שאלות ותשובות

  חיפוש שאלות/תשובות  
טקסט לחיפוש נושא
מחלה טיפול/ניתוח
בדיקה
רמת טריגליצרידים גבוהה 2
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/07/2010

הסיבה השכיחה ביותר לרמה גבוהה של טריגליצרידים היא דיאטה עשירה בפחמימות. לכן, לפני הכל, את צריכה לוודא שאת אוכלת נכון. זה אומר הימנעות מסוכרים פשוטים, הפחתת כמות הקלוריות וירידה במשקל. זה יביא לירידה ניכרת ברמת הטריגליצרידים. לא ציינת אם את סובלת מעודף משקל, לכן ראי המלצה זו ככללית. דבר נוסף
המשך »

ירידה בריכוז אצל צעיר שנוטל לפונקס
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 30/03/2009

כדי להמליץ לך על התערבות מתאימה, חשוב להבין מה הגורם לירידה בריכוז בזמן האחרון. האם יש סימנים נלווים נוספים, או רק ירידה בריכוז? האם יש סימנים גופניים כלשהם לאחרונה? האם היית חולה? האם משהו כואב? האם חל שינוי במצב הרוח? האם השתנה משהו בחיים הפרטיים או התעסוקתיים שלך? האם יש מחשבות כלשהן אשר
המשך »

סטיה קלה באנזימי הכבד בבדיקת דם
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 04/09/2008

אנא סייעו לי עם הפיענוח של הבדיקות הבאות. אני סובל מכאבי בטן, כאבי גב תחתון, בחילות ועייפות. ליד כל ערך שנמצא בבדיקה מצויין טווח הערכים התקין. WBC 11.4 (12-4.4) RBC 4.90 (6.0-4.4) HB 15.2 (18-12) HCT 43.1 (52-41) MCV 88.1 (99-77) MCH 31.0 (34-26) MCHC 35.2 (37-31) RDW 12.5 (16-11) PLT 338
המשך »

מהי תסמונת גילברט?
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 20/04/2008

תסמונת גילברט היא תסמונת תורשתית, המופיעה ב-9% מן האוכלוסיה, ובה פגום תפקודו של אחד האנזימים בכבד, המסייע לפינוי בילירובין מן הגוף. הבילירובין נחלק לשני סוגים: ישיר (conjugated) ובלתי ישיר (unconjugated). בתסמונת גילברט מגלות בדיקות מעבדה רמות מוגברות של בילירובין בלתי ישיר. בדרך כלל, רמת
המשך »

הסיבות לעליה באנזימי הכבד
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 15/04/2008

ALT הוא אנזים כבד והערך התקין תלוי במעבדה שבה מתבצעת הבדיקה. הערך 49 אינו חורג הרבה מהנורמה, ולכן אין סיבה להילחץ. אם אתה נוטל סטאטינים (תרופה להורדת כולסטרול בדם), יתכן שזה המקור לעליה קלה בתפקוד הכבד, וגם אז עלייה מינימלית כזו אינה בדרך כלל סיבה להפסיק את השימוש בתרופה. תוכל להתרשם בדף הבא
המשך »

תוצאות בדיקות המעידות על זיהום בדרכי השתן
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 25/03/2008

מומחה במחלות זיהומיות
המשך »

מצבים בהם יש עליה בתפקודי הכבד
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 24/03/2008

אחותי, בת 34, עשתה בדיקות דם. התשובה היתה: כולסטרול 248 HDL 40 LDL 129.2 שומנים 391 GOT 66 GPT 66 סוכר 126 בקשר לכולסטרול והשומנים - נלך לדיאטנית ונשמור על התזונה. אחותי לא שותה משקאות חריפים ולא מעשנת, אבל לחץ הדם שלה קצת גבוה, ואני עושה לה בדיקה כל יום למעקב. מה הבדיקה אומרת בקשר
המשך »

כאבי בטן, הקאות וחולשה שמצריכים בירור
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 23/03/2008

את מציינת מספר תסמינים בשאלתך. כאבי בטן, הקאות וחולשה. חשוב לדעת ממתי התחילו כאבי הבטן והיכן הם ממוקמים. כדאי לעשות ספירת דם על מנת לשלול אנמיה, שיכולה גם לגרום לחולשה עצמה וגם להצטרף למחלות מעי מסוימות. יש מספר דרכים לבדוק את נוכחותו של החיידק שאת מזכירה, שאני מניחה שכוונתך להליקובקטר פילורי.
המשך »

חריגה קלה מערכי נורמה של בילירובין
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 20/03/2008

