שאלות ותשובות

  חיפוש שאלות/תשובות  
טקסט לחיפוש נושא
מחלה טיפול/ניתוח
בדיקה
מידע על שלבקת חוגרת
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 25/03/2010

שלבקת חוגרת היא מחלה הנגרמת על ידי נגיף הווריצלה. מדובר באותו הנגיף הגורם אבעבועות רוח בילדים. באנשים שחלו באבעבועות רוח, לאחר ההחלמה נותר הנגיף רדום בתאי העצב באתרים שונים במערכת העצבים המרכזית. מסיבות שונות, הנגיף עשוי לשוב ולהתפרץ שנים מאוחר יותר, אלא שכעת, הודות לזיכרון החיסוני, הוא אינו
המשך »

סיבות אפשריות לרמה נמוכה של נויטרופילים בדם
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/07/2009

האבחנה המבדלת לספירת נויטרופילים נמוכה (נויטרופניה) רחבה יחסית. מרבית האפשרויות אינן רלוונטיות לאור העובדה שלדבריך את בריאה בדרך כלל, ואינך נוטלת תרופות. כדי לשלול מחלות המטולוגיות או חסר תזונתי יש לדעת מהן שאר הספירות שלך: רמת ההמוגלובין רמת הטסיות ועוד. זיהומים כרוניים (שחפת, ברוצלה, מחלת
המשך »

ספירת לימפוציטים נמוכה
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 27/04/2009

המספר שציינת הוא אחוז הלימפוציטים מכלל הספירה הלבנה. אם אחוז הנויטרופילים (Neut%) קצת גבוה מן הנורמה, כמו שיכול להיות במחלות זיהומיות, דלקות או מצבי דחק, אחוז הלימפוציטים יורד ביחס אליו. חשוב יותר להסתכל על הערך האבסולוטי. זה נמצא בדרך כלל בתחתית דף הספירה, וכתוב ליד הערך הנמדד abs, כלומר absolute
המשך »

באילו מצבים יש רמה נמוכה של תאי דם לבנים (לויקופניה)?
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 29/03/2009

רמה נמוכה של תאים לבנים, הנקראת לויקופניה, עלולה להעיד על זיהום, ואף ציינת כי בתך סבלה ממחלת חום בזמן הבדיקה. ישנן עוד סיבות אפשריות. מצב כזה מופיע לאחר טיפול כימותרפי, בחולי לויקמיה ועוד, אך לא הייתי מרחיקה לכת וחושדת שלבתך יש מחלה כזאת בשלב זה. חזרו על בדיקת הדם בעוד כחודש. בהצלחה ד"ר
המשך »

מהי מטרתה של בדיקת ספירת דם?
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 21/03/2009

בדיקת ספירת דם יכולה להיעשות כדי לבדוק אם ישנן אנמיה, מחלות זיהומיות, או בעיות אחרות. הבדיקות האלה יכולות להעשות גם כבדיקת שגרה. בספירת דם ניתן לראות את רמת ההמוגלובין, תאי דם אדומים, תאי דם לבנים וטסיות דם. מידע על תאים אלה נותן לנו תמונת מצב לגבי החולה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
המשך »

תסמינים של מחלת הנשיקה והבדיקות הנחוצות לאבחנתה
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 22/02/2009

חום, תפליטים בגרון ובלוטות לימפה נפוחות בצוואר, אלו תופעות שיכולות להופיע גם בדלקת גרון חיידקית, וגם במחלת הנשיקה, שהיא מחלה ויראלית. אנטיביוטיקה מטפלת רק במחלה חיידקית. האם ביצעת משטח גרון כדי לבדוק אם נמצא חיידק בגרון? בכל מקרה, העובדה שאין כל שיפור במשך 6 ימים של נטילת אנטיביוטיקה מעלה את החשד
המשך »

סטיה קלה באנזימי הכבד בבדיקת דם
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 04/09/2008

אנא סייעו לי עם הפיענוח של הבדיקות הבאות. אני סובל מכאבי בטן, כאבי גב תחתון, בחילות ועייפות. ליד כל ערך שנמצא בבדיקה מצויין טווח הערכים התקין. WBC 11.4 (12-4.4) RBC 4.90 (6.0-4.4) HB 15.2 (18-12) HCT 43.1 (52-41) MCV 88.1 (99-77) MCH 31.0 (34-26) MCHC 35.2 (37-31) RDW 12.5 (16-11) PLT 338
המשך »

רמה נמוכה של לימפוציטים באישה הרה אחרי מחלה
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 04/07/2008

