נרדמה עם האייפון והתעוררה עם כוויה בשד

הסמארטפון הפך לחפץ שצמוד אלינו כל הזמן, למרות האזהרות השונות בקשר לקרינה ולהתחממות אפשרית של המכשיר. זה מה שקרה לצעירה אנגליה בת 24 שהלכה לישון עם האייפון וקמה לגלות כי נכוותה קשה בשד

כתבה פרסומית כתבת חסות


תאריך עדכון: 27/08/2014

הטלפון החכם הפך לחפץ בלתי נפרד מאיתנו, צמוד אלינו והולך איתנו לכל מקום: אנחנו עובדים איתו, אוכלים איתו, ולא פעם אפילו ישנים לצידו, למרות האזהרות השונות בקשר לקרינה ולהתחממות אפשרית של המכשיר. זה בדיוק מה שקרה לצעירה אנגליה בת 24 שהלכה לישון עם מכשיר האייפון במיטה וכשקמה, גילתה שהמכשיר התחמם וגרם לה לכוויה קשה בשד. אז ממה חייבים להיזהר? והאם האייפון הוא אכן החבר הכי טוב שלנו?


עיתון הסאן הבריטי דיווח כי דיון קסטנר, צעירה בת 24 אשר הלכה לישון עם האייפון שלה התעוררה לאחר מספר שעות וגילתה כוויה קשה בגודל של 12 ס"מ לאורך השד שלה. הצעירה ציינה כי היא נוהגת לישון בעירום ושהאייפון שהיה צמוד לגופה היה בטעינה כל הלילה ורתח מרוב חום. הצעירה המבוהלת מיהרה לפנות לעזרה רפואית, אך גם אחרי שקיבלה טיפול, התברר לה שתצטרך להתמודד עם צלקת גדולה המערבת גם את הפיטמה. הרופאים הסבירו לה כי מעבר למחיר האסתטי, היא עלולה לסבול בעתיד גם מקושי להניק.


לא המקרה הראשון


זו לא הפעם הראשונה שאנו שומעים על מקרה שכזה. מוקדם יותר השנה, דווח על ילדה שסבלה מכוויות לאחר שמכשיר הסמארטפון, שהיה בכיס המכנסיים שלה, התחמם יתר על המידה.


למה מכשיר הטלפון מתחמם?


התחממות היא תופעת לוואי בלתי נמנעת של כל מכשיר חשמלי. כבר בעת הייצור, היצרן מנסה להתגבר על תופעה זו על ידי התקנה של חלקיקים המיועדים לאפשר לחום להשתחרר מהמכשיר ולא להצטבר, בו כמו פתחי האוורור המותקנים במכשיר.


ישנן שלוש סיבות מרכזיות הגורמות למכשיר להתחמם יתר על המידה: בעיות קליטה, עומס עבודה, או הטענה. מעבר לכך, תקלה במערכת האוורור הפנימית של המכשיר או בחלקים אחרים שלו עלולה לגרום למכשיר לצבור חום ולהתחמם יותר מדי.



הסכנה במכשיר חם


כל עוד שמדובר בהתחממות קלה בזמן פעולת המכשיר או הטענה שלו, זוהי תופעה נורמלית. אך כאשר המכשיר מגיע לטמפרטורות גבוהות הוא עלול לסכן את המשתמש בכוויות בדרגות שונות.


בנוסף, התחממות יתר הורסת את המכשיר שלנו. היא עלולה להרוס כל אחד מחלקיקי המכשיר, במיוחד את הסוללה.


האם מכשיר שמתחמם פולט יותר קרינה?


חום נחשב לסוג של קרינה. לכן ניתן לומר כי מכשיר שמתחמם יותר, גם פולט יותר קרינה. עם זאת, קרינה בצורת חום לא נחשבת לקרינה מייננת, כלומר זו לא קרינה מסוכנת עם אנרגיה גבוהה וככל הידוע, כנראה שהיא לא גורמת לשינויים סרטניים.


איך ממשיכים להשתמש במכשיר בלי להסתכן?


