הוקוס קוקוס: שמן הקוקוס – תכשיר פלא מהטבע?

אחת לכמה זמן פורץ למטבח שלנו גל חדש של טעמים, מהסוג שרק קראנו עליו, ולפני שאנחנו מספיקים ללמוד עליו הוא כבר מתאזרח אצלנו על השיש או בארון התרופות. בדרך כלל, המוצר החדש מלווה בדיווחים על כך שעושה נסים ונפלאות ושיש לו גם טעם גן עדן, כך שהוא מהווה קנייה כדאית מעל למצופה

כתבה פרסומית כתבת חסות


תאריך עדכון: 21/07/2014

אחת לכמה זמן פורץ למטבח שלנו גל חדש של טעמים, מהסוג שרק קראנו עליו, ולפני שאנחנו מספיקים ללמוד עליו הוא כבר מתאזרח אצלנו על השיש או בארון התרופות. בדרך כלל, המוצר החדש מלווה בדיווחים על כך שעושה נסים ונפלאות ושיש לו גם טעם גן עדן, כך שהוא מהווה קנייה כדאית מעל למצופה


הפעם, מוצר זה פורץ אלינו בעקבות התרחבות מעגלי הטבעונים והצמחונים גם בישראל, ובאופן מפתיע גם מהצד השני של המתרס – חסידי התזונה מן החי. לא נכריע כאן בין התומכים בשיטת תזונה זו או אחרת, אלא נעמיק על המוצר ששני "צדדים" אלה עושים בו מגוון שימושים, מה שהופך אותו נפוץ יותר ויותר – שמן הקוקוס. 


עם כאלה יתרונות, איך זה שלא שמענו עליו קודם?


שמן הקוקוס היה כאן מאז ומעולם, אך רק בשנים האחרונות התחילו לחקור בצורה רצינית את השימושים המסורתיים שלו ולפרסם את הסגולות שלו – מהחייאת השיער ועור הפנים ועד לזירוז המטבוליזם ואיבוד משקל. השמן מופק מחלב קוקוס בתהליכי עיבוד שונים, ושומר על טעמו המיוחד והאופייני גם אחריו, כך שיש צורך להתרגל אליו (עם זאת, יש כאלה שנהנים ממנו כמו שהוא).


היום, שמן קוקוס כבר מומלץ בחום כמוצר בריאות מובהק, אך בגלל היותו שמן רווי, במשך זמן רב הוא נכלל ברשימת השמנים הלא בריאים דווקא וחשבו שהוא דומה במבנה שלו לשמנים הבריאים פחות, מן החי. רק בשנים האחרונות החלו להבין שלא כל שמן רווי מזיק לבריאות, ולפעמים הוא אפילו נחוץ לה, במיוחד למוח שלנו, שעשוי שומן רווי וזקוק לשומנים דומים כדי לתפקד. 


במקרה זה, אף התגלה כי בגלל המבנה המולקולרי הייחודי שלו, שמן הקוקוס אפילו מצוין לבישול וחימום, משום שהוא עמיד לחום גבוה, אינו נשרף ומעלה עשן, ואינו מתחמצן.


תרופה טבעית שאי אפשר לרשום עליה פטנט


שמן הקוקוס מספק הפתעה נוספת: הוא בעל מבנה דומה למבנה של חלב אם, ובו שלוש חומצות – קפרית, קפרילית ולאורית. שלושתן מצוינות לטיפול בדלקות, זיהומים ויראליים ובקטריאליים, והחומצה הלאורית במיוחד. יותר מזה, בגלל שהוא לא גורם לתופעת הלוואי הידועה של התפתחות עמידות לחיידקים ופטריות בעקבות טיפול תרופתי נגד זיהומים, אנטיביוטיקה בעיקר, הוא מצוין ומומלץ לטיפול בדלקות ואגינליות ובפטרת לסוגיה, באמצעות מריחה.


מלבד שימוש רפואי החיצוני, שמן הקוקוס צובר מוניטין גם כמסייע במלחמה בסוכרת, בעיות מטבוליזם, עייפות כרונית, תנגודת אינסולין והשמנה. לטענתם של רופאים התומכים בסגולותיו, נוסף על המבנה שלו, המספק אנרגיה זמינה לגוף כל הזמן, הוא מכיל, גם מרכיבים המאיצים את חילוף החומרים ומשפרים את ניצול האנרגיה בגוף. המחלוקת בעניין זה עדיין קיימת, אולם לראייה מביאים התומכים בשמן קוקוס את האיסלנדים הרזים, לטענתם בגלל צריכה מרובה של שמן קוקוס. 


ההמלצה היא לצרוך שמן זה בשילוב שמן זית, גם בבישול וגם בשתייה שלו, על בסיס יומי. הסובלים מבעיות המערכת העיכול יכולים להיעזר בו ובמאפיינים התזונתיים שלו כדי לסייע להם בעיכול יעיל יותר וספיגה טובה של אבות המזון.


