שאלות ותשובות

  חיפוש שאלות/תשובות  
טקסט לחיפוש נושא
מחלה טיפול/ניתוח
בדיקה
הפלה בכדורים
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 04/05/2010

כאשר אומרים שהפלה באמצעות כדורים לא הצליחה, זה אומר שעדיין נשארה רקמת הריון ברחם. הגרידה מתבצעת על מנת להוציא את רקמת ההריון שנותרה. בשלב זה של הגרידה כבר אין עובר חי ברחם. תפקיד הכדורים הוא להפסיק את ההריון, על כל מה שמשתמע מכך. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
המשך »

ניתוח גרידה 4
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 09/12/2009

שאריות הריון לאחר גרידה הינן פחות שכיחות מאשר שאריות הריון לאחר הפלה טבעית או באמצעות כדורים. מכיוון שהגרידה נעשית בהנחיית מכשיר האולטרא-סאונד, לרוב ניתן לאתר שאריות רקמה בו במקום ולהוציאן מיידית. למרות זאת, לעתים נותר תוכן הריון בחלל הרחם, שאותו מגלים רק עקב דימומים מתמשכים שאינם פוסקים, בדיקת
המשך »

ניתוח גרידה 2
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 09/12/2009

באופן תקין, בפרט לאחר גרידה אחת אך אף לאחר מספר מועט של גרידות (שתיים-שלוש) לא אמורה להיווצר בעייתיות בכניסה עתידית להיריון. רקמת הרחם שבה למצבה הטרום הריוני במהירות יחסית, במידה ולא קיימות בעיות הורמונליות אחרות אצל האישה, ומייד לאחר מחזור הוסת הראשון ניתן כבר להיכנס שוב להריון. אולם, הבעייתיות
המשך »

ניתוח גרידה 1
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 09/12/2009

מבחינה גופנית והורמונלית, לא אמורה להיות בעיה לאישה להיכנס מייד שוב להריון לאחר ביצוע ניתוח גרידה. בפועל, הרופאים ממליצים להמתין עם כניסה חוזרת להיריון לפחות עד לקבלת מחזור הוסת באופן תקין לאחר הגרידה. הסיבות העיקריות לכך הן ראשית על מנת לאפשר לרחם לחזור למצב הטרום הריוני, ובנוסף בכדי לוודא באופן
המשך »

ניתוח קיסרי (1)
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 09/12/2009

בעבר ניתוח קיסרי אחד שלל מהאישה את האפשרות ללדת לידה טבעית לאחריו. החתך התחתון הנפוץ כיום, מאפשר ללדת בלידה רגילה לאחר ניתוח קיסרי אחד ולעיתים אף יותר (למרות שרופאים ומיילדות בודדים בלבד מסכימים ליילד בלידה רגילה גם לאחר שני ניתוחים קיסריים ומעלה). הבעייתיות הנובעת בלידה רגילה לאחר ניתוח קיסרי קשורה
המשך »

איך ניתן לאבחן הריון חוץ רחמי
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 14/01/2009

הריון חוץ-רחמי (אקטופי) מתבטא ומאובחן בדרך כלל בשבועות ה-6 עד ה-8 מזמן הווסת האחרונה. ישנם תסמינים היכולים לעורר חשד שיש להריון אקטופי לפני ביצוע האולטרסאונד: כאבי בטן, אמונריאה (אי-וסת), דימום וגינלי. אך תסמינים אלה גם יכולים להופיע כאשר ההריון תקין, ולכן הבדיקה שמוודאת אם ההריון הוא חוץ-רחמי היא
המשך »

בעיה בסקירת מערכות העובר אצל אישה שמנה
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/07/2008

אני מתארת לי שיש לעובר שלך כבד וכיס מרה. אבל יתכן שאת צריכה לבצע סקירה נוספת, ליתר ביטחון. גשי למומחה אולטרסאונד לביצוע בדיקה חוזרת. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
המשך »