לא ציינת מהו הערך של הלימפוציטים. לא כל סטייה מהטווח ראויה להתייחסות מיוחדת. לפעמים הסטייה קטנה וחסרת משמעות. יתכן גם שהערך הנמוך מתייחס לאחוז הלימפוציטים, ואז, אם הבדיקה נעשתה בסמוך למחלה, יתכן שינוי זמני בספירה המבדלת (כלומר עליה יחסית של הנויטרופילים על חשבון הלימפוציטים). בכל מקרה, אי אפשר
המשך »

תוצאות חריגות מעט בבדיקת דם עקב הצטננות
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/06/2008

שני המדדים שאת מציינת, הם "מדדי דלקת". ערכם עולה בתגובה לתהליך דלקתי או זיהומי בגוף. נויטרופילים הם סוג של תאי דם לבנים, ולרוב ערכם עולה בתגובה לזיהום חיידקי (הדבר מעיד על פעילות המערכת החיסונית). מידע נוסף על נויטרופילם ומשמעותם תוכלי למצוא כאן:
המשך »

הסבר על רמת האאוזינופילים בבדיקת דם
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 17/04/2008

ב-EOS הכוונה לאאוזינופיל (EOSINOPHIL), זהו תת-סוג של תא מתאי הדם הלבנים. הבדיקה EOS בודקת את האחוז של תאים אלה מכלל תאי הדם הלבנים (ערכי הנורמה הם 0% עד 7%), בעוד EOS abs בודק את הכמות האבסולוטית של תא זה (ערכי הנורמה הם 0-1). שיער האאוזינופילים עולה בדם עקב סיבות הכוללות זיהומים על ידי טפילים,
המשך »

דלקות גרון חוזרות אצל ילד בן שנתיים
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 13/03/2008

בסיפור שלך חסרים פרטים רבים. האם הילד מתפתח כיאות? מהי ספירת הדם שלו? האם ספירת התאים הלבנים (WBC) תקינה? האם כמות הלימפוציטים תקינה? האם נערכו בדיקות של המערכת החיסונית לאימונוגלובולינים (IGA, IGM, IGG)? הרבה פעמים רואים היארעות בו זמנית של תסמינים גופניים שונים סביב בקיעת שיניים. כמו כן, לא
המשך »

וירוסים - הביטוי הקליני, האבחנה והטיפול
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 13/03/2008

וירוס (נגיף) הוא אורגניזם זיהומי קטן, הרבה יותר קטן מפטריה או מחיידק. וירוס חייב לפלוש לתא חי על מנת להשתכפל. הווירוס פולש לתא ומשחרר בתוכו את החומר הגנטי שלו. וירוסים בדרך כלל מזהמים סוג מסויים של תא, וירוסי צינון, למשל, מזהמים רק את דרכי הנשימה. וירוסים מועברים בדרכים מגוונות - בליעה, שאיפה,
המשך »

מהי ספירת דם?
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 04/01/2007

ספירת דם היא בדיקת דם פשוטה בה בדקירה אחת נוטלים כמה מיליליטרים של דם. את הדם שולחים למעבדה, אשר באמצעות מכשיר ייחודי מתארת את ספירת התאים בדם. הדם שלנו מורכב מנוזל הפלזמה (55%) ומתאים (45%). ספירת הדם בודקת מהו ריכוז התאים השונים בדם הנבדק: מהו ההמוגלובין, מהו ריכוז תאי הדם האדומים, תאי הדם
המשך »

אני בשבוע 7 להריון (ראשון), ובתוצאות בדיקות הדם והשתן היו כמה חריגים: <
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 26/02/2005

משמעות תוצאת בדיקת הדם בה CMV igg - 214.5 היא שחלית בעבר בנגיף. עובדה זו חשובה שכן הדבקה ראשונית בנגיף זה בהריון מסוכנת מאוד לעובר. משמעות תוצאת בדיקת השתן היא שיש תאי דם לבנים בשתן, שלא אמורים להיות שם כלל. הסיבה יכולה לנבוע מלקיחה לא סטרילית של הדגימה או מדלקת בדרכי השתן. מומלץ ביצוע בדיקה
המשך »

בספירת דם התקבלה תוצאה של 47% לימפוציטים שזה מעל לתחום. מה המשמעות של זה
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 28/02/2003

מספר הלימפוציטים בדם עולה בהשפעת זיהומים נגיפיים (ויראלים). ייתכן שהיה לך זיהום וירלי כלשהו שגרם לכך.
המשך »

מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 34
דף 1 מתוך 3 >

הצטרפו לאינדקס הרופאים!