שאלות ותשובות

  חיפוש שאלות/תשובות  
טקסט לחיפוש נושא
מחלה טיפול/ניתוח
בדיקה
הסבר לתוצאות בדיקות דם עם ערכים החורגים מהנורמה
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 04/11/2009

רמות ה- MCH ורמות ה- Alkaline Phosph., C Reactive Prot, Lymphocytes - כולן תקינות על פי טווחי הנורמה שאני מכירה. אם לפי טווח הנורמה של המעבדה בה בוצעו הבדיקות ערכים אלו מעט חורגים, אין לכך משמעות. ALT הוא אנזים שנמצא בכבד ומופרש לדם במחלות כבד ומרה שונות, ואז רמתו בדם עולה. במקרה שלך, רמת ה-
המשך »

רעד בידיים שמצריך בירור
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/07/2009

רעד בידיים יכול להופיע כתוצאה מלחצים נפשיים ופיזיים, כתוצאה מחסרים תזונתיים (כמו למשל מחסור בוויטמין B12), כתוצאה מטראומה או חבלה, בשל בעיות עצביות שונות ועוד. יתכן גם רעד כזה ללא כל סיבה. מידע נוסף תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_122203_3.htm
המשך »

מהן אפתות בפה ומה גורם להופעתן
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 04/05/2009

כיבים שטחיים בלשון נפוצים מאוד וידועים בשם אפתות. לא ידוע מהו הגורם להיווצרותם, אך ישנה סברה שזהו תהליך דלקתי מקומי. ישנם גורמים שמזרזים התפתחות אפתות, כמו מחסור בוויטמין B12, מחסור בברזל, לחץ נפשי, שינויים הורמונליים ועוד. הטיפול המומלץ הוא סימפטומי, שמטרתו להקל על הכאב. לרוב האפתות חולפות
המשך »

הוראות לנטילת חומצה פולית וויטמין B12
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 24/04/2009

כדורי מציצה טובים באותה מידה כמו כדורים לבליעה. כדורים אלה לא גורמים לסחרחורות או לתופעות לוואי אחרות. אין צורך לעשות בדיקות דם לפני שמתחילים לקחת כדורים של חומצה פולית וויטמין B. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
המשך »

סיבות אפשריות להאפרת שיער אצל ילד
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 18/04/2009

האפרת שיער בילדים לבנים לפני גיל 20 שנה נקראת Premature graying או האפרה טרם זמנה. שיער מלבין או מאפיר כאשר יש הפרעה בייצור פיגמנט המלנין בזקיק השערה. בדרך כלל זהו מצב גנטי, אבל גורמים נוספים כוללים תרופות וצמחי מרפא כמו ויטמין E ואכינצאה, ועישון, כולל עישון פאסיבי (הרלוונטי יותר לילדים). ישנם כמה
המשך »

סיבות אפשריות לאנמיה אצל תינוק
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 16/04/2009

אנמיה בתינוק יכולה לגרום לבעיות בהתפתחות, ובנוסף לחוסר תיאבון, עייפות וחולשה. רמה תקינה של המוגלובין בגיל של בנך צריכה להיות מעל 11. ישנן סיבות רבות לירידה בהמוגלובין, והנפוצה ביניהן היא חוסר ברזל. לא ציינת ממה ניזון בנך, ואם ינק בששת החודשים הראשונים של חייו. אנמיה כתוצאה מחוסר ברזל מתבטאת בערך
המשך »

דיאטה מומלצת לאישה צמחונית בהריון
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/03/2009

יש מחלוקת בנוגע לבטיחות צריכת מוצרי סויה בהריון. הסויה מכילה רכיבים הקרויים פיטואסטרוגנים, אשר דומים בתפקודם לפעילות ההורמון הנשי אסטרוגן. מחקרים בודדים אשר נערכו בבעלי חיים מצאו כי יש סכנה למום במערכת המין של התינוק הזכר כאשר נצרכות כמויות גדולות של סויה, אך אלה מחקרים בודדים ולא ניתן להסיק מהם
המשך »

האם יש צורך בצום לפני בדיקת TSH ו- B12?
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 04/01/2009

לפני בדיקה של רמת TSH אין צורך לצום. לפני בדיקה של ויטמין B12 מומלץ לצום 12-10 שעות, כיוון שהמקור של B12 הוא המזון, ואכילה לפני הבדיקה עשויה להשפיע באופן זמני על רמתו בדם ולתת ערך שאינו מייצג את רמתו בשאר הזמן. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד
המשך »