יש להקפיד על שימוש במכשירי חשמל בעלי תו תקן בלבד, שאושרו כבטוחים לשימוש. לאחר שיש בידנו מכשיר תקין לשימוש, כדאי לקרוא את חוברת ההוראות לצרכן, לעקוב אחר המלצות הבטיחות, ולזכור כי מכשיר חם מדי הוא מסוכן לנו.


כדי להימנע מנזקים אפשריים, יש לשמור על מרחק ממכשיר בטעינה ולהימנע מהפעלת יתר שלו. בכל מקרה של התחממות, יש להרחיק את המכשיר מגופנו ולפנות למעבדת תיקונים מורשית על מנת לטפל בבעיה.


פורום בקע - הרניה

פרופ' משה דודאי

פרופ' משה דודאי
פרופ' משה דודאי - פרופסור משנה לכירורגיה באוניברסיטת יוזוס, בטסדה מרילנד ארה"ב, יסד ומנהל את "הרניה אקסלנס". ניהל את המחלקה הכירורגית בביקור חולים בירושלים ואת השרות הבריאטרי והלפרוסקופי במשגב לדך עוד...

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • בקע מפשעתי דו צדדי וורקולציה
  • מני
  • 18/05/2019 08:57
  • תודה על המענה המהיר אני מאובחן מזה שנים עם ורקולציה והדרולציה באשך שמאל וורקולציה באשך ימין. בשלב זה ללא כאב משמעותי או חוסר נוחות . האם מקובל/אפשרי לשלב באותו ניתוח טיפול בבקע דו צדדי ובבעיות שציינתי או שעדיף לטפל בהן בנפרד. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • מני שלום הידרוצל היא ביטוי נוסף של בקע מפשעתי ולכן טפול בבקע יפתור גם ההידרוצל. בזמן ניתוח בקע אנדוסקופי ניתן בקלות גם לטפל בוריקוצל בתנאי שזה נחוץ. אם אתה צעיר ויש שאלה של פוריות או הפרעה בשל וריקוצל גדול במיוחד. הניתוח חייב להיות אנדוסקופי ובידי מומחה לניתוח בקע אנדוסקופי, ובניתוח יטופלו כל הבעיות בשני הצדדים בכירורגיה מזערית והחלמה קלה ומהירה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • בקע מפשעתי דו צדדי
  • מני
  • 17/05/2019 10:43
  • שלום בבדיקת אולטרסאונד הובחנתי עם בקע דו צדדי המופיע במנוחה וגם בעת וולסלבה. בצד ימין מכיל רקמת שומן+קטע מעי ומשמאל מכיל רקמת שומן. שאלתי -האם המצב מחייב ניתוח דחוף מאחר ואני אמור לנסוע לחו"ל במהלך יולי+אוגוסט. האם ניתן לדחות את הניתוח לאחר מכן ומה הסיכוי/סיכון לבעיה עם מעי כלוא. תודה מראש

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • שלום מני לפי בדיקת ה US יש לך מעי ברור בבקע בצד אחד ובשני שומן. הסכנה של בקע היא כליאה של המעי בתוך הבקע היווצרות חנק עד נמק של המעי. זו הסיבה שמומלץ לבצע ניתוח בקע ולא לדחותו. נסיעה לחול יוצרת סיכון שאירוע זה יתרחש בחו"ל. לעומת זאת אם תעבור ניתוח אנדוסקופי לתיקון שתי המפשעות תוכל לנסוע לחול ללא כל חשש כבר כבר 10 -7 ימים לאחר הניתוח ולשאת משאות ללא מגבלה לאחר שלושה שבועות מהניתוח.

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • כאבים עזים לאחר ניתוח לפרוסקופיה
  • נתנאל
  • 14/05/2019 07:47
  • נתנאל שלום כאב שהחל לפני 7 שנים לאחר הניתוח והולך ומתגבר, הסביר ביותר שמדובר בבקע חוזר. לצורך הברור אתה צריך להבדק על ידי כירורג המומחה בניתוחי הרניה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
רופאים בתחום
דר' אילון להט דר' אילון להט
רופא בכיר במרכז הרפואי שיבא תל השומר. מתמחה... קרא עוד
פרופ' אילן ארז פרופ' אילן ארז
מנהל מחלקה לכירורגית ילדים בי"ח מאיר קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