ויטמין B12

סוג: ויטמין סיכון מנת יתר שמות נוספים: קובלמין,ציאנוקובלמין,הידרוקסיקובלמין,

מקורות תזונתיים וטבעיים
כבד הוא המקור הטוב ביותר של ויטמין B12. כליות, בשר רזה, דגים, עוף, ביצים, חלב ומוצריו עשירים גם הם בויטמין זה.

תכשירים רפואיים
ניתן להשיג ויטמין B12 במגוון רחב של תכשירים הנמכרים ללא מרשם רפואי. הידרוקסיקובלמין ניתן רק בהזרקה תחת השגחה רפואית.

סוגי אוכל המכילים את הויטמין
בשר אדום,כבד,חלב,גבינה,ביצים,דגים,

חיוני לטיפול ב:
אנמיה ממארת
מחלת צליאק


כמות יומית מומלצת

גברים:3 מיקרוגרם

נשים:3 מיקרוגרם

בזמן הריון:4-13 מיקרוגרם

פירוט: דרושות מנות מזעריות של ויטמין B12. הקצבות היומיות המומלצות הן: 0.5 מיקרוגרם (מלידה עד 6 חודשים), 1.5 מיקרוגרם (6 חודשים עד שנה), 2.0 מיקרוגרם (1 - 3 שנים), 2.5 מיקרוגרם (4 - 6 שנים), 3.0 מיקרוגרם (מעל 7 שנים). בתקופות ההריון וההנקה יש להוסיף 1.0 מיקרוגרם.&




מינון לטיפול בחסר

המינון נקבע באופן אינדיבידואלי על פי סוג וחומרת המחסור. באנמיה ממארת (מחסור בגלל פגם בספיגת הויטמין) אצל מבוגרים מטפלים עם מנה של 1,000 מיקרוגרם הניתנת פעמיים בשבוע הראשון, ולאחר מכן עם 100 - 200 מיקרוגרם לחודש בהזרקה, עד להעלמות האנמיה. אפשר לתת מינון גבוה עד 1,000 מיקרוגרם של B12 יחד עם חומצה פולית במקרים של מחסור חמור. לילדים נותנים מינון של 30 - 50 מיקרוגרם ליום. במחסור תזונתי מטפלים עם 6 מיקרוגרם ליום דרך הפה (לתינוקות: 2 - 3 מיקרוגרם ליום). במחסור הנובע מפגם גנטי המונע ניצול הויטמין מטפלים במינון של 250 מיקרוגרם כל 3 שבועות במשך כל החיים.










רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מיפוי שומות- גילוי מוקדם של סרטן העור קרא עוד
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים איכילוב. קרא עוד

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