מכלול תסמינים גופניים ונפשיים שמחייב בירור
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 28/04/2008

את מתארת מצב של הצטברות סימנים ותלונות שהתפתח בתקופה האחרונה, וכולל כאב ראש, תחושה של עומס מחשבות, דאגות ו"מחשבות רעות", עצבנות וחוסר סבלנות, ותחושה שהזיכרון פחות טוב מבעבר. אלה סימנים כלליים (בדומה למשל, לסימנים של חום וחולשה במקרה של מחלה גופנית, שיכולים להופיע כחלק מהתמונה במצבים
המשך »

האם סרדינים מהוים מקור טוב לוויטמין B12 ?
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 04/05/2005

כן, סרדינים הם מקור מצויין לוויטמין B12. ויטמין B12 קיים בכל המוצרים מן החי: בשר, מוצרי חלב, ביצים, דגים ופירות ים.
המשך »

קיבלתי כמה תוצאות של בדיקות דם אשר חרגו מהמדדים המקובלים. מה זה אומר ?
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 26/04/2005

קיבלתי כמה תוצאות של בדיקות דם אשר חרגו מהמדדים המקובלים. מה זה אומר ? כולסטרול HDL - 51 כולסטרול LDL - 132 קראטינין - 0.48 ויטמין B12 - 168 האם הכל בסדר או שמא אני צריך לטפל בדבר? התוצאות של בדיקות הכולסטרול שלך מעט נמוכות (חוץ מה - HDL - הכולסטרול הטוב - שרמתו אינה נמוכה). אין בכך כל
המשך »

לפני כמה חודשים הרגשתי שהצדדים החיצוניים של שתי בהונות הרגליים נרדמים ב
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 26/04/2005

יכולות להיות סיבות רבות לנימול, החל ממחסור בוויטמינים B12 או חומצה פולית, מחלת הסוכרת, עודף בוויטמינים מסויימים, הפרעות אלקטרוליטיות, טרשת נפוצה, הפרעה בבלוטת התריס ועוד. עליך לפנות אל נוירולוג כדי להשלים את הבירור. תוכלי לקרוא עוד באתרים הבאים:
המשך »

ערך ה MPV בבדיקת הדם האחרונה שלי הוא 12.1 וה creatinine הינו 1.27 . שני
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 17/04/2005

MPV הוא ערך המבטא את נפחן הממוצע של הטסיות בדם. MPV מוגבר מעיד על טסיות מוגדלות. ערך של 12.1 הוא סביב הנורמה, ולכן אינו מעיד על שום דבר, ואינו מהווה סיבה לדאגה. ערכים גבוהים יותר של MPV עשויים להעיד על הרס של טסיות, והיווצרות טסיות צעירות במקומן, גדולות יותר. CREATININE הוא תוצר פסולת של
המשך »

לאחרונה אני סובלת מחולשה ועייפות. בבדיקות דם היו תוצאות הבאות: w
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 29/03/2004

בדיקות הדם אכן מעידות על אנמיה של חוסר ברזל ורמה נמוכה של בי 12. בדרך כלל השילוב נובע מתזונה עם פחות מדי ברזל ו B12, לדוגמה, עקב אכילת פחות מדי בשר. כמו כן האנמיה יכולה להיגרם מאיבוד דם במחזור. לא ברור מתשובתך איזו תרבית חיובית. לדעתי אין טעם לפנות להמטולוג, שכן הבירור יכול להיעשות אצל רופא
המשך »

אני בן 40 . בערך אחת לשנה מופיעים אצלי כאבים פלוס נפיחות קלה באזור "הכר
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 04/03/2002

הדבר נשמע כמו כאב או דלקת במפרקי כפות הידיים והרגליים. הסיבות לכך הן רבות ודורשות בירור רפואי מקיף. לא ידוע לנו אילו בדיקות ביצעת, ולכן לא נוכל לעזור יותר. רמה נמוכה של ויטמין b12 עשויה לגרום לתחושת זרמים ועקצוצים בכפות ידיים ורגליים ביחד עם אי יציבות בהליכה, ולא נשמעת קשורה לסימפטומים שלך.
המשך »

מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 33
דף 1 מתוך 3 >

הצטרפו לאינדקס הרופאים!