המשמעות של ערך HCG גבוה בהריון
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/03/2008

ערך של HCG גבוה מצביע על בסיכון מוגבר לתסמונת דאון. חשוב גם החישוב הכללי של כל הבדיקות שעשית. אני מציעה לך ללכת לייעוץ גנטי, כדי לבדוק אם עלייך לבצע בדיקות נוספות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
המשך »

הזמן הנכון לביצוע אולטרסאונד בהריון
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/03/2008

ביצעת את האולטרסאונד בשלב מאוד מוקדם של ההריון, ולכן לא ניתן לראות דופק. דופק של עובר רואים בדרך כלל בשבוע ה-7. גשי לביצוע אולטרסאונד נוסף בעוד כשבועיים. עד אז אין לך מה לדאוג. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
המשך »

הריון בסיכון עקב עצירת גדילה של העובר
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/03/2008

מה שאת מתארת נקרא IUGR – Intrauterine Growth Restriction - או במילים פשוטות, עצירת או האטת הגדילה של העובר בתוך הרחם. מקרה כמו שלך, בו רק הבטן קטנה וכל השאר נורמלי, נקרא עצירה לא סימטרית של הגדילה. הסיבה העיקרית לכך היא הזנה לא טובה של העובר, דבר שמעיד על איזושהי בעיה בשליה. אחת הסיבות הנפוצות לכך
המשך »

מהלך לא תקין של הריון בסקירת מערכות
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 14/01/2008

המהלך שאת מתארת לא נשמע תקין, אך עדיין מוקדם להגיד. אני מאמינה שהזמינו אותך לבדיקת אולטרסאונד נוספת לאחר כשבוע. בזמן זה כבר יוכלו לראות אם ישנו דופן ואם העובר גדל כראוי. מה לגבי ערכי הבטא שלך? האם בדקת אותם? האם הם תקינים? בדיקה זו יכולה לת מידע נוסף לגבי מצב ההריון. בהצלחה, ד"ר נעמה
המשך »

הריון - ערכי HCG
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 18/12/2007

הערכים לא נראים מעודדים, מכיוון שערכי הבטא אמורים להכפיל את עצמם כל יומיים לערך, ובכל זאת, עדיין מוקדם לקבוע. פעלי לפי הוראות הרופא. את ערכי הבטא התקינים בהריון תוכלי לראות כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_071307_4.asp
המשך »

ברצוני לדעת מהם השבועות האופטימליים לביצוע סריקת מערכות מוקדמת. אני קבעת
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/12/2004

מדובר בזמן אופטימלי לסריקת מערכות מוקדמת. היא יכולה להתבצע משבוע 13 ועד 18 כשאידאלי ביותר לבצעה בשבוע 15-16.
המשך »

אני בהריון בחודש השמיני. ברצוני לדעת מהו גיל ההריון המדוייק (באיזה שבוע
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 13/01/2004

לפי שימוש במחשבון בפורטל שלנו- http://www.infomed.co.il/pregnancy.asp החישוב לזמן לידה משוער - כלומר 40 שבועות הריון הוא - 19 פברואר 2004, ואת בשבוע 35.
המשך »

גילו לגיסתי בהריון ציסטה בכורואיד פלקסוס. האם הדבר מסוכן, או האם הוא יכ
[] | נכתב על ידי | נוסף בתאריך 01/01/0001

ציסטות קטנות במקלעת דמים (choroid plexus) הן ממצא יחסית שכיח שבד"כ אין בו שום נזק והוא חולף עד שבוע 26-24. מקובל לחשוב שאם הציסטות דו-צדדיות או שהציסטה אינה גדולה מ 10 מ"מ, אין סיכון כלל ואין צורך בבירור נוסף. בציסטות שלא עונות לקריטריונים הנ"ל, בכל זאת יש סיכון מעט מוגבר (של 1-1.5%) שיש לעובר
המשך »

מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 108
דף 1 מתוך 8 >

הצטרפו לאינדקס הרופאים!