דלג לתוכן

טינטון – מה צריך וכדאי לדעת

ע' הוא גבר בן 40, אשר הגיע למרפאתי לפני כשבועיים. הוא סיפר לי שלפני כחודש נכח באירוע משפחתי בו הושמעה מוזיקה רועשת. ע' מעולם לא אהב מוזיקה רועשת ואחרי כל אירוע כזה, כך סיפר לי, סבל מצלצולים באוזניים ותחושת ירידה בשמיעה, שחלפו למחרת היום. הפעם הזו הייתה שונה.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/11/2009 תאריך עדכון: 25/11/2020
2 דקות קריאה

ע' הוא גבר בן 40, אשר הגיע למרפאתי לפני כשבועיים. הוא סיפר לי שלפני כחודש נכח באירוע משפחתי בו הושמעה מוזיקה רועשת. ע' מעולם לא אהב מוזיקה רועשת ואחרי כל אירוע כזה, כך סיפר לי, סבל מצלצולים באוזניים ותחושת ירידה בשמיעה, שחלפו למחרת היום.

הפעם הזו הייתה שונה. כשיצא מהאירוע אמנם חש את אותם צלצולים וירידת שמיעה אך למחרת – הצלצולים לא חלפו. ע' אובחן כסובל מטינטון ע"י רופא המשפחה שלו והופנה לטיפול במרפאת הטינטון.

טינטון היא תחושה סובייקטיבית שבה אדם שומע צליל בעוד צליל כזה אינו נשמע ע"י הסובבים אותו.מסתבר שאם ניקח 10 אנשים ונכניס אותם לחדר שקט במיוחד, אטום לרעש, 8 או 9 מהם ידווחו שהם שומעים צליל כלשהו שאליו לא שמו לב קודם. ככל הנראה לכ-10% מהאוכלוסייה יש טינטון קבוע. לרוב, אותו צליל אינו מפריע לאותם אנשים. עם זאת – לכ-1% מהאוכלוסייה גורם הטינטון להפרעה בחיי היום-יום.

אנשים הסובלים מטינטון מתארים מגוון רחב של צלילים. הם יכולים לתאר שריקה, צפצוף ציפורים, זמזום של מתח גבוה, רחש של מנוע ועוד. את הצליל הם יתארו כנשמע באוזן אחת, בשתיהן או במקום כלשהו בראשם, ללא יכולת למקם בדיוק את הצליל.

גורמים רבים יכולים לגרום להופעת טינטון. ירידה בשמיעה היא בהחלט גורם סיכון להופעת טינטון וחשיפה לרעש חזק עלולה לגרום לירידה בשמיעה. לא לכל אדם הסובל מירידה בשמיעה יש טינטון אך ל-20% מהאנשים הסובלים מירידה קשה בשמיעה עד כדי חירשות יש טינטון.

עוד גורמים אפשריים הם שעווה באוזניים, זיהומים באוזניים וכן גידולים שפירים של עצב השמיעה. מחלות של מפרק הלסת, מחלות הגורמות לכאבים בשרירי הפנים והצוואר או חבלה לצוואר יכולים גם הם לגרום לטינטון. לעיתים אנשים מתארים טינטון פועם, כזה שנשמע כמו דפיקות לב. טינטון כזה יכול לנבוע מכך שהאדם שומע את פעימות הלב של עצמו. יש תרופות שעלולות לגרום לטינטון.

חלק מהאנשים מתארים גם רגישות יתר לרעש – תופעה המכונה היפראקוזיס. תופעה זו מופיעה יחד עם טינטון אך לעיתים גם בלעדיו. אנשים אלו מתארים כאבים באוזניים בזמן חשיפה לרעש חזק או לסוגי רעש מסוימים.

רוב האנשים מתרגלים לטינטון שבועות עד חודשים לאחר הופעתו, ולמעשה מוחם ממשיך לפעול ללא הפרעה תוך הפיכת הטינטון לבלתי נשמע כמעט.

לגבי חלק מהאנשים אין הדבר כך, וההפרעה שגורם להם הטינטון רק מתגברת. הם עלולים לסבול מהפרעה לריכוז, לשינה, הם מתארים לעיתים תחושת חרדה וחולשה כללית. אלו עלולים לגרום להחמרה בטינטון, וחוזר חלילה.

בדיקה ע"י רופא אף-אוזן-גרון מומלצת לכל מי שסובל מטינטון. רופא זה ישלח את המטופל, לפי הצורך לבדיקות שונות וימליץ על דרכים להקל על הטינטון.

ע', שביקר במרפאתי, קיבל הסבר אודות טינטון והמלצות כיצד להתנהג ביום-יום. בביקור חוזר במרפאה לאחר מספר חודשים סיפר לנו כי הטינטון אמנם קיים אך כמעט ואינו שומע אותו כל היום, כך שאינו מפריע לו כלל.

דר' יהב אורון, רופא מומחה, אאג, ניתוחי ראש וצוואר, מנהל השירות לטינטון בביה"ח וולפסון, חולון

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר לירון מלכא
ד"ר לירון מלכא אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
5.0
( 59 חוות דעת )
"דוקטור מלכא הסבירה כי יש צורך בבדיקה מהאף, הייתה מאוד עדינה וסבלנית מאוד בכל ההליך. כמו כן הסבירה על הממצאים ועל דרך הטיפול"
ד"ר יצחק דנו - דנו אסתטיקס
ד"ר יצחק דנו - דנו אסתטיקס אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
4.9
( 16 חוות דעת )
"הרגשה מצויינת לאחר טיפולי הזרקה התוצאות מדברות בעד עצמן המראה שנוצר טבעי ויפה. ד"ר דנו בעל ידי זהב פשוט אלוף אמין ומקצועי. ממליצה בחום!!!"
ד"ר ערן אורבוך
ד"ר ערן אורבוך אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מומחה ברפואת אא"ג וניתוחי ראש צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו