דלג לתוכן

חיסון סביל נגד הפטיטיס A - דלקת כבד A, סביל (Human Immunoglobiln G)

1 דקות קריאה

מידע נוסף

  • נמוך סיכון נמוך
  • אחרי אירוע או לרגל נסיעה חיסון בשגרה אחרי אירוע או לרגל נסיעה

שמות מסחריים

  • Beriglobin P בריגלובין פי Beriglobin P
  • Omri-IgG-am 16% אומריגם 16% Omri-IgG-am 16%
החיסון מורכב מנוגדנים הומניים סטנדרטיים מסוג IGG , אימונוגלובולינים G, המספקים הגנה מיידית כנגד הנגיף, ויעילים בכ-75%-85% במניעת דלקת כבד נגיפית A התוויות התכשיר: 1. מניעת דלקת כבד A טרם החשיפה (בנסיעה קצרה או מיידית לאזורים הידועים כנגועים בנגיף), לאדם שלא חלה בעבר בדלקת כבד A ולא חוסן בעבר. 2. לאחר חשיפה לנגיף דלקת כבד A, בהעברה פקלית-אורלית (מגע עם צואה מזוהמת או מגע עם מקור מזון /ואו מים מזוהמים) א. במגעים ביתיים, מגעים במוסדות סגורים ובמעונות, כאשר הופיעה המחלה (מקרה אחד ויותר). ב. בחשיפה למקור זיהום כמו מזון או מים נגועים. מומלץ לחסן את אלו שלא חלו בעבר בדלקת כבד A ולא חוסנו בעבר או כשידוע על העדר נוגדנים לדלקת כבד A, עד שבועיים לאחר החשיפה. אם רמת החסינות אינה ידועה, לא מומלץ על בדיקת נוגדנים בדם, דבר העלול לעכב את מתן החיסון. ג. לילודים לאמהות שחלו בדלקת כבד A סמוך ללידה. ד. עולים מארצות המערב, מבקרים ארעיים, מתנדבים וכל קטגוריה של אזרחים זרים אשר נחשפו למקרה של דלקת כבד A. בין ארצות המערב: מערב אירופה, צפון אמריקה, אוסטרילה ויפן. הפעילות המונעת של הנוגדנים הינה מוגבלת לחודשיים עד ארבעה חודשים לאחר המתן. יעילות החיסון גבוהה אם החיסון ניתן סמוך ככל האפשר לאחר החשיפה, למרות שניתן להשתמש בו עד שבועיים לאחר החשיפה. יש חשיבות רבה לשמירת היגיינה אישית וסביבתית ולתנאים תברואתיים נאותים במניעת ההדבקה. התוויות נוספות של התכשיר: 3. תחליף לנוגדנים, בסינדרום של חסר נוגדנים ראשוני או שניוני (פגם בתהליך יצירת הנוגדנים בגוף) 4. תחליף לנוגדנים בעיקר לפגים, הסובלים ממצב זמני של תת- אימונוגלובולינים (נוגדנים) מסוג G .

תוכנית חיסונים

א

תופעות לוואי

אודם וכאב מקומי. לעיתים עליית חום הגוף, תופעות עוריות וצמרמורות. במקרים נדירים: בחילות הקאות, בצקת, תחושה כללית לא טובה, כאב ראש, תופעות קרדיו-וסקולריות, ותופעות אלרגיות. דווח גם על הלם אנאפילקטי, אך המקרה היה קשור בהזרקה בטעות לוריד, במקום לשריר.

אופן נטילת החיסון

החיסון ניתן בהזרקה תוך שרירית (IM) לשריר העכוז, בצד העליון החיצוני כאשר האדם במצב שכיבה. המינון הינו 0.02 מ"ל לכל ק"ג גוף. עד משקל של 20 ק"ג, מנה של 2מ"ל, מעל 20 ק"ג מנה של 5 מ"ל. במשקל גבוה יותר כאשר נדרשת מנה הגדולה מ 5 מ"ל, יש לחלק את המנה. במקרה של נסיעה ממושכת, מעל 4 חודשים, לאזורים אנדמיים, מומלצת מנה של 0.06 מ"ל לכל ק"ג גוף, וחזרה על אותו מינון כל 4-6 חודשים אם החשיפה נמשכת. וכן, מומלץ מתן החיסון הפעיל כנגד דלקת כבד A המעניק הגנה חיסונית ארוכת טווח.

הכנה לפני החיסון

אין צורך

תחילת השפעת החיסון

שבוע-10 ימים

משך השפעת החיסון

2 עד 4 חודשים.

היכן ניתן לקבל את החיסון

* לשכות הבריאות

סיכון

לא דווח על בעיות מיוחדות

הריון

בטיחות בהריון לא נבדקה בניסויים קלינים, נדרשת השגחה וזהירות.

הנקה

בטיחות בהנקה לא נבדקה בניסויים קלינים, נדרשת השגחה וזהירות.

תינוקות וילדים

לא ידוע, לא דווחו בעיות מיוחדות

קשישים

לא ידוע, לא דווחו בעיות מיוחדות

אזהרות מיוחדות

תגובות בין תרופתיות

1. מתן של חיסונים המכילים נגיפים חיים-מוחלשים, יש להמתין לפחות 3 חודשים מעת מתן החיסון הסביל. לעומת זאת, ניתן לתת עם החיסונים הבאים: א. חיסונים המכילים נגיף מומת (פוליו, טיפוס), ב. חיסונים המכילים נגיף מנוטרל (כלבת, שעלת, דלקת קרום המוח, שפעת) ג. חיסונים המכילים טוקסואידים (דיפתריה, טטנוס). 2. תרופות נוגדות קרישת דם, יש לידע את הצוות הרפואי, מחשש לדימום. 3. חולי טרומבוציטופניה קשה, או חולים עם בעיות דימום קשות לא מומלץ לתת את החיסון, אלא אם יש צורך הכרחי. 4. לא מומלץ במצבים נדירים של חסר אימונוגלובין A מחשש להיוצרות נוגדנים כנגד מרכיבי החיסון ותופעה אלרגית כללית. 5. יש לנקוט בזהירות במקרים אשר הראו רגישות בעבר לתכשירים המכילים אימונוגלובולינים.
רופאים בתחום
ד"ר יעל מליניאק
ד"ר יעל מליניאק משפחה
4.9
( 24 חוות דעת )
"הרופאה היתה קשובה אלי לשם שינוי מרופאים אחרים נתנה לי מענה ותחושה ממוקדת בעזרה הרפואית"
ד"ר חורחה פפר
ד"ר חורחה פפר גסטרואנטרולוגיה
מומחה בגסטרואנטרולוגיה וברפואה פנימית.
ד"ר עודד שינברג
ד"ר עודד שינברג ראומטולוגיה
מומחה לראומטולוגיה ולרפואה פנימית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו