גאווה ישראלית: טכנולוגיה המזהה אלרגנים ורעלים במזון ובמים

שנתיים אחרי מדליית הזהב, קבוצת סטודנטים מהטכניון תתמודד שוב בתחרות הבינלאומית iGEM, עם טכנולוגיה חדשנית לזיהוי מיידי של רעלים במזון

כתבה פרסומית כתבת חסות


תאריך עדכון: 03/09/2014

שנתיים אחרי מדליית הזהב, קבוצת סטודנטים מהטכניון תתמודד שוב בתחרות הבינלאומית iGEM, עם טכנולוגיה חדשנית לזיהוי מיידי של רעלים במזון


המוצר שפותח על ידי 11 סטודנטים מהטכניון וסטודנט ממכללת ויצ"ו, יתמודד בקרוב בתחרות הבינלאומית iGEM (מכונה מהונדסת-גנטית). לפני שנתיים השתתפה בפעם הראשונה קבוצה מהטכניון בתחרות, וזכתה במדליית זהב אירופית. המדליה הוענקה לקבוצה בגין פיתוח טכניקת "סוס טרויאני" להסעת תרופות בגוף באמצעות וירוסים.


תחרות 2014 iGEM, שתיערך באוקטובר ב- MIT (המכון הטכנולוגי במסצ'וסטס, ארה"ב), נועדה לעודד סטודנטים לקדם באופן עצמאי פרויקט שלם בתחום הביולוגיה הסינתטית. ביולוגיה סינתטית היא תחום מדעי והנדסי, בו מפותחות מכונות ביולוגיות המגיבות לסביבתן. ב- iGEM משתתפות 250 קבוצות מאוניברסיטאות ברחבי העולם. המתמודדים בתחרות נדרשים להציג את הפרויקט שלהם בשלמותו, כולל פיתוח הרעיון, מודל כלכלי, proof of concept ועוד. 


Safie: מערכת לזיהוי סכנות במזון שלכם


המערכת המוצעת על ידי הקבוצה הישראלית, לה קראו Safie, היא התקן ביו-טכנולוגי המגלה רכיבים מזיקים או אלרגניים במזון, במים ועוד. המכשיר מזהה חומרים כאלה – רעלנים, כספית, גלוטן, אגוזים ועוד – גם כשהם בריכוז נמוך.


לזיהוי אחראים חיידקי אי-קולי, שהונדסו-גנטית כך שיפיצו אור ירוק בנוכחות של ריכוזי רעלנים או אלרגנים. "הרעיון הוא להעניק לכל אדם אפשרות לבדוק באופן עצמאי ומיידי מהי תכולת המזון שלו," אומרת רבקה פלדמן, סטודנטית לתואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, העומדת בראש הקבוצה. "ההתקן עצמו יהיה מעין מקל שעליו קבוצת החיידקים המתאימה לחומר המוגדר. אנו מציעים להנדס את החיידקים כך שגם אם רק אחד מהם יזהה את החומר המזיק, כולם יאירו." 


צילום: קרן-אור גרינברג


עד כה גייסה הקבוצה מימון חלקי מגופים שונים, ובהם חברות ביו-טכנולוגיה, ופתחה בפרויקט הדסטארט (מימון-המון) כדי לסייע במימון הטיסה והשהות בחו"ל. "התרמנו גם בני משפחה וחברים", כך פלדמן, "אבל עדיין  חסרים לנו כ-12 אלף שקלים." 


במקביל להכנות לתחרות, מובילים חברי הקבוצה פרויקט שכותרתו "ביולוגיה סינתטית ב-3 שפות". פרויקט זה, הנערך בעברית, ערבית ואנגלית, נועד לספק קרקע משותפת לשיחה ולעבודה בין ערבים ויהודים דרך עולם הביולוגיה הסינתטית והמדע. במסגרת הפרויקט עורכים חברי הקבוצה הרצאות העשרה ומפגשי התנסות בעבודת מעבדה, ומשתתפים כמנחים אורחים באירועי מדע ארציים. 


פורום תזונה ותוספי תזונה

  • הודעה
  • מחבר
  • תאריך / שעה
  • חרדה חברתית ודכאון
  • אני
  • 13/05/2019 20:04
  • שלום ד"ר. סובלת מחרדה חברתית. בעבר טופלתי באסטו שהוחלף לויפאקס ובגלל תופעות הלוואי הרבות הופסק טיפול בהדרגה. כעת נוטלת אדווגנדה של אלטמן, קומפלקס ויטמין b של סולגאר ומעונינת להוסיף ברנמי-גוטוקולה של אינדיה אורגניק. האם השילוב מתאים והאם יש סיכוי שהחרדות ובפרט הסימפטומים המלווים את החרדה החברתית (דופק מהיר, רעד בדיבור והסמקה) יחלפו, או שאני צריכה להשלים עם המצב ? האם יש המלצה לשילוב אחר יעיל? תודה

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
  • תוסף תזונה עם פריזמה
  • יעלי
  • 04/05/2019 10:22
  • שומן על הכבד
  • סארה
  • 29/04/2019 21:10
  • שלום יש לי שומן על הכבד שלי והמשקל שלי 88 הרופא שלי אמר שצריך לעשות דייט ואני אישית לא אוהבת ללכת לדיטנית .התחלתי לעשות אבל רציתי לקחת תוספות כמו: אומגה 3,שן הארי,גידול מצוי,פרוביוטיקה, אצות ים glutathione reductase selenium NAC השאלה שלי איך אפשר לסדר את כל אלה באופן שאף אחד לא ישפיע על השני וגם באופן כזה שאני לא אפגע מכל אלה? אני רוצה להיות בריאה כמה שיותר מהר ובשביל זה אני חייבת לקחת את התוספות האלה. יש לי אלרגיה g6pd.אשמח מאוד לתשובה.

  • + הוסף תגובה
  • הדפס
רופאים בתחום
ד"ר כרמי גלר-ברנשטיין ד"ר כרמי גלר-ברנשטיין
רופאה מומחית לאלרגיה ואימונולוגיה קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