ערכי בילירובין תקינים הם עד 1.1. הערך שנמצא בדם של בעלך לא חורג מכך בהרבה, ולכן איני מתייחסת אליו כאל חריג. כמו כן, בלא נתונים נוספים, קשה להתייחס למקרה. ההמלצה שלי היא לחזור על הבדיקה בשנית בעוד מספר שבועות. האם היה זה הערך היחיד מחוץ לטווח הנורמה? יש לזכור שחריגות קטנות בלבד מטווח הנורמה אינן
המשך »

הסבר על בדיקות של אנזימי הכבד
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 04/02/2008

בדיקות תפקודי הכבד השגרתיות, המבוצעות בבדיקות כימיה שגרתיות, כוללות לרוב את מדידתם של אנזימי הכבד הבאים: בילירובין, AST, ALT (המכונים גם טרנסאמינזות ומעידים על נזק לתאי הכבד), GGTP ALP (שרמתם עולה יותר במצבים של חסימת דרכי מרה ודלקת הלבלב), ו- LDH (לא רגיש ונמצא בהרבה רקמות בגוף). רמת ה-GGTP עולה
המשך »

על FNH - גידול שפיר בכבד
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/12/2006

FNH הינן ראשי תיבות של Focal nodular hyperplasia מדובר בגידול השפיר השכיח ביותר בכבד שאינו ממקור וסקולרי (כלומר אינו ממקור של כלי דם). גידול זה קיים אצל שני המינים ובכל הגילאים, אך הגילוי הרב ביותר הוא אצל נשים בגילאי 20-50. ככל הנראה הגידול נובע מתגובה היפרפלסטית של רקמת הכבד באיזור שסביב כלי דם
המשך »

לא ציינת מה גילך והאם אתה סובל ממחלות רקע כלשהן. המינון המקובל של סיאליס לבעיות זקפה הוא מינון התחלתי של 10 מ"ג לפני קיום יחסי המין. המינון המקובל נע בין 5 מ"ג 20-ל מ"ג. יש לקחת את התרופה רק פעם א
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 22/04/2005

לא ציינת מה גילך והאם אתה סובל ממחלות רקע כלשהן. המינון המקובל של סיאליס לבעיות זקפה הוא מינון התחלתי של 10 מ"ג לפני קיום יחסי המין. המינון המקובל נע בין 5 מ"ג 20-ל מ"ג. יש לקחת את התרופה רק פעם אחת ביום, והיא עשויה להשפיע עד 36 שעות מן הנטילה. אם אתה נוטל אחת מן התרופות הבאות, יש להפחית את
המשך »

אינפורמציה לגבי התרופות ליפיטור וסימוביל האם ישנה בידכם אינפורמציה לגבי
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 27/04/2001

ליפיטור (Atorvastatin) היא תרופה ממשפחת הסטאטינים המיועדת להפחתת רמת הכולסטרול בדם. גם סימוביל (simvastatin) שייכת לקבוצה זו. התרופה מפחיתה את רמת הכולסטרול הרע (LDL) ואת רמת הכולסטרול הכללית ומעלה את רמת הכולסטרול הטוב (HDL). תופעות הלוואי המשמעותיות ביותר של תרופות אלו הן בחילות, טשטוש
המשך »

בבדיקות כלליות שערכו לאבי (בן 52) לאחרונה מצאו כי רמת תפקוד הכבד אצלו ג
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/01/0001

מדובר בנגיף (וירוס) שגורם לדלקת כבד נגיפית מסוג B ובאנגלית נקרא hepatitis B virus. נגיף זה עובר בדם ובנוזלי גוף - מוצרי דם, מגע מיני, דקירה ממחטים מזוהמות. הרבה אנשים שחלו בנגיף לא יודעים או לא זוכרים איך נדבקו בו, ייתכן שזה קרה בילדות, או אפילו בזמן הלידה. צהבת נגיפית מסוג B יכולה לעבור ללא
המשך »

אני רוצה לשאול אתכם שאלה ואני מקווה שתהיה לה תשובה. זה בנושא אלכוהול: א
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/01/0001

אלכוהול משפיע על מערכות רבות בגוף, אך השפעתו העיקרית היא על מערכת העצבים המרכזית ועל הכבד. האלכוהול שאנו שותים מגיע דרך מערכת העיכול לכבד ומעובד על ידו. חלק מתוצרי הפירוק של אלכוהול הם רעילים לרקמת הכבד, וכאשר יש צריכה מוגברת של אלכוהול, תאי הכבד נפגעים ע"י אותם רעלנים ונגרמת דלקת חריפה ו/או
המשך »

מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 40
דף 1 מתוך 3 >

הצטרפו לאינדקס הרופאים!