דלג לתוכן

לחולי סוכרת סיכון גבוה לפתח זיהומים לאחר טיפול שיניים

לרוב, טיפול שיניים בחולי סוכרת לא מצריך התייחסות מיוחדת, אולם חשוב בזמן טיפול שיניים לחולי סוכרת למנוע ירידה ברמת הסוכר בדם.

מאת: ד"ר יניב מאייר
תאריך פרסום: 06/12/2011 תאריך עדכון: 23/11/2020
2 דקות קריאה
לרוב, טיפול שיניים בחולי סוכרת לא מצריך התייחסות מיוחדת, אולם חשוב בזמן טיפול שיניים לחולי סוכרת למנוע ירידה ברמת הסוכר בדם.

אם מרפאת שיניים אינה מצוידת במכשיר לניטור רמות הסוכר, על המטופל החולה הסוכרת הנוטל אינסולין לקחת עימו את מכשיר מדידת רמת הסוכר שלו לטיפול שיניים ובמיוחד אם מדובר בטיפול שיניים כירורגי.

אין קווים מנחים בנוגע לטיפול שיניים במצב של עלייה ברמות הסוכר בדם. מחקר הוכיח שקיים קשר בין רמת סוכר בדם בצום לבין סיכון לפתח זיהומים לאחר טיפול שיניים.

במטופלים שהיו עם רמת סוכר בדם מתחת ל- 206 mg/dL לא נמצאה עלייה בסיכון, בעוד שבמטופלים עם רמות סוכר מעל 230 mg/dL הייתה עלייה של 80 אחוז בסיכוי לפתח זיהומים לאחר טיפול שיניים. לאחר טיפול שיניים כירורגי בחלל הפה, מומלץ להוסיף טיפול אנטיביוטי, לאור העובדה שלחולי סוכרת יש נטייה גדולה יותר לפתח זיהומים.

ברוב טיפולי השיניים, אין צורך לשנות טיפול תרופתי של חולה סוכרת. ניתוחים בחלל הפה, זיהומים אוראליים והמתח נפשי שהמטופל נתון בו לפני ובזמן טיפול שיניים, עלולים להעלות את רמת הסוכר בדם ואת צריכת האינסולין. יש לקחת בחשבון, כי בעת זיהום דנטלי, יעלה מינון האינסולין הנחוץ לאיזון הסוכר.

לסיכום, רופאי משפחה יחד עם רופאי שיניים, צריכים להיות ערים לקשר בין סוכרת לבריאות שיניים ומחלות חניכיים ולנקוט בצעדים מתאימים על מנת למזער את התוצאות השליליות אצל חולי סוכרת.

מחלת הסוכרת קשורה לעלייה בסיכון להתפתחות של דלקת חניכיים. שליטה ברמות הסוכר היא גורם מכריע בקשר ביניהם. על כלל האוכלוסיה, ובמיוחד חולי סוכרת, להקפיד על בדיקות שיניים שגרתיות (בדרך כלל כל שישה חודשים) אצל רופא שיניים ולטפל בשיניים ובחניכיים.

תפקיד חשוב יש לשיננית בהדרכת המטופל לשמירה על היגיינה אוראלית, עליית המוטיבציה, טיפול ראשוני לסילוק הגורמים למחלות החניכיים ולטיפול מניעתי. במידה שמופיעים נגעים בריריות הפה או מחלת חניכיים, יש לפנות למומחים במחלות חניכיים או בכירורגיית הפה והלסת על מנת לקבל ייעוץ וטיפול מתאים.

לרוב, חולה סוכרת יכול לעבור טיפול שיניים רגיל כל עוד רמת הסוכר מאוזנת. במידה שהסוכר אינו מאוזן, יש לדאוג ראשית לאיזון רמת הסוכר על ידי רופא המשפחה ורק אז לפנות לטיפול שיניים אצל רופא השיניים.
מאת: ד"ר יניב מאייר, מומחה לרפואת חניכיים

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר אמיר שרעבי
ד"ר אמיר שרעבי ראומטולוגיה
4.8
( 6 חוות דעת )
"כעת מוקדם מדי לדון כיצד הטיפול עדיין בעוד שבוע"
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר פבל ווסקובויניק
ד"ר פבל ווסקובויניק רפואת שיניים
5.0
( 5 חוות דעת )
"טיפול מרגיע ,סובלני ומקצועי"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו