג בשלב זה. אך אם את מודאגת, מובן שאפשר לפנות להתייעץ אם רופא ילדים. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
המשך »

דימום קל – האם מחזור?
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/05/2008

על מנת לענות על שאלתך במדוייק, חסרים פרטים, כמו אם המחזור שלך סדיר בדרך כלל, אם את משתמשת באמצעי מניעה כלשהו, ועוד. אם אינך משתמשת באמצעי מניעה, יש סיכוי קלוש שמדובר בהריון, ושהדימום הקל קשור להשרשת העובר. עם זאת, ייתכן שזה היה הדימום הווסתי שלך, שכן לא תמיד הדימומים שווים בעוצמתם ובמשכם. אני
המשך »

נטילת גלולות למניעת הריון לשם דחיית הווסת
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/05/2008

לא ניתן לקחת גלולות למניעת הריון רק בשביל מטרה זו. זה יגרום לך לשיבושים במחזור. כמו כן, גם ההתקן מפריש הורמונים, כך שסתם תעמיסי על הגוף שלך הרבה הורמונים. אלטרוקסין לא אמורה לגרום לשינויים במחזור החודשי. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
המשך »

האם מותר לקחת פוסטינור כאשר מיניקים?
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 29/04/2008

בזמן הנקה אסור לקחת פוסטינור. למרות שכניסה להריון בזמן הנקה אינה שכיחה, היא בכל זאת יכולה להתרחש. בצעי, ליתר ביטחון, בדיקת הריון בעוד כשבועיים שלושה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
המשך »

תזונה נכונה אחרי ירידה במשקל והפסקת המחזור
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 28/04/2008

על מנת לחזור ולקבל מחזור באופן סדיר עליך לחזור למשקל תקין ולשמור עליו. לשם כך עליך לאכול תפריט יומי המכיל לפחות 1800 קלוריות ומכיל את כל אבות המזון (פחמימות, שומנים וחלבונים). אם את עוסקת בפעילות גופנית מאומצת, יש להוסיף קלוריות לתפריט. חשוב שתמשיכי במפגשים עם הדיאטנית עד להתייצבות המשקל והמחזור
המשך »

תזונה נכונה אחרי הרזיה והיעלמות המחזור
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 24/04/2008

על פי הנתונים שאת מוסרת משקלך כיום אכן תקין (BMI 22), אך בעבר עשית דיאטת רזון קיצונית אשר גרמה להפסקת המחזור. תפריט שיעזור לך לשמור על משקלך הנוכחי צריך לכלול כ-1800 קלוריות ליום. אם את עוסקת בפעילות גופנית מאומצת, יש להוסיף קלוריות לתפריט. התפריט צריך לכלול את כל אבות המזון (פחמימות, שומנים
המשך »

תרומת ביצית
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 03/03/2008

התקדמות הרפואה בכלל, ותחום הפריון בפרט, מאפשר היום לנשים ללא שחלות להיכנס להריון. האופציה העומדת בפני אשה ללא שחלות היא כניסה להריון מתרומת ביצית, כאשר ההריון מושג בטיפולי IVF (הפריה חוץ גופית). האישה שתורמת את הביצית צריכה לעבור טיפולים הורמונליים לגירוי השחלה, וכמו כן שאיבת ביציות. האישה שמקבלת
המשך »

יחסי מין 3 ימים לאחר התקנת התקן תוך רחמי והסיכוי להריון
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/12/2006

התפקיד העיקרי של התקן תוך- רחמי הוא עיכוב כניסה להריון ואימפלנטציה (הטמעה) של הביצית המופרית ברחם. אם ההתקן הושם לפני קיום יחסי המין, סביר להניח שלא תיכנסי להריון גם אם קיימת יחסי מין בתקופת הביוץ - הרי מטרתו של ההתקן היא להוות אמצעי מניעה כמו קונדום או גלולות למניעת הריון (אם כי דרך פעולתו שונה).
המשך »

איחור במחזור של חודש ותוצאות בדיקות הריון שליליות
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/01/2006

אני מניחה שהכדורים שקיבלת מהרופאה היו אוטרוגסטן או סוג אחר של פרוגסטרון. האם היית בהריון בעבר? האם עברת גרידה? האם היית בדיאטה רצינית בזמן האחרון? האם הופיעו לאחרונה סימנים של תת- פעילות בלוטת התריס: עייפות? אי סבילות לקור? היעדר וסת יכול להיות סימן של תת -פעילות הבלוטה. במידה ואף אחד מהנ"ל לא
המשך »

אני בת 53 , המחזור החודשי נפסק לי לפני כשנה , לא סבלתי במיוחד מתופעות גי
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/01/0001

אם הינך לוקחת טיפול הורמונלי חלופי, דימומים יכולים להופיע בשל שינויים ברמת ההורמונים ובשל השפעתם על רירית הרחם. אם אינך נוטלת אותם, דימום בגיל הבלות מחייב בירור גינקולוגי הכולל בדיקה, ביופסיה ואולטרסאונד, כי דימום יכול בין השאר להיות סימן האזהרה הראשון לסרטן הרחם. כמו כן ישנן סיבות נוספות אחרות
המשך »

מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 61
דף 1 מתוך 5 >

הצטרפו לאינדקס הרופאים!