כנגד הטענה הרווחת כי הוא טרם הוכח כפלא רפואי בצורה מדעית, חסידיו מרוצים מכך שהוא זמין וזול יותר מתרופות, ועונים כי דווקא בגלל שאי אפשר להוציא עליו פטנט, אין לאף גוף רציני תמריץ לבדוק אותו. בכל מקרה, הוא אינו משמש כתרופת הרזיה, אלא בכך שהוא מזרז את חילוף החומרים ומשפר את מצב תנגודת האינסולין, הוא עוזר לאנשים לשלוט הן באכילת יתר והן בסוכרת.



תכשירי פלא מן הטבע, במחיר הכי הנוח שיש


צפייה בעם הפולינזי, המשתמש מאז ומתמיד בתוצרת עצי הקוקוס, מראה כי מדובר באוכלוסייה המתאפיינת בעור ושיער בריאים באופן מפתיע לתנאי החיים שלהם תחת השמש הקופחת. ואכן, אנשים רבים מדווחים כי שימוש בשמן קוקוס, הרווח גם למטרות קוסמטיות כמו מסיכה לשיער, מסיר איפור וקרם לחות לעור הגוף, מניב תוצאות מדהימות. במחיר שווה לכל נפש, שמן יחיד זה משמש כמאגר תכשירים קוסמטיים זמין ונגיש לכל, ומומלץ במיוחד.


אם נשלב את היכולת המוכחת שלו להילחם במזהמים למיניהם, כמו חיידקים ודלקות, יחד עם תכונותיו כתכשיר טיפוח, נקבל קרם רגליים קוסמטי שהוא גם רפואי: קרם יעיל ורב שימושי, בהיותו מרכך עור מובהק בשילוב מאבק ומניעה של פטרת רגליים וציפורניים, הנפוצה בארץ חמה ולחה כמו שלנו. 


המרקם שלו נוח לא רק לאחסון אלא גם למריחה, הוא נספג בקלות ולא מותיר תחושת שמנוניות. הוא נקרש בחורף ונוזלי בקיץ, כך שיש לאחסון אותו במקרר, והשימוש בו מותיר את העור רך ורגוע תוך שעות. לכן, הוא מומלץ גם לסובלים מבעיות עור וגירויים כמו דרמטיטיס, ונלחם גם בפצעים של אקנה וגם בזיהום הנלווה אליו, לדוגמה.


הוראות שימוש


שמן הקוקוס נפוץ בחנויות טבע, אך לא רק. אפשר לקנות אותו כשמן אורגני או רגיל. הוא מצוין לצריכה פנימית בשתייה (1-3 כפות, ברמה יומית), או לשימוש חיצוני לפי הצורך – לעור הפנים, הגוף, הידיים והרגליים, והוא זול ובריא. אין ספק שלשמן קוקוס כל הפוטנציאל להפוך לכוכב.


פורומים, נטורופתיה

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
טיפול טבעי - קשב וריכוז , O.C.D , שיפור יכולות קוגנטיביות אדם אחד 07/10/2019 10:49
  • 1. דרכים לטיפול טבעי (לא תרופתי) בתסמינים של O.C.D וקשב וריכוז, הדברים מאוד דומים בינהם (הבדל דק ואני רואה שהם מתארים בערך את אותם תסמינים). 2. דרכים לטיפול טבעי (לא תרופתי) - תוספי תזונה וצמחים לשיפור היכולת הקוגניטיבת באופן כללי ובפרט בעיות קשב (ראיתי תוספים כמו אקטיב בריין ועוד) ? א. האם פוספטידל סרין הוא מוצר טבעי (ללא תופעות לוואי?), יש אותו לכל מיני חברות וקשה לעמו על ההבדלים, אשמח לדעת אם יש תוסף אחד ממולץ (ראיתי את של nutri d בזול) ב. קיימים תוספים כגון Zoom ו VAYACOG שמכילים שילוב של אומגה 3 ופוספטידל סרין, אפשר ליטול אותם גם בנפרד לקבלת אפקט דומה הלא כך?

  • + הוסף תגובה
העלאת אנרגיה והשראת רוגע באופן טבעי אדם אחד 07/10/2019 10:49
  • טיפול טבעי (לא תרופתי) - תוספי תזונה וצמחים , שיטות להשראת רוגע (ללא תחושה "הרדמה ונטרול") + כאלה להעלאת האנרגיה?

  • + הוסף תגובה
טיפות (שמן ) אשווגנדה OR 04/09/2019 12:25
  • קראתי שהצמח נותן אנרגיה וכוחות, ומצד שני משרה רגיעה האם מומלץ לקחת בבוקר או לפני השינה (לשינה טובה יותר) אשמח לדעת כמה טיפות אשווגנדה מומלץ לקחת ביום (קרוהן) תודה

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